Author Topic: Canon 70D  (Read 1669419 times)

OlRivrRat

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 520
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2225 on: January 16, 2016, 02:12:15 AM »
      @ Shakenda

   ServoAF Off Via ScreenTap is Unfortunately Not Avail' but there is a Slightly Clunky WorkAround > Press the FlashUp Button.

                                 ORR ~ DeanB
ORR~DeanB  ~~  80D-ML  &  SL1+ML  &  5D2+ML  &  5DC+ML  &  70D+ML(AliveAgain)

OlRivrRat

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 520
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2226 on: January 16, 2016, 02:27:57 AM »
      @ Shakenda

   The Better Option ~ IMHO ~ Is to use a Tablet + DSLR Controller connected to 70D Via USB ~ I use a Nexus7

& it Works Great ~ You can have any Overlay You want on the Cam & PrettyMuch Full Control of Cam Functions via

the Tablet ~

           This is OffTopic for This Thread so EM Me if You wish more info. ~ OlRivrRat@comcast.net ~

                                 ORR ~ DeanB
ORR~DeanB  ~~  80D-ML  &  SL1+ML  &  5D2+ML  &  5DC+ML  &  70D+ML(AliveAgain)

ShootMeAlready

  • Senior
  • ****
  • Posts: 262
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2227 on: January 16, 2016, 03:39:03 PM »
Shake & O-Rat

If your taking still shots aiservo off/on is not such an issue, so I assume video mode is your need. And for that Canon has a neat
button, just use the Flash button for movie-servo off/on.   I prefer ML screen to DSLR controller, as I use liveview with a 3X loupe, it retains fast touchscreen af, which I dont think DSLR controller is as fast (as I recall its been a while).  Focus peaks, zebras, and the ml screen are my preferred mode.
T3i+ML & 70D.112+ML, Tokina 11-16 2.8, Sigma 18-35 1.8, 50-150 II 2.8, 50 1.4, Canon 28 1.8, 35 2, 85 1.8 "Shoot Wide and Prosper"

Thobias

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 48
  • visual artist | freelancer
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2228 on: January 16, 2016, 06:04:37 PM »
I cannot take full-resolution silent pictures. It say's "Full-resolution pictures only works with M (manual) photo mode", which I have. Even switch to manual/AF not works.
Canon 70D (ML 70D.111A - Beta-3) | Canon: 24-70mm f/4 L IS USM, 50mm f/1.8 STM, 10-18mm f/4.5-5.6 STM | FD 35mm f/2.8, FD 50mm f/1.8, FD 135mm f/3.5, Soligor: FD 28mm f/2.8 | old Canon flash Speedlite 299T | Windows 10 64bit

nikfreak

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1139
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2229 on: January 16, 2016, 06:16:34 PM »
"Full-resolution pictures only works with M (manual) photo mode", which I have. Even switch to manual/AF not works.
Lil' bit misleading but set your ISO to a manual value, too:
http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=12523.msg143871#msg143871
70D.112 & 100D.101

Thobias

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 48
  • visual artist | freelancer
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2230 on: January 16, 2016, 06:40:56 PM »
Lil' bit misleading but set your ISO to a manual value, too:
http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=12523.msg143871#msg143871

It is, I never use auto ISO.
Canon 70D (ML 70D.111A - Beta-3) | Canon: 24-70mm f/4 L IS USM, 50mm f/1.8 STM, 10-18mm f/4.5-5.6 STM | FD 35mm f/2.8, FD 50mm f/1.8, FD 135mm f/3.5, Soligor: FD 28mm f/2.8 | old Canon flash Speedlite 299T | Windows 10 64bit

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6898
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2231 on: January 16, 2016, 06:49:12 PM »
Delete ML directory, delete autoexec.bin and copy extracted build contents to card and retry. Load Silent.mo only. No other module.
Photogs and videographers: Assist in proof reading upcoming in-camera help!. Your input is wanted and needed!

Tomax

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2232 on: January 17, 2016, 07:46:17 AM »
Hello guys, especially nikfreak

I am using Linux Mint and EOS 70D, trying to get cr2hdr to run on my system, but I have no luck.

I copied cr2hdr.c to my system, tried to compile it but I receive errors. If I try to use it as C-Program by calling it from command line, I get the error "No camera model found with id 0x325"

Can anybody help me to use dual_ISO also on my system?

Thobias

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 48
  • visual artist | freelancer
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2233 on: January 17, 2016, 03:49:01 PM »
Delete ML directory, delete autoexec.bin and copy extracted build contents to card and retry. Load Silent.mo only. No other module.
Nothing happens. Still same message about M mode (which I have).
Canon 70D (ML 70D.111A - Beta-3) | Canon: 24-70mm f/4 L IS USM, 50mm f/1.8 STM, 10-18mm f/4.5-5.6 STM | FD 35mm f/2.8, FD 50mm f/1.8, FD 135mm f/3.5, Soligor: FD 28mm f/2.8 | old Canon flash Speedlite 299T | Windows 10 64bit

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6898
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2234 on: January 17, 2016, 04:02:13 PM »
Reset cam to factory defaults (including C.Fn settings).
Turn pic quality to RAW. Make sure to have
Autolight Optimizer OFF
both Noise Reduction features disabled.
Retry and report.
Photogs and videographers: Assist in proof reading upcoming in-camera help!. Your input is wanted and needed!

OlRivrRat

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 520
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2235 on: January 17, 2016, 04:49:33 PM »
                    @ShootMeAlready

           It Appears as though You Missed My Reply#2224 ~

                                                ORR ~ DeanB
ORR~DeanB  ~~  80D-ML  &  SL1+ML  &  5D2+ML  &  5DC+ML  &  70D+ML(AliveAgain)

shakenda

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 11
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2236 on: January 18, 2016, 06:38:01 PM »
      @ Shakenda

   ServoAF Off Via ScreenTap is Unfortunately Not Avail' but there is a Slightly Clunky WorkAround > Press the FlashUp Button.

                                 ORR ~ DeanB

That is very helpful, thank you!

      @ Shakenda

   The Better Option ~ IMHO ~ Is to use a Tablet + DSLR Controller connected to 70D Via USB ~ I use a Nexus7

& it Works Great ~ You can have any Overlay You want on the Cam & PrettyMuch Full Control of Cam Functions via

the Tablet ~

           This is OffTopic for This Thread so EM Me if You wish more info. ~ OlRivrRat@comcast.net ~

                                 ORR ~ DeanB

I'm shooting run-and-gun video most of the time, so this option would be very clunky for me.

Shake & O-Rat

If your taking still shots aiservo off/on is not such an issue, so I assume video mode is your need. And for that Canon has a neat
button, just use the Flash button for movie-servo off/on.   I prefer ML screen to DSLR controller, as I use liveview with a 3X loupe, it retains fast touchscreen af, which I dont think DSLR controller is as fast (as I recall its been a while).  Focus peaks, zebras, and the ml screen are my preferred mode.

That sounds like what I'll need to go with as well.  Thanks for the info guys!  Any word on when the 70D firmware will make the nightly build list?

cosmopotter

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
reinstalling new beta
« Reply #2237 on: January 22, 2016, 03:38:14 AM »
Hey guys, sorry for the dumb question but I'm just a little anxious. I have an earlier beta installed (August beta 1 I think) and want to switch to the newest version.

Do I need to do anything special when changing or just format the card and load it with the new version and perform a firmware update? I don't need to perform a factory reset to revert to the old firmware do I?
70D.111B with BG-E14 Grip EF-S 18-135 IS STM, EF-S 55-250 IS STM, EF-S 11-22 USM.

6D 1.16ML EF24-105 f4, EF 70-300 IS USM and a bunch of other stuff.

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6898
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2238 on: January 22, 2016, 05:20:01 AM »
0. (Optional): Backup ML directory, autoexec.bin and *.FIR
1. (Recommended): Delete ML directory, autoexec.bin and *.FIR
2. (Mandatory): Copy extracted build contents to card

Insert card into cam and startup. Done. No need to reinstall anything else.
Photogs and videographers: Assist in proof reading upcoming in-camera help!. Your input is wanted and needed!

joshooa

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2239 on: January 22, 2016, 05:52:20 PM »
I'm confused as to if the dua ISO feature is working with the newest build? I see in the notes where they say this "Dualiso only works in photo mode" so how do I enable it? Thanks

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6898
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2240 on: January 22, 2016, 05:59:07 PM »
Modules tab -> dual_iso.mo
Restart
Expo tab -> Dual ISO
Photogs and videographers: Assist in proof reading upcoming in-camera help!. Your input is wanted and needed!

tristanh

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2241 on: January 24, 2016, 12:13:41 AM »
I installed ML yesterday and it worked fine except the menu would keep returning to Live View after a few seconds if left untouched.

Today I can still see the menus, but the overlays aren't working. I have cycled through past the canon overlays, but the ML one is definitely not there anymore.
70d 111A.

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6898
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2242 on: January 24, 2016, 12:15:37 AM »
ML menu is there after pressing trashcan button? Prefs tab -> Config files -> Restore ML defaults
Restart.
Photogs and videographers: Assist in proof reading upcoming in-camera help!. Your input is wanted and needed!

can-on

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 10
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2243 on: January 24, 2016, 05:24:47 PM »
Hi
What is the optimal 4K set my videos? what speed memory card is recommended?
Resolutions are presently 1,154 frames also have stoped.
thx.
(110A)

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6898
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2244 on: January 24, 2016, 05:29:11 PM »
Asking about 4k@24 on 70D is considered trolling at level 9000. Bandwidth required is about 9 times the number 70D can handle.
Photogs and videographers: Assist in proof reading upcoming in-camera help!. Your input is wanted and needed!

ShootMeAlready

  • Senior
  • ****
  • Posts: 262
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2245 on: January 24, 2016, 08:24:57 PM »
No problem to shoot 4k video. Its called time-lapse you can shoot raw even greater than 4k.
However fps is very low.  Check out the ML manual

Timelapse: intervalometer recording at very low FPS (down to 0.2 FPS), and "silent pictures" without shutter actuation.

Tutorial

Example
T3i+ML & 70D.112+ML, Tokina 11-16 2.8, Sigma 18-35 1.8, 50-150 II 2.8, 50 1.4, Canon 28 1.8, 35 2, 85 1.8 "Shoot Wide and Prosper"

aedipuss

  • Freshman
  • **
  • Posts: 90
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2246 on: January 25, 2016, 04:05:42 AM »
4k raw on a 70d?  i'd love to even be able to shoot real actual 1080p30 raw.  but it's not going to happen.  sorry for the piling on but it was too easy a target :-)
canon 600d
canon 60d - Nightly.2016Apr17.60D111
canon 70d - 112

tristanh

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2247 on: January 25, 2016, 04:40:51 AM »
Installed twice. Works for a day and then next day there are no overlays. tried restore ML defaults, no change.

EDIT: Cycled through overlays with info button, and there's nothing there.
70d 111A.

DeafEyeJedi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3346
  • 5D3 | M1 | 7D | 70D | SL1 | M2 | 50D
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2248 on: January 25, 2016, 06:05:10 AM »
Maybe you accidentally pressed 'info' so keep pressing until you see ML overlays.
5D3.113 | 5D3.123 | EOSM.203 | 7D.203 | 70D.112 | 100D.101 | EOSM2.* | 50D.109

Boygetslost

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 17
Re: Canon 70D (Beta-3 / 22th Dec)
« Reply #2249 on: January 25, 2016, 04:47:17 PM »
Cant get MLV audio to work on the 70d

Hi
I have been using ML raw for a while on 5d 2.
Just put it my 70d, it all works fine except the mlv audio.
I have enabled the Mlv and the MLv audio modules, though when I import it in with MLV viewer there is no audio at all.
Does anyone know what I am doing wrong?

The h264 video has audio.
I used the 2015dec22,70d111a

Thanks
Chris :)