Author Topic: 60D RAW video - it's working !!!  (Read 1032854 times)

ckrook

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #800 on: July 20, 2013, 01:36:01 PM »
Here's a short video I've made.
Shot at 1728 x 972 (16:9) @ 25fps, I get 134 frames every time on a Sandisk Extreme 45 mb/s or Sandisk Extreme Pro 95 mb/s.
I used a Minolta MD 50 F1.7 with an adapter.

https://www.youtube.com/watch?v=IpeOIP8yNig

PS:Any ideas on how to stop the pink frames?

How are you able to get 134 frames? No matter what settings and releases I try, I get maybe 50 frames at the highest resolution.
What release do you use?

Huit Films

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #801 on: July 20, 2013, 03:22:19 PM »
How are you able to get 134 frames? No matter what settings and releases I try, I get maybe 50 frames at the highest resolution.
What release do you use?

What SD card do you use?

ckrook

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #802 on: July 20, 2013, 04:35:21 PM »
What SD card do you use?

Sandisk extreme 45mb/s

Britney T

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 9
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #803 on: July 21, 2013, 04:30:13 AM »
i get almost 1000 frames in 1280x544 on my 60d, sandisk 95mbps, why dont u guys use this resolution more. No issues except a few pink pixels hardly noticeable.

Still havnt settled on a most effective workflow 

Can

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 35
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #804 on: July 21, 2013, 05:27:55 AM »
i get almost 1000 frames in 1280x544 on my 60d, sandisk 95mbps, why dont u guys use this resolution more. No issues except a few pink pixels hardly noticeable.

Still havnt settled on a most effective workflow

I get something in that neighborhood - what do you have the canon video settings at?

tool

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 25
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #805 on: July 21, 2013, 10:57:06 AM »
Remember always turn of Global Draw, switch Stills mode to s3 (jpg not raw), disable audio. I'm having 0 issues with pink frames at 1728 2.35.

i get almost 1000 frames in 1280x544 on my 60d, sandisk 95mbps, why dont u guys use this resolution more. No issues except a few pink pixels hardly noticeable.

Still havnt settled on a most effective workflow 
I want to use full sensor on wide angle lenses.

Huit Films

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #806 on: July 21, 2013, 02:05:51 PM »
Sandisk extreme 45mb/s

I had this one, and yes, I couldn't have more than 50 frames at the maximum resolution.
I sent it back to Amazon and bought this one instead: http://www.amazon.com/gp/product/B006YAOPLK/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

It is perfect. Don't waste money in a 95 Mb/s

tin2tin

  • Member
  • ***
  • Posts: 158
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #807 on: July 21, 2013, 03:05:11 PM »
It is perfect. Don't waste money in a 95 Mb/s
Could you be a bit more speciffic? How many more frames at what resolution compared to what?

Audionut

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3657
  • Blunt and to the point
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #808 on: July 22, 2013, 02:46:56 AM »
This is a discussion forum.  If you don't like the current discussion, please report the post or go and enjoy the sunshine.

v8rrc

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 23
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #809 on: July 22, 2013, 10:01:22 AM »
Seeing as everyone seems to be getting very different results, I decided to make a spreadsheet were all of us can list settings, how many frames we're getting etc. and hopefully find out what works best.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0At2V-pYjlrGEdEZCR0pRQy1aTHVLcjBFMEplUEpYWlE&usp=sharing

YKG

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 12
  • We gonna need a bigger idea !
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #810 on: July 23, 2013, 09:24:46 PM »
Hi ! Here my first test with the raw rec mode on a 60D !

https://vimeo.com/70874588


Enjoy guys ;)

martareis

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 11
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #811 on: July 23, 2013, 10:32:27 PM »
Any one trying DaVinci to colour correct 60D Raw dng files?

Last workflow I've tried was Hunter H. Richards.


I get pretty good results with ACR but I cannot say the same about DaVinci Resolve.

Can any one report good results using 60D Raw + DaVinci?




eclubb87

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #812 on: July 24, 2013, 04:51:34 AM »
Can anyone give Install directions? I already have ML 2.3 installed. Thanks guys  :)

iamoui

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 46
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #813 on: July 24, 2013, 01:55:19 PM »
Can anyone give Install directions? I already have ML 2.3 installed. Thanks guys  :)

Look at Page 1 of this thread!

iamoui

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 46
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #814 on: July 24, 2013, 02:43:18 PM »
Any one trying DaVinci to colour correct 60D Raw dng files?

Last workflow I've tried was Hunter H. Richards.


I get pretty good results with ACR but I cannot say the same about DaVinci Resolve.

Can any one report good results using 60D Raw + DaVinci?

I can report good results with Davinci.

raw -> RawMagic (cinema dng) -> Davinci (BMD film color space) -> Apply Hook's LUT (or any other lut) and tweak.

The only problems I run in to are bad/dead/hot pixels. lv_af_raw fixes this but this is not recommended as it's an edge detection filter and there are some artifacts. ACR removes the bad pixels, Davinci does not. So, if there were a way to remove the dead pixels for davinci it would be a god-send!

iamoui

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 46
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #815 on: July 24, 2013, 02:44:48 PM »
Hi ! Here my first test with the raw rec mode on a 60D !

https://vimeo.com/70874588


Enjoy guys ;)

Looks great! What is your workflow? ACR?

YKG

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 12
  • We gonna need a bigger idea !
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #816 on: July 24, 2013, 03:34:16 PM »
Looks great! What is your workflow? ACR?

Thanks iamoui ! My workflow is :
Raw > RawMagic > ACR > After effects to make Apple prores 422 HQ > And FCP 7 for the edit.

OrionnebelGalaxie17

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 29
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #817 on: July 24, 2013, 04:36:20 PM »

Hunter5117

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #818 on: July 25, 2013, 04:25:38 PM »
Somewhat NOOB question. I have been having fun playing with RAW video on my 60D, but the workflow and low res is not for me for regular shooting. So, I would like to be able to shoot normal most of the time but have RAW capability when I want it.

So my question is, using the most recent version of the 60D raw files that automatically disables global draw when shooting raw, if I reboot my camera with modules turned off, and enable audio, is my camera then shooting normal ML video and audio? Or do I need to have separate SD cards set up with the 2 different versions?

I have tested using the reboot without modules and it seems to work as expected but thought I best check with the experts.

FYI, I am using the 2.3 stable version of ML, not the nightly builds, with the 60D raw autoexec and modules added.

Thanks.

Can

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 35
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #819 on: July 25, 2013, 04:53:14 PM »
You can still load the modules; just turn off RAW video

Hunter5117

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #820 on: July 25, 2013, 06:44:39 PM »
You can still load the modules; just turn off RAW video

Ok thanks, guess I should have guessed it was that simple but went right over my head.

Cyriel Van Steen

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #821 on: July 25, 2013, 07:08:09 PM »
 I can put it from a raw file to a dng
 but the DNG file is resolution 0x0
 so CAMERA RAW in after effects can't open it. Can somebody help me out?
Thanks

Can

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 35
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #822 on: July 25, 2013, 07:27:42 PM »
I can put it from a raw file to a dng
 but the DNG file is resolution 0x0
 so CAMERA RAW in after effects can't open it. Can somebody help me out?
Thanks

Maybe try here - http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=5654.0

What are you using to convert the RAW file?

Abstrak

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 33
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #823 on: July 25, 2013, 10:29:19 PM »
Im curious is update 10 being compiled hourly like update 9? I'm trying to figure out whether to update using the newest hourly of update 9 or keep update 10. I think in update 9 I was getting  960 x 544 where update 10 its 960 x 540 i think. I know the tiniest adjustments in resolution helps with more frames. Just trying to figure out which build is the best to test and run with right now.

payne

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 36
Re: 60D RAW video - it's working !!!
« Reply #824 on: July 26, 2013, 01:06:54 AM »
About a month ago Bioskop Inc. was saying that he A1ex was hoping that there might be another 128mb of buffer memory that could be allocated. I have been following along the entire thread but it seems like there has been no news on this front for a while.

Does anyone know if it looks likely that more buffer memory is going to be leveraged in the future? Every bit is precious in this case :)