Author Topic: Canon 650D 1.0.1 [Status: Alpha / OBSOLETE]  (Read 495729 times)

Train

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #625 on: August 01, 2013, 07:22:09 PM »
If I want to put the latest build on my SD card which already has the build from last June, what do I need to do?

dngrhm

  • Freshman
  • **
  • Posts: 83
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #626 on: August 01, 2013, 08:24:57 PM »
Great! How do you set it to record RAW? Is there a guide somewhere,

Thanks!!  ;)
Load the raw_rec module under the ML modules (M) menu.  raw_rec should then appear under the ML video menu.
EOS 650D + 620 | Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 STM + 55-250mm f/4-5.6 | Canon EF 50mm f/1.8
Mac OS 10.9 | PinkDotRemoval Tool | RAWMagic | DaVinci Resolve | FCP X

spider

  • Member
  • ***
  • Posts: 243
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #627 on: August 01, 2013, 09:26:29 PM »
When my Camera is turned on and displays the aperture, exposuretime and so on and I cover the Sensor over the viewfinder the red led starts to blink each 5s. Why does it happen? After turning on the Camera you have to wait about 45s before you start to cover the sensor.
I am still running the build from 26.06

I made a video of it http://db.tt/IbZ4mLnV

Spooke

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 32
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #628 on: August 01, 2013, 09:40:31 PM »
If I want to put the latest build on my SD card which already has the build from last June, what do I need to do?

I believe you just replace all the ML files?

Load the raw_rec module under the ML modules (M) menu.  raw_rec should then appear under the ML video menu.

Thanks didn't realise it was in there  :P

Can anyone recommend me a fast but reasonably priced SD card :)

mdfaisal

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 41
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #629 on: August 02, 2013, 01:01:41 AM »

Can anyone recommend me a fast but reasonably priced SD card :)

Buy sandisk extreme 45mbs card. 
If you have more money buy sandisk extreme pro

Tongotongo

  • Freshman
  • **
  • Posts: 50
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #630 on: August 02, 2013, 05:35:59 AM »
Hi, I'm new to SLRs, use it only in video mode and could try for a short time magic lantern, by issue of SD I wanted to consult more than put a 90 mps not going to achieve more than da camera, no?

Pd: the google translation
Canon 650d Tamron 17-50 mm 2.8 canon 50 mm fijo 1.8 magic lantern

spider

  • Member
  • ***
  • Posts: 243
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #631 on: August 02, 2013, 10:06:09 AM »
If you have more money buy sandisk extreme pro
If you want to wast money buy extreme pro I think this match better.

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #632 on: August 03, 2013, 12:44:01 AM »
WARNING - THE CODE ON THE REPOSITORY HAS SWITCHED TO THE 1.0.4 FIRMWARE FOR THE 650D

Don't use any newer builds for now until I open a new thread

BTW, 104 is working as good as 101
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

Lemon

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #633 on: August 03, 2013, 01:42:49 AM »
WARNING - THE CODE ON THE REPOSITORY HAS SWITCHED TO THE 1.0.4 FIRMWARE FOR THE 650D

Don't use any newer builds for now until I open a new thread

BTW, 104 is working as good as 101

HALLELUJAH!!

My tears of joy are spilling over. :'D

WARNING - THE CODE ON THE REPOSITORY HAS SWITCHED TO THE 1.0.4 FIRMWARE FOR THE 650D

I don't really get what this means, but i'm guessing we wait for a new thread for fw 1.0.4? or...are the downloads on the first page good to go for 1.0.4?

zaisehay

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #634 on: August 03, 2013, 02:01:38 AM »
WARNING - THE CODE ON THE REPOSITORY HAS SWITCHED TO THE 1.0.4 FIRMWARE FOR THE 650D


So does this mean We wait for a new thread with a 1.0.4?
“Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving”
-Albert Einstein

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #635 on: August 03, 2013, 08:28:15 AM »
Yes. Older builds are fine
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

NikeFreak

  • Freshman
  • **
  • Posts: 59
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #636 on: August 03, 2013, 09:36:06 AM »
пожалуйста дайте мл для 104 прошивк, у меня завтра съемка, я бы хотел использовать мл прошивку. буду благодарен.
 please give ml for 104 firmware, I shoot tomorrow, I'd like to use the firmware ml. I will be grateful.
6D ML + Sigma 24-70mm F2.8 + Canon 70-200mm F2.8L IS II + Canon 50mm F1.8 STM + Zenitar 16mm F2.8 + Canon SpeedLite 430EX II
650D ML + Canon 18-135mm F3.5-5.6 STM + Helios 44-2 58mm F2.0
500D ML + Canon 55-250mm F4-5.6 IS II + Canon 18-55 mm F3.5-5.6 IS

mike1969

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 8
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #637 on: August 03, 2013, 01:50:50 PM »
many thx nanomad
please where are the links?
sorry if my question is stupid but i m not used yet to this forum :-[

satriani

  • Freshman
  • **
  • Posts: 82
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #638 on: August 03, 2013, 02:02:16 PM »
Cameras: Canon EOS 70D, Canon EOS 650D
Lenses: 2x CanonEF-S 18-135 IS STM, Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art
Daily builds

Toast

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #639 on: August 03, 2013, 02:41:01 PM »
This is somewhat off-topic, but probably someone has the answer:

The firmware update can be completed by just copying the .fir to an sd-card and user the camera function "update firmware", right? Because the canon site to the update says it's available only for WIndows and Mac, do i need the EOS Tool for that?


nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #640 on: August 03, 2013, 02:47:16 PM »
Remove the bootable flag from the card before updating to 104 and format the SD card or bad things will happen
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

lordgnagey

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 24
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #641 on: August 03, 2013, 02:57:12 PM »
Are there plans to implement GOP and Slice control? I've read that they are testing it on the 600d.

Has that been discussed as an option for the 650d?
"You're all freaks, sir. But you always have been freaks. Life is a freak. That's its hope and glory."  - The Robot Bartender

mike1969

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 8
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #642 on: August 03, 2013, 03:07:57 PM »
thx every one for the help :)

NikeFreak

  • Freshman
  • **
  • Posts: 59
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #643 on: August 03, 2013, 03:34:06 PM »
Here is a new build for 1.0.4
https://www.dropbox.com/sh/hxsv61cq992egmy/8yORNshRBf/ML_N_03.08.2013.zip

But, please read this
http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=6320.msg63587.msg#63587
befor using this build!
а чем прошивать 104, что бы мл 104 прошивка читала?
какой порядок действий?
1, нужно удалить загрузочный флаг через утилиту EOScard
2, отформатировать флешку.
3, прошить фотоаппарат на официальную 1,0,4.
4, что дальше?
and sew than 104, which would be 104 ml firmware read it?
 what course of action?
 1, you must remove the bootable flag through the utility EOScard
2, format the USB flash drive.
3, flash the camera to an authorized 1,0,4.
4, what's next?
6D ML + Sigma 24-70mm F2.8 + Canon 70-200mm F2.8L IS II + Canon 50mm F1.8 STM + Zenitar 16mm F2.8 + Canon SpeedLite 430EX II
650D ML + Canon 18-135mm F3.5-5.6 STM + Helios 44-2 58mm F2.0
500D ML + Canon 55-250mm F4-5.6 IS II + Canon 18-55 mm F3.5-5.6 IS

acme

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #644 on: August 03, 2013, 04:16:15 PM »
I've been lurking here for ages waiting for this news.. Hooooray!  ;D

My question: On the first page of the thread w/instructions re: Low Level Format - That is IN CAMERA right? - Just want to make absolutely sure.

Many Thanks!

Orada

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #645 on: August 03, 2013, 04:20:58 PM »
WARNING - THE CODE ON THE REPOSITORY HAS SWITCHED TO THE 1.0.4 FIRMWARE FOR THE 650D

Don't use any newer builds for now until I open a new thread

BTW, 104 is working as good as 101

Dears What that mean :D :D !!! are those links trusted ... i mean should i run ML from Nanomad first post or install from satriani

Here is a new build for 1.0.4
https://www.dropbox.com/sh/hxsv61cq992egmy/8yORNshRBf/ML_N_03.08.2013.zip

But, please read this
http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=6320.msg63587.msg#63587
befor using this build!

I would like to thank you all guys for your support but still wondering which ML to use the old Nanomad ML or the new links by satriani !

Lemon

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #646 on: August 03, 2013, 04:23:28 PM »
Okay, sorry if I seem a bit confused here, but I think i'm misunderstanding some of the steps in the instructions which is giving me problems running ML. I've downloaded all the files needed...my steps followed in blue.



2. low level format your SD card. Done in-camera using the camera 'low level format card' option.

3.  Copy 650D-safe-dumper.fir on SD card. I took out my SD card and placed it into the card reader for this because the camera wouldn't allow me to transfer the file directly into the card (while it was in the camera) using the wire connection.

4. Copy the stuff from latest build on SD card (ML folder and autoexec.bin). Done

5. Start camera in M photo mode and run firmware update. It says I had to put a memory card in to do a firmware update? I don't know what to do with this step (take out the SD card from the reader and put it back into camera? If so, then do I put it back into the reader for step 6?) so I just left my card in the reader and skipped this step.

6. Run EOSCard, check EOS_Develop and BOOTDISK Checked both, hit 'save' at the top right to write the files in, status said, 'Write Successful'.

7. Put SD card in camera just press the trashcan button to run ML Done, but ML doesn't run.

@acme

I'm guessing that too. The official instructions on installing ML says "Format the card in the camera (low-level format)." and our 650D's have the option to tick "Low level format" when attempting to format our cards in-camera.

spider

  • Member
  • ***
  • Posts: 243
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #647 on: August 03, 2013, 04:32:26 PM »
Remove the bootable flag from the card before updating to 104 and format the SD card or bad things will happen

I can remove the bootflag with eoscard, right? Or I could use a card wich was never used with ML?

After updating to 104 the camera still boots ML so I just have to change the ML folder, .fir and autoexec.bin?

acme

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #648 on: August 03, 2013, 04:36:52 PM »
Okay, sorry if I seem a bit confused here, but I think i'm misunderstanding some of the steps in the instructions which is giving me problems running ML. I've downloaded all the files needed...my steps followed in blue.


@acme

I'm guessing that too. The official instructions on installing ML says "Format the card in the camera (low-level format)." and our 650D's have the option to tick "Low level format" when attempting to format our cards in-camera.


#5) The (step above) is why it isn't running. I believe You need to insert the card you copied the files to, and run the update, and leave that card in the camera to use to capture your media.

I think your right about the format.

Lemon

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #649 on: August 03, 2013, 04:41:50 PM »

#5) The (step above) is why it isn't running. I believe You need to insert the card you copied the files to, and run the update, and leave that card in the camera to use to capture your media.

I think your right about the format.

I copied the files and ran the update (nothing ML related showed up doesn't run), but then for step 6 i'm not sure if I need to take out the card from the camera again, then place it back in the reader. Then for step 7 put it back into the camera?

Edit:

Just tried what I suggested above, didn't work either. :/