Author Topic: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM  (Read 8507 times)

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #25 on: February 01, 2016, 10:21:34 PM »
well in my a_lut_Folder there are 3 files and then i paste the one u told me....should i remove those 3 files? ( which are : MLV_RAW_dng_dcraw_any:command.txt - MLV_RAW:dng_gamma_2.4_0.txt - MLV_RAW_dng_straight_to_prores444.txt )

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #26 on: February 01, 2016, 10:22:26 PM »
well in my a_lut_Folder there are 3 files and then i paste the one u told me....should i remove those 3 files? ( which are : MLV_RAW_dng_dcraw_any:command.txt - MLV_RAW:dng_gamma_2.4_0.txt - MLV_RAW_dng_straight_to_prores444.txt )

Danne

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4530
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #27 on: February 01, 2016, 10:23:07 PM »
Shouldn,t matter if they are still there. You could try with only the repack file though.

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #28 on: February 01, 2016, 10:26:58 PM »
One thing...the thing u told me of the wheel in automator etc.....in my case when i right click on the folder automator doesnt open at all...all the files start to appear  Dng by Dng till it is finished so maybe it is doing it in background

Danne

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4530
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #29 on: February 01, 2016, 10:40:50 PM »
The DNG files should get a little smaller in size after repacking. if 5MB they end up to something like 4.6MB. This way you can tell that the repacking took effect.
If you can upload a test sample RAW file that would be good.
The automator wheel is simply a very small icon on top of the screen. Showing?

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #30 on: February 01, 2016, 10:42:37 PM »
Danne how do i know the first size if im doing the operation on the MLV file?

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #31 on: February 01, 2016, 10:45:05 PM »
Ok i just made the dng conversion as i was doing before and the DNG is 3.96M and when i do the operations on the mac the file that i get back is 3.49M

Danne

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4530
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #32 on: February 01, 2016, 10:50:31 PM »
So, is it working?
Also check with and without audio file to see if that could be the problem?

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #33 on: February 01, 2016, 10:55:23 PM »
No the problem is not the audio file it doesnt work anyway....i just downloaded the new source from the thread hoping it will work

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #34 on: February 01, 2016, 11:06:17 PM »
while i launch move_binaries.command in the shell it says MPV missing

Danne

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4530
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #35 on: February 01, 2016, 11:12:00 PM »
Mpv is optional so shouldn,t be needed. DO you have a sample file I could test over here and send you back?

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #36 on: February 01, 2016, 11:14:28 PM »
do u want me to send the MLV file or the dngs?

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #37 on: February 01, 2016, 11:15:49 PM »
the sample file i have is 1.53GB

Danne

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4530
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #38 on: February 01, 2016, 11:21:18 PM »
It,s a little big. Could you find something smaller? Or upload the big one if you like. Only takes a little longer. I would need the MLV or RAW file.

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #39 on: February 01, 2016, 11:24:38 PM »
Ill make a smaller one right away

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #40 on: February 02, 2016, 12:24:35 AM »

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #41 on: February 02, 2016, 12:25:48 AM »

Danne

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4530
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #42 on: February 02, 2016, 12:40:08 AM »
Here is 10 of your DNG files converted and repacked. I took out the audio. Tell me if it works.
 https://sprend.com/download.htm?C=f7806b2145e2463d9fc245749ade941a

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #43 on: February 02, 2016, 01:03:36 AM »
yes it works ...premiere pro reads the file...i also saw that the extension is in capital letters ( DNG ) does it change anything?

Danne

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4530
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #44 on: February 02, 2016, 01:24:00 AM »
Yes.
Can you zip your version of MLP and send it to me. It,s in the ~/Library/Services/ folder.

do this. Press shift + cmd + g. In the prompt copy paste ~/Library/Services/ to get to the MLP workflow.

There could be a problem with exiftool or dcraw which could be related to either your OS X version or who knows.


LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #45 on: February 02, 2016, 01:32:38 AM »
Im doing it....Danne im writing from italy ...here is very night time so after the file is loaded i might not answer u for a little while...anyway ill get in contact asap. I gotta solve this for night shootings.
Thank you for your time and if it is not too invasive for u and there is a way to talk on a more immediate platform im sure we can solve it very quickly , cause i think im mistaking something very simple which is under my nose. Any way thank u

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52

Danne

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4530
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #47 on: February 02, 2016, 09:26:56 AM »
Not sure why it,s not working. It,s working here. You can try to replace exiftool with an older build. It,s in the content folder inside the workflow. Replace with this.
https://sprend.com/download.htm?C=3cfe63813c7d444092c5b27c7aaa172d

If that isn,t working try updating your system to E lCapitan.

LucaDeFranco

  • Freshman
  • **
  • Posts: 52
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #48 on: February 02, 2016, 10:18:49 AM »
Danne my problem is that the mac i have is very old ( about 8 years ) and i cant update to el capitan...if this way won't work is there any way to do it on windows? i can't afford to not shoot dual iso in night enviroments. thanks

Danne

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4530
Re: DUAL ISO VIDEO MODE PROBLEM
« Reply #49 on: February 02, 2016, 11:28:08 AM »
Did you try the link I sent?
Try also to install both exiftool and dcraw to your system.

And I also recommend MLVFS. Dual iso works fine there too.