Author Topic: Modules not loading. 5D MIII 1.2.3 Nightly.2015Dec20.5D3123  (Read 3605 times)

editdroid

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 11
I've searched the forum, and the only answer I've found was to format the CF card on the computer via card reader, then format the card in the camera. I've done that. I turn on the modules in the firmware settings, restart the camera, and the modules aren't loaded. What could I be doing wrong?

Thanks

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8259
Re: Modules not loading. 5D MIII 1.2.3 Nightly.2015Dec20.5D3123
« Reply #1 on: July 01, 2016, 11:25:04 PM »
Turn off cam. Wait some 10 seconds. Turn on cam.
Report back.

editdroid

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 11
Re: Modules not loading. 5D MIII 1.2.3 Nightly.2015Dec20.5D3123
« Reply #2 on: July 05, 2016, 03:18:31 AM »
Nope. Still not loading after restart.  :(

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8259
Re: Modules not loading. 5D MIII 1.2.3 Nightly.2015Dec20.5D3123
« Reply #3 on: July 05, 2016, 07:09:43 AM »
Shot a vid showing Modules tab before/after. Video quality doesn't matter as long as screen is in focus.

editdroid

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 11
Re: Modules not loading. 5D MIII 1.2.3 Nightly.2015Dec20.5D3123
« Reply #4 on: July 05, 2016, 07:57:10 AM »
I need to shoot video in .raw so I can try THIS out:  Creating Ultra HD (4K) video from RAW video shot with Magic Lantern

http://blueoceanproductions.com/blog/?p=89

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8259
Re: Modules not loading. 5D MIII 1.2.3 Nightly.2015Dec20.5D3123
« Reply #5 on: July 05, 2016, 10:30:47 AM »
I need a screenshot/video showing your modules tab after enabling MLV_REC.mo and reboot.

editdroid

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 11

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8259
Re: Modules not loading. 5D MIII 1.2.3 Nightly.2015Dec20.5D3123
« Reply #7 on: July 05, 2016, 06:32:29 PM »
Thanks!
Delete contents of ML\Settings. Retry and report back.

editdroid

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 11
Re: Modules not loading. 5D MIII 1.2.3 Nightly.2015Dec20.5D3123
« Reply #8 on: July 05, 2016, 07:50:07 PM »
How do I delete the contents of ml/settings? I didn't see that option anywhere.

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8259
Re: Modules not loading. 5D MIII 1.2.3 Nightly.2015Dec20.5D3123
« Reply #9 on: July 05, 2016, 07:57:22 PM »
Insert card into cardreader and access ML\Settings. Delete all files there.

If it doesn't solve your issue: Delete Autoexec.bin and ML directory and copy extracted nightly build contents to card.
Report back.

editdroid

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 11
Re: Modules not loading. 5D MIII 1.2.3 Nightly.2015Dec20.5D3123
« Reply #10 on: July 05, 2016, 08:47:44 PM »
D'OH!!!!  The lock was on the MicroSD card. SMH  :P

Lemme test it out, and see if I can do the 4K thing.

Thanks for assistance.