Author Topic: Canon 650D [OLD]  (Read 1199266 times)

roterrion

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 26
  • Magic Lantern for Video!
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1400 on: May 11, 2013, 04:10:26 PM »
Did some testing with the video modes on Pre Alpha 2. I filmed some footage at 1080 24p. The normal bitrate usually comes out at around 50mbps. I upped it to 1.3x and it came just over 60mbps. I tried 1.4x but for some reason it went back to 50mbps. Anyone else try this?
I did try vbr qscale -16 and it's still 40-55. :/
EOS 650D, Sigma 18-250mm f3.5-6.3 HSM, Canon 40mm f2.8 STM, 50mm II f1.8, Transcend 16GB Class 10, Transcend 32GB UHS-I 300x
http://youtube.com/roterrion
http://vimeo.com/roterrion

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1401 on: May 11, 2013, 04:15:57 PM »
EOS-M gets up to 70MB/s even with flush rate and "cbr" numbers cranked up all the way. Both of these should support ALL-I/IPB/IPP with some hacking.

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12564
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1402 on: May 11, 2013, 04:16:33 PM »
You can get 10mbit/s with QScale -16 and it's perfectly normal. You can also get 80mbit/s with QScale +4 and that's also perfectly normal.

And "up to X" means X is an upper limit (that is, you can get any value equal to X or lower).

RéaGeorge

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 8
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1403 on: May 11, 2013, 05:14:33 PM »
How/where can you see the actual bit rate that your recording at?

Is it displayed on screen or are you checking the footage afterwards?

Thanks

alesis_neo

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 13
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1404 on: May 11, 2013, 11:28:08 PM »
 :)
Canon EOS 650D | Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 STM | Tamron 11-16mm f/2.8 | Sigma 30mm f/1.4

alesis_neo

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 13
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1405 on: May 11, 2013, 11:29:28 PM »
I recorded some HDR video tests today and it varied from 68 to 72 mbps, very happy with the results :)
Used a SanDisk Extreme Pro 95mb/s SD card and CBR at 1.5x
Canon EOS 650D | Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 STM | Tamron 11-16mm f/2.8 | Sigma 30mm f/1.4

donjames150

  • Freshman
  • **
  • Posts: 94
  • 760D / T6S
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1406 on: May 11, 2013, 11:49:45 PM »
How/where can you see the actual bit rate that your recording at?

Is it displayed on screen or are you checking the footage afterwards?

Thanks

if you're on a pc, go to the start icon and right-click to open the explore file utility. Find the file and right-click on it. Then select properties, then details.
EOS 760D + 55-250mm + Tokina 11-16mm

RéaGeorge

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 8
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1407 on: May 12, 2013, 12:09:57 AM »
And on a Mac? :P

donjames150

  • Freshman
  • **
  • Posts: 94
  • 760D / T6S
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1408 on: May 12, 2013, 12:41:13 AM »
And on a Mac? :P

sorry, I'm not a mac person. Anyone?
there prob is an equivalent. Can you find the file and right-click?
EOS 760D + 55-250mm + Tokina 11-16mm

RéaGeorge

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 8
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1409 on: May 12, 2013, 01:06:21 AM »
The only thing I know of thats equivalent to that is the "Get info" button for any file... but it doesn't show that detail...

If someone does know that would be awesome, otherwise I'll just check a few of my files in windows.

Beardymadness

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 9
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1410 on: May 12, 2013, 01:20:07 AM »
Could try mediainfo?

APXmusic

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 8
  • Kevin Crocker In Japan
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1411 on: May 12, 2013, 03:58:06 AM »
Tried VBR Qscale at -16 and it worked great. Got 67mbps data rate on the file. (audio included) seems like a bit of a boost. I tried it at +4 like someone mentioned but it looks like ass! It's nice to have a hack, even if the bitrate is a minor improvement. The focus peaking is what I really enjoy having. Thanks ML team!  ;D

kzi2006

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 15
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1412 on: May 12, 2013, 07:55:30 AM »
Not necessary, feel free ;)
https://www.dropbox.com/sh/z1dvw3fpstggz68/wxr8gFzaaW

You r great ! Cheers! Waiting audio meter)
i find bug - Once taking custom WB - no way to choose auto WB
EOS 6D, 3xEOS 650D, Canon 24-105, Canon 10-22, Sigma 50-150 2.8 APO HSM, Sigma 17-50mm 2.8, Canon 50 1.4, Samyang 14mm 2.8
https://vimeo.com/kzi/

Lucas_W

  • Freshman
  • **
  • Posts: 72
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1413 on: May 12, 2013, 08:17:35 AM »
You can choose auto whitebalance from the normal canon menu. Also, you're suppose to report bugs from the Alpha 2, that's why it was released.
Canon EOS 650D + Kit lens, EF 50mm 1.8 and 52mm polariser.

MarlonSenanayake

  • Freshman
  • **
  • Posts: 58
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1414 on: May 12, 2013, 08:28:11 AM »
after ""2013Apr30.650D.PreAlpha2"" is there any prealpha update

blade

  • Member
  • ***
  • Posts: 195
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1415 on: May 12, 2013, 08:50:50 AM »
No that is the current version, please test and report any bug found
eos400D :: eos650D  :: Sigma 18-200 :: Canon 100mm macro

solfegio

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1416 on: May 12, 2013, 08:59:40 AM »


Hi Nanomad, thanks for the ML  ;)
most of the stuff works perfectly.
good luck for next update

ejszarny

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 16
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1417 on: May 12, 2013, 02:50:52 PM »
my test results:
focus peaking working (made some mistakes, but working :)  )
fps override noes not work - no fps change and after 2-3 seconds recording stopped.

can i begging for hdr bracketing? :)

pemstudio

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 43
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1418 on: May 12, 2013, 05:38:22 PM »
The option HDR is serially in a camera but it gives a file which is connected, so version with ML will be very useful. I would like to ask about an absorbing with adding of this function.  Does it need many work?

satriani

  • Freshman
  • **
  • Posts: 82
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1419 on: May 12, 2013, 07:25:35 PM »
Guys, please be so kind and describe issues in detail. This can be very important for developers.
Thanks.
Cameras: Canon EOS 70D, Canon EOS 650D
Lenses: 2x CanonEF-S 18-135 IS STM, Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art
Daily builds

diy-greenenergy

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 14
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1420 on: May 12, 2013, 07:37:33 PM »
fps override noes not work - no fps change and after 2-3 seconds recording stopped.

I have the same problem
400D with 400Plus, 650D with ML, Sigma 17-70 2.8-4.5, Canon 50mm f1.8, Canon 100mm 2.8 macro, Canon 55-250mm IS, DIY Macro Ring, Nissin Di622

blade

  • Member
  • ***
  • Posts: 195
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1421 on: May 12, 2013, 09:15:47 PM »
I i woud like to reproduce your not working fps. What setting should I put my camera in , what exact setting should I use in fps ?  Please give as much information as possible.

As fps is working for me in some settings, and some not, I wonder why it is not working at all for you.

Please let me know so we can fix this
eos400D :: eos650D  :: Sigma 18-200 :: Canon 100mm macro

Aborgh

  • Guest
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1422 on: May 12, 2013, 11:56:13 PM »
I i woud like to reproduce your not working fps. What setting should I put my camera in , what exact setting should I use in fps ?  Please give as much information as possible.

As fps is working for me in some settings, and some not, I wonder why it is not working at all for you.

Please let me know so we can fix this

I think they are forgetting to disable audio first...

laame

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 12
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1423 on: May 13, 2013, 12:34:58 AM »
The only thing I know of thats equivalent to that is the "Get info" button for any file... but it doesn't show that detail...

If someone does know that would be awesome, otherwise I'll just check a few of my files in windows.
Open with QuickTime and press cmd+i

madmasa

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #1424 on: May 13, 2013, 10:40:21 AM »
Hi everybody,
thanks for ML!!! Really good work!

I have foung a bug:
1) when I took a photo in M mode, view of the photo turned in B&W and after that "overlay saved" -> camera automatickly jump into livewiev
2) after taking photo (in live view mode - doesn´t matter if in fiml mode or photo mode) I have an overlay of last taken picture

Nothing helps (batery out, card cart and so on)