Author Topic: Mlv files ok on camera playback, pink frames on MLVApp  (Read 335 times)

biolimbo

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 1
Mlv files ok on camera playback, pink frames on MLVApp
« on: April 15, 2019, 09:36:56 AM »
Hi,
I am running magiclantern-crop_rec_4k.2018Jul22.5D3123. I use KB 64GB 1066x, and didnt have any problems for the first 2 weeks using MLV Lite 14 bit lossless, however i started getting pink frames and odd glitches within the same workflow i used before. I dont know much about hex editing and stuff, and even tried to use mlv dump via MLV batch, and this is what i get:





here is a 2 seconds small "corrupted" mlv file along with the dngs and a video prooving the video plays ok in camera:

https://drive.google.com/drive/folders/1P17-3dHpTKCjVz67RWUqHABklSwI8j04?usp=sharing

I have 70 gb+ of "corrupted mlv files" i would love to know if they can be fixed, and also what i am doing wrong. I read all the threads i could read and was thinking to downgrade to 1.1.3 but the fact that i can have an hdmi monitor along with the on screen camera is very important for me.

What are your thoughts, what should i do? did i just lost all of that material?

Thanks Guys!

2blackbar

  • Member
  • ***
  • Posts: 168
Re: Mlv files ok on camera playback, pink frames on MLVApp
« Reply #1 on: June 14, 2019, 01:57:34 AM »
Get some faster card, that solves pink frames in most cases, its not worth to struggle like this with barely good card .As for the footage , just conver to raw and look them up in photoshop or gimp to see if frames are really corrupted.14bit lossless does not have big advantage over 12 bit, i couldnt find any in shadows and highlights and colours were equally good, and 12bits footage  takes up less space so camera should produce less pink frames.

masc

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1122
Re: Mlv files ok on camera playback, pink frames on MLVApp
« Reply #2 on: June 14, 2019, 09:38:20 AM »
I don't think the card is the problem. KB 64GB 1066x is very fast, I have the same and it works fine. You wrote you use a external monitor. This should be the problem. Have you tested without monitor? If a file is corrupted, you won't get it fixed in most cases.
5D2.212 | EOSM.202