Author Topic: during ML install on 7d i got frozen screen and no response with the cam  (Read 3978 times)

nikopl

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Hello, i have a problem,
while i was installing ML on my 7d my screen got frozen on 20% of installation, now it cant boot up , no signs of life at all.
I removed the batteries and the card/ formated the Cf card...nada..
can you please help a bortha"?

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8283
Try latest nightly, make sure you have the proper firmware version.

g3gg0

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3182
if you power on the camera without a card and with fully charged batteries, what do you get?
Help us with datasheets - Help us with register dumps
magic lantern: 1Magic9991E1eWbGvrsx186GovYCXFbppY, server expenses: paypal@g3gg0.de
ONLY donate for things we have done, not for things you expect!

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12564
while i was installing ML on my 7d my screen got frozen on 20% of installation

ML does not show any percentage while installing. What exactly did you install?

g3gg0

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3182
i guess he is talking about the FIR loading that can show a progress bar iirc.
but didnt check if the installer FIR shows one(?)
Help us with datasheets - Help us with register dumps
magic lantern: 1Magic9991E1eWbGvrsx186GovYCXFbppY, server expenses: paypal@g3gg0.de
ONLY donate for things we have done, not for things you expect!

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12564
Our installer doesn't, it just prints status messages with what it did (setting bootflag, making card bootable, error checking and so on). The old installers didn't show a percentage either.

Maybe he tried to install Canon firmware? (that one shows a percentage, and there were cases where the update didn't succeed, not related to ML).

nikopl

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
ML does not show any percentage while installing. What exactly did you install?

No response at all..

i was updating the fir. to 2.0.3 ..

as a said i tried all possible known ways to get it back to live..
batt. out for 5 hours ..
cf card out/in
small batt. out
plug in into usb
..any ideas?


ilguercio

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 845
And A1ex has asked you what you were installing.
The percentage you are talking about is from the FW upgrade, what has ML do with it, now?
Canon EOS 6D, 60D, 50D.
Sigma 70-200 EX OS HSM, Sigma 70-200 Apo EX HSM, Samyang 14 2.8, Samyang 35 1.4, Samyang 85 1.4.
Proud supporter of Magic Lantern.

g3gg0

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3182
okay to clarify:

 - you downloaded the official canon firmware v2.0.3
 - copied it onto your memory card
 - called firmware update from canon menu
 - firmware update hung at 20%  (for how long until you touched the camera?)
 - since then the camera is unresponsive


Help us with datasheets - Help us with register dumps
magic lantern: 1Magic9991E1eWbGvrsx186GovYCXFbppY, server expenses: paypal@g3gg0.de
ONLY donate for things we have done, not for things you expect!