Author Topic: Canon 5D Mark II / 5D2  (Read 781498 times)

ch_d

  • Freshman
  • **
  • Posts: 99
  • 5D MII
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #500 on: January 06, 2016, 12:28:40 PM »
Thank you for your help!
5D MII

prasanna

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #501 on: January 08, 2016, 11:54:01 AM »
I installed magic lantern, video mode switch got disabled. looks like its permanently disabled it.  even after uninstalling ML my video more is not working.

is there any chance it can be fixed. any help will be great.



Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8303
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #502 on: January 08, 2016, 11:58:43 AM »
Do you have a backup of your ROM files created during installation?

prasanna

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #503 on: January 08, 2016, 12:24:11 PM »
i did not take a back up of the rom. I uninstalled the ML .. still having the same problem

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8303
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #504 on: January 08, 2016, 12:40:00 PM »
Do you have \ML\Logs\ROM0.BIN and ROM1.BIN?

prasanna

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #505 on: January 08, 2016, 12:43:35 PM »
i dont have any of those :(

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8303
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #506 on: January 08, 2016, 12:50:07 PM »
Reset cam to factory defaults (including C.Fn settings), retry and report.
And please explain what you mean by "video mode switch". 5D2 doesn't have a physical button/switch for this setting. Only in menu.

prasanna

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #507 on: January 08, 2016, 12:57:00 PM »
I meant live view .. that's got disabled.
when click on the live mode button it doesn't show video in the display.
also im not able to change resolution or aspect ratio , it shows in grey color and NA.

i will reset to factory settings.

prasanna

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #508 on: January 08, 2016, 01:00:29 PM »
I reset the camera using this method
    Press the MENU button.
    Select the [Tools #4] tab.
    Select [Clear All Camera Settings].
    Press the SET button.
    Select [OK].
    Press the SET button.

Still live mode is not working. am i missing anything?

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8303
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #509 on: January 08, 2016, 01:04:05 PM »
Please reset C.Fn settings as well.
Is video recording working?

prasanna

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #510 on: January 08, 2016, 01:28:56 PM »
HI
 I reset that rest and installed ML again , now live mode is working.

thanks alot , i appreciate ur help.   

Im using komputer bay 1000x cf udma 7. .. while recording after 10 sec record symbol turned to yelllow and at 25 second recording stopped .
is there any way can increase the recording duration at 1920? any specific cf card may help?

thanks

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8303
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #511 on: January 08, 2016, 01:33:47 PM »
No, the cam's limit won't allow higher data rates. http://magiclantern.fm/forum/index.php?topic=14909.msg144517#msg144517

prasanna

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #512 on: January 08, 2016, 01:53:00 PM »
thanks alot

markus1980

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #513 on: January 10, 2016, 11:00:53 AM »
Hallo guys,

thanks for help to Walter Schulz and reddeercity.
ML works nice on my 5dii/7d. I love magic zoom and
headphone monitoring. The 5dii is a great cam
with ML. Thanks to a1ex an the other developers.

I found this adapter http://www.mts-shop.eu/nicht-zugeordnet/IT-und-Elektronik/Kabel-fuer-Computer-und-Peripherie/Kabeladapter/InLine-Audio-Adapter-3-5mm-Klinke-Buchse-Stereo-an-2x-Cinch-Buchse::13738.html
for the 5dii to use headphone monitoring.

Thanks and kind regards from Vienna
Markus

lexalotacus

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #514 on: January 15, 2016, 06:45:32 AM »
Hey guys im wondering if I upgrade from the mk ii to the mk iii if I will get longer higer resolution raw video with ML? Im only getting about 30 seconds of 1800x900 footage right now.. I need to be able to shoot 1080p for at least a full minute.. Thoughts? Thanks!

Hypnodic01

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #515 on: January 20, 2016, 11:56:08 PM »
I have followed both the instructions as well as a tutorial video on this. Im sure its still user error but once I have formatted the card, installed ML on the card and place it back in the camera and check the version, the camera does not ask if I want to update the firmware. It states I need to install a card that has an update. Has anyone else dealt with this?

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8303
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #516 on: January 21, 2016, 12:03:23 AM »
Forget tutorial video. Most likely it's outdated.
Top of page -> Downloads -> Download nightly builds -> 5D2.212 -> Follow instructions there.

Hypnodic01

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #517 on: January 21, 2016, 12:50:00 AM »
Ok...tried that option...even cleared card, reformatted, cleared DL and reloaded it and still camera will not show any options for update. Followed step by step. Has anyone else experienced this?

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8303
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #518 on: January 21, 2016, 05:23:38 AM »
Card size?
Show contents of card's root directory.

"Not show any option for update"? Clarify, please: Is there no firmware update menu item in Canon menu or does the cam tell you there is no firmware file? If first: You are in photo M mode?

Hypnodic01

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #519 on: January 22, 2016, 06:16:04 AM »
Card is 128g Lexar Professional 1066x

The Camera says "Memory card containing firmware is required to update" But if I put it back in my reader I can see all the files.

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8303
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #520 on: January 22, 2016, 06:42:58 AM »
Snapshot showing card's root directory, please.
Try using a smaller card.

David IV

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #521 on: February 02, 2016, 03:33:29 PM »
When I shot at 3x crop mode I got a black band at the right of the frame. This is normal? There is a solution?


Mikexmirrick

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #522 on: February 02, 2016, 09:06:57 PM »
I have researched all over and activated the mlv_re feature as well as the mlv_snd feature on my t5i. I have the rode video mic turned on but yet when I press record. It still says sound disabled. What could be causing this?

Lasting Image

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 43
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #523 on: February 18, 2016, 01:28:13 AM »
Hello,
Is the first page on this thread regarding enabling raw video (5D2) still current? For example, it mentions, "Modules like MLV Sound(mlv_snd.mo..." I don't even see a module called "mlv_snd.mo"  In any case I seem to be doing something wrong. I compared what I thought was a raw enabled video to one taken on a card without Magic Lantern and they look the same. Did a lot of searching and can't find an answer. Thanks for any replies.

reddeercity

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2294
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #524 on: February 18, 2016, 01:47:23 AM »
Yes pretty much , did you download the latest nightly build ?
Did you enable 14 bit Raw/MLV Video module  ?
Did you Set up raw video frame resolution ?
No to All the above ?
I'm betting you didn't , :P raw file have a extension of .mlv or .raw
if you got a .mov file then you need to do some reading of this thread among other's