Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - wyrlyn

Pages: [1] 2
1
General Help Q&A / Raw video High FPS & H264 Proxy problems.
« on: July 09, 2018, 05:47:25 PM »
Hello,

Finally I got my Sandisk 95MB/S UHS-I V30 64 GB card and uhs overlock just work fine on 700D. However I have two problems. Sorry for long post.

One problem is with the H264 proxy ON mode. If I am right it should be record without any problem. (both MLV and proxy at the same time)
I tried different methods, like lowering CBR bitrate to 0.1x or trying different compression MLV modes but I can only record with some frames and Ml stops recording and writing some lines on liveview. Should I make a video of it to identify the problem or I forgot to set up something?

The second problem is with 60 fps/50 fps record. (I tried both)

On ML experimental page I see this post (at loseless compression build that I have, of course the latest one):

EOSM, 650D, 700D, 100D:
"1736x696 @ 50/60p with 3x3 pixel binning (actually column binning / line skipping)"

What I have done is to enable uhs overlock, set 1280x720 60 fps in Canon menu, then turn MLV raw video ON. As I started to record I relized the card does not go up to +60mb/s like it supposed to be (the 700D records great +60mb/s with overlock ON at normal 24 fps) but it seems like something is going on with 60 fps/50fps.

Should I change anything else to get contin. record?
On ML page it says "1736x696 @ 50/60p with 3x3 pixel binning" but I only get some frames and record stops.
Is there a setting for pixel binning that I have to change or I forgot something else?



Thank you for your help!

Have a good day!

2
Reverse Engineering / Re: UHS-I / SD cards investigation
« on: May 23, 2018, 07:45:25 PM »
@Danne Could you make me a build for 700D? I want to test it. Thank you.

3
Raw Video Postprocessing / Log vs not Log in ACR profile
« on: September 08, 2017, 11:10:53 PM »
Hello guys.

I process my cdng raw seqences in after effects via ACR.
Does it make sense (I mean any improvement in DR or something) if I put them first in Log flat profile (for eg. Visioncolor profile in ACR) and grade it after that in ACR?

If so, what if I apply the log profile leave the acr setting untouched, save it in uncompressed avi and grade it in Premiere lumetri (What i really like the most)

Thank you for the answer(s).

4
Raw Video Postprocessing / Re: MLVProducer
« on: August 21, 2017, 01:33:06 PM »
I tried it with lossness jpeg files, but seems to be the program not support it yet.

5
Hardware and Accessories / Re: Nine hour battery life for DSLR
« on: August 09, 2016, 06:21:45 PM »
sorry for the bump but don't want to create a new thread for a single question.

would this work with my 5v power bank to get 7v? is it safe? http://www.ebay.com/itm/USB-DC-5V-to-DC-6V-12-5V-Adjustable-output-Step-up-Power-Supply-Module-Converter-/281550409630?hash=item418db64f9e:g:MPwAAOSwbYZXbNCn

please answer! thank you

6
Modules Development / Re: Full-resolution silent pictures
« on: July 12, 2015, 09:50:11 PM »
oh i forgot that! thank you, problem solved!

7
Modules Development / Re: Full-resolution silent pictures
« on: July 12, 2015, 03:42:07 PM »
I tried it and it brings back but still I can't see the picture I've taken after pressing the shutter. Never had this kind of problem with FRSP before..

8
Modules Development / Re: Full-resolution silent pictures
« on: July 12, 2015, 03:23:13 PM »
I have some kind of problem with the full res silent pic module. It worked well before, I also used it for silent pic timelapse with the appropriate intervals, but today something happened. I haven't figured out yet, maybe you can help.

Cam: 700D 18-55 STM kit fw: latest 1.1.4
ML build: latest 02 July 2015
Settings: Manual Mode, 1/10, apr: around 3.5 iso: 100

When I start to make full-res silent pic (tried both MLV and DNG) nothing happening, it seems to be the cam is shutting down.
When I view it after the reboot in Pic Viewer it shows the actual picture.

What is the problem? I haven't modified any changes in power save module (default)

 

Modules on: MLV rec, Fullres Pic, File Manager, Pic viewer

And of course I shot in liveview.

side note: No crash file on the card after I taken the shot.

Thanks for the help!

9
Raw Video Postprocessing / Re: The CinemaDNG Discussion (raw2cdng)
« on: April 07, 2015, 11:02:31 AM »
I still get framedrops, how can I fix that?

10
Modules Development / Re: Full-resolution silent pictures
« on: April 05, 2015, 12:31:04 PM »
is it possible to shoot Dual ISO images with FRSP currently? (and in intervalometer mode).

11
Modules Development / Re: Full-resolution silent pictures
« on: April 04, 2015, 07:13:46 PM »
try MLVMystic, you can find it on the forum. (MLRawViewer also able to do that, but for me it crashed several times at large amount of dngs)

12
General Chat / Re: raw2cdng VS MlRawviewer method
« on: March 12, 2015, 10:43:46 PM »
thanks for the explanation, I get it now. Good job both of you for the great apps, keep it up!

13
General Chat / raw2cdng VS MlRawviewer method
« on: March 12, 2015, 07:38:39 PM »
I know the raw2cdng able to make 16 bit files, and process twice large shots than the MLRawviewer.
Both of them are awesome, but I can't see any quality difference between them (the saved sequence).
Are there any, if so what are the main ones?

14
Share Your Videos / Re: 2k RAW Music Video with 600D (T3i)
« on: February 28, 2015, 10:34:28 AM »
thanks for the explanation JADURCA now I get it!

15
Main Builds / Re: Nightly Builds - try the very latest stuff here
« on: February 27, 2015, 11:40:07 AM »
I maybe missed it but does the newest nightly builds include full-res silent pic module and SMR memory? thanks

16
Share Your Videos / Re: 2k RAW Music Video with 600D (T3i)
« on: February 26, 2015, 01:35:18 PM »
JADURCA, what are your project settings in Vegas? (framerate, etc)

17
General Help Q&A / Video light as internal flash
« on: December 28, 2014, 09:42:11 PM »
Might be a dumb idea, but is it possible the use a Canon camera's internal flash as a video LED light (I mean continous lighting)?
Also, it is possible with ML?

18
Camera-specific Development / Re: Canon 700D / T5i
« on: October 11, 2014, 06:47:03 PM »
I am also looking foward to the 700D audio features, nothing update since I requested.. so sad

19
Camera-specific Development / Re: Canon 700D / T5i
« on: September 06, 2014, 03:01:12 PM »
I would also ask the same, let us know is someone is working on it please.

20
Main Builds / Re: Nightly Builds - try the very latest stuff here
« on: August 25, 2014, 10:20:58 AM »
any info when the full-res silent pic build will be available for us?

21
User Introduction / Re: Hungarian users?
« on: August 21, 2014, 08:37:14 PM »
I am also hungarian, welcome to the forum, have fun.

22
Camera-specific Development / Re: Canon 700D / T5i
« on: August 21, 2014, 05:34:24 PM »
good one, but that's the problem with av mode. next time you should use ettr and a decent deflicker, like newblue flash remover pro. ;)

23
Camera-specific Development / Re: Canon 700D / T5i
« on: August 13, 2014, 09:14:18 AM »
i turned the tweak off and the frame jump really pops up. fixing that somehow (locking?) might be solve the problem.

24
Camera-specific Development / Re: Canon 700D / T5i
« on: August 12, 2014, 07:16:13 PM »
700D 2014 July 17 build with full-res sp.
Recording regular mov (mlv/raw shows fine) global draw liveview activated (and that's what i'm in), but nothing else turned on (focus peak off, etc.)
1920x1080 24 fps
Movie tweaks: time indicator (elapsed time turned on), that is what the flickering caused. the elapsed time appear for 1-2 sec on the top right corner than suddenly disappear, than after 1-2 sec it shows again. It's kinda annoying for me.

25
Camera-specific Development / Re: Canon 700D / T5i
« on: August 12, 2014, 11:42:33 AM »
when I record video in global draw mode the time indicator keeps flickering and I can't see the elapsed time. Is there a fix for that?

Pages: [1] 2