Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Chewe

Pages: [1]
1
Just wondering, it seems that is a thread on a port for 40D/50D. Those can use LV, althought 40D is using VXworks... the same as 5Dc...

I remember that over USB, there would be an option for tethering and use LiveView on computer... any hope to find the string?

Maybe a mode on 5Dc to write lower resolution stills?

2
Hi all again, After all this news hot moves on RAW Recording... i'm wandering if 14bit Still pics can ben enabled on my old beloved 5d classic....

Any chance to see burst on?

Cheers

3
Camera-specific Development / Re: Canon 5D Classic Firmware ** Beta 4 **
« on: February 08, 2013, 12:10:03 AM »
Thx 0xAF

Just checking the logs... found some odd entrys like err=03, err=25

Canon Error Codes Bibliography -> http://www.canonrumors.com/forum/index.php?topic=8194.0

Unfortunately no references about this errors... could you share a log of yours?

4
Camera-specific Development / Re: Canon 5D Classic Firmware ** Beta 4 **
« on: February 07, 2013, 11:42:54 PM »
Thanks 0xAF, A1ex!!!

https://docs.google.com/folder/d/0B-9-aKPeKkfxZGp1RWpFSW5uNVk/edit?usp=sharing

i've tried both ways... there are three logs... with a lot of errors. I suspect that maybe there are some errors that can help me debug the parts of the boards affected.

by the way, on benchmarking card, how it behaves to other members of the board? everyone with the same results as me with unfinished 4th phase?

5
Camera-specific Development / Re: Canon 5D Classic Firmware ** Beta 4 **
« on: February 07, 2013, 09:05:10 PM »
Hi daydan!

Yep, as it states on the first post from couts it's the same process to install it than to uninstall it. As a fact, changing the bootflag to update firmware to ML or to uninstall it takes just a 5 secs maximun as you actually only modify this bootflag byte on the camera, so it can "dualboot" from your camera canon's firmware and the ML firmware your CF Card.

As a fact, i would like to say, that at least on this ML for 5D Classic, i actually booted with another CF card which didn't had the ML autoexec.bin without any problem... Althought is NOT recomended.

6
Camera-specific Development / Re: Canon 5D Classic Firmware ** Beta 4 **
« on: February 07, 2013, 04:21:52 PM »
Wow! Thanks A1ex

When it gets stuck, everything goes perfect, it's like the "busy" as if i was shooting a long burst and waiting to get the photos dumped from the buffer to card. So camera reacts accordingly, menu, ML menu, etc... except that when i press play it says busy, althought i can get back to menu again. The problem is that it doesn't let me shoot any other photo, and the ones on buffer doesn't get to card... The only way to fix it is to unplug the battery and plug it again.

Oddly enough i've been playing again, and the buffer has come to 8 shots (same RAW option as 4 and 2 ¿?¿?!!!) althought none are written on the card... seems that i'm coming close to fix the cracked solder...

Anyway it really interest me the way you say to go dm-spy... althought i've got no idea what you mean (really bad newbie python programmer...)

How could i get a log out of the camera? with the same beta4?

pd: I've gone through card benchmark again and that's what says (it stops on 4 phase)
Write speed (buffer 128k): 4.1MB/s
Read speed (buffer 128k): 4.6MB/s
Write speed (buffer 16384k): 9.5MB/s
read test skipped: buffer=16777216   <-- ??

pd2: So I should compile an autoexec.bin with the code you wrote in "don't click me" class... but i don't find how to on windows... any chance you could pm the autoexec?

7
Camera-specific Development / Re: Canon 5D Classic Firmware ** Beta 4 **
« on: February 07, 2013, 01:37:53 PM »
Hi Buzzz57, the camera has the same issue with or without ML, that's why i got installed MLU, so i could try to debug on canon tasks what was going on... Yesterday i put the main pcb after desoldering metallic parts on a bath of ultrasounds, and later resoldered all parts and put it back to the camera. Oddly enough the buffer grow from 2 shots to 4 shots that never were written on the CF. Today i've wake up, and wandering if it would become again on 2 shots buffer or 4.... it STARTED SHOOTING and WRITING!!!! Yuhuuuu!!! Well... at least for 10 minuts, then it became stucked again to4 shots buffer.

So i presum it has to be some "cracked" solder on main pcb.... my last shot is going to be a heat air gun reflow session technique....

Anyway, while the camera was working i checked for a moment MLU -> Show tasks -> Canon Tasks... and there were three yellow tasks! not one... Can you confirm this point on your camera? It was "CsMgrd" and another two that i had no time to write down on my excitement...

Cheers!

8
Camera-specific Development / Re: Canon 5D Classic Firmware ** Beta 4 **
« on: February 06, 2013, 08:31:07 PM »
Thanks Walta! I was unsure as my undead 5dc is not working properly... Have you got 5DC with ML beta4? Could you tell me what do you see on "show tasks"? specially regarding to canon yellow tagged function... it's the same as mine? CsMgrd: p30 m=56%

Cheers

9
Camera-specific Development / Re: Canon 5D Classic Firmware ** Beta 4 **
« on: February 06, 2013, 04:35:04 PM »
Hi all! I've been using magic lantern since old 350D, nice to see it has been ported to 5D Classic.

Recently I've bought a dead 5d classic, which after repairing the blown fuse on DC/DC board has come back to life! Everything works fine, AF, Shutter speeds, photo review, firmware update to 1.1.1 and I've been even able to upload magic lantern beta4! So at this point i should be glad for a 100€ spend... except that each time i shoot a photo the camera is stuck on busy mode with red light (not blinking as writing) as if it was trying to write the photo from buffer to card without success. I can shoot two photos before this "odd buffer" stucks the camera again on busy mode without writing. Each time i have to reset the camera by unpluggin the battery.

By watching the tasks menu on Magic Lantern... it shows CsMgrd: p30 m=56% on yellow... but i don't know if this is standard for all users of 5DC ML
Image Buffers= 540x426, 540x426
FreeMemory= 2573
cmos temp=144

When benchmarking Card (fast blinking red light), it does the first block (128k) Writing/reading and on the second it "skips" on the last one

I don't see either Shutter Counts... should be where?

LiveView is working?

The options i get from beta4 are really fewer than the video on Timelapse feature

Thanks everyone for this port! from Couts to Alex! Cheers!

Pages: [1]