Author Topic: Canon EOS M  (Read 1123270 times)

keel

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 46
Re: Canon EOS M
« Reply #3975 on: March 22, 2020, 05:55:50 PM »
(edited)

keel

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 46
Re: Canon EOS M
« Reply #3976 on: March 22, 2020, 05:59:37 PM »
(edited)

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6967
Re: Canon EOS M
« Reply #3977 on: March 22, 2020, 06:18:45 PM »
Just like i said lock out coders?
Is that a question referring to what now?

EDIT: So you added more stuff to your answer...

This really isn't about me. As i stated numerous times. I am just wondering if I can get mod access to clean it up.
Ask a1ex or Audionut directly. Maybe you get lucky...

keel

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 46
Re: Canon EOS M
« Reply #3978 on: March 22, 2020, 06:24:53 PM »
(edited)

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6967
Re: Canon EOS M
« Reply #3979 on: March 22, 2020, 06:51:40 PM »
You don´t need mod access to assemble your changes, thoughts, suggestions, whatever. Given mod access would probably mess up all kinds of stuff since you do not know whole logic around it.
I already suggested a couple of first steps to get going in the desired direction. Doesn´t seem to have been recognized so I suspect you´re very convinced about your specific path/way of doing things.
Anyway. Best of luck to you. I think all is said at his point.
Stay out of corona ;)

keel

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 46
Re: Canon EOS M
« Reply #3980 on: March 22, 2020, 08:50:31 PM »
(edited)

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6967
Re: Canon EOS M
« Reply #3981 on: March 22, 2020, 09:11:45 PM »
Just leave them. No regrets  8). It´s better to speak ones mind than hide in the shadows.

nlantz

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Canon EOS M
« Reply #3982 on: March 22, 2020, 11:36:02 PM »
Easy. Grab ettr module from another build and put it manually into your current ML folder on sd card. Turn on camera and enable ettr the normal way.
Ive tried this in the past, pulled a copy from the last nightly build "magiclantern-Nightly.2018Jul03.EOSM202"

when you try to copy over the modules you get an oldapi error  "wrong version" v6.0 expecting v7.0

anywhere else to grab a something that would have the ettr.mo with the correct api ?

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6967
Re: Canon EOS M
« Reply #3983 on: March 23, 2020, 06:51:04 AM »
You could probably get it from one of the experimental builds.

nlantz

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Canon EOS M
« Reply #3984 on: March 23, 2020, 03:40:41 PM »
You could probably get it from one of the experimental builds.

That did the trick. Thank you sir

keel

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 46
Re: Canon EOS M
« Reply #3985 on: March 23, 2020, 05:44:36 PM »
Just leave them. No regrets  8). It´s better to speak ones mind than hide in the shadows.

The irony of an inability to simply delete repeat questions.


keel

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 46
Re: Canon EOS M
« Reply #3986 on: March 23, 2020, 06:01:54 PM »
What a guy,
Mcm stands for movie crop mode , rewire means raw stream goes through crop mode to get better quality output.
If You really care that much theres module development section, it should be read by you long time ago but youre lazy.Just read it all, its fascinatiing and well documented.
I can tell you small secret, the more you push questioning like that , the less likely people will answer you.
Just dont do that, Its not the way , chill.
https://www.magiclantern.fm/forum/index.php?board=52.0

I was using an example, about 5k vs 5k rewire, for a non-English speaker.

Thanks for the info,
any idea why the isn't posted on the download page?

Seems relevant.

Imagine telling someone who doesn't understand perfect english all these lazy remarks. wow.

You're a gem




Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6967
Re: Canon EOS M
« Reply #3987 on: March 23, 2020, 06:24:46 PM »
Mandatory to read from the download post and onwards if you want the full story. Not one post solution for all functions, workflows, reasons, explanations. As a matter of fact. The download area explains very well what to be done to start filming. Tap screen, select preset and start filming. If you want more just read the work in progress.
After that you can come back with refinements and suggestions.
Endless loop...

Daniel_hungary

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon EOS M
« Reply #3988 on: March 24, 2020, 10:47:38 AM »
Hello there!

I wonder if you could help me? (who else could)

But before that a BIG THANK YOU for all your work around this hack! I just love it!

On the other hand, many times it can drive me nuts because of a problem, and I know it had been discussed before, but that means no solution for me. So every time I go for the dual Iso setting which was -for me at least- the point of which I installed the software for. However I could not use it since. Whenever I turn it on my footages are flickery. Sometimes like a strobe, or sometimes just a slight change in exposure at some point in my recording. I do not know how to solve it! Am I missing some menu adjustment? Usually I followed Zeeks tutorials, but as of now I got used to the menu.

Currently I run Nightly.2019Nov16.EOSM202

/link as this is the problem

Please help me somehow I wish I could use dual ISO!

Thanx in advance

Daniel

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7612
Re: Canon EOS M
« Reply #3989 on: March 31, 2020, 10:46:13 PM »
Link to unprocessed footage, please!

Luther

  • Senior
  • ****
  • Posts: 317
Re: Canon EOS M
« Reply #3990 on: April 01, 2020, 03:41:24 AM »
Please help me somehow I wish I could use dual ISO!
How are you processing the MLV file? Test MLVApp and see if it still has the same issue...

ygadinthesix

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Silent Picture DNG Problems
« Reply #3991 on: April 01, 2020, 03:14:21 PM »
Hi Guys!

Wondering if you can help me with something.

I'm using the Danne build from January on my Canon EOS M.

I'm trying to use the Silent Picture mode for photography, and the DNG files I'm getting are coming out all Magenta with a lot of artifacts.

I have it set to Full-Res, Half-Shutter Press, Lossless DNG.

ISO is at 400, and the shutter is at 1/110

I'm using a Sandisk Extreme Pro 128GB SDXC Card with a  170mb/s transfer rating.

I'm importing the files directly into Lightroom. Is there a step I am missing?

Anyone experience anything like this before? Any suggestions?

Thank you very much!

Here are the sample DNG files: https://drive.google.com/open?id=1iSdWd89Hh5of_SU3IzHjTif1Fm0921e3

Thank you!


Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6967
Re: Canon EOS M
« Reply #3992 on: April 01, 2020, 04:06:41 PM »
Good report except for one important mishap. A sample dng file. Needed.

fanfzero

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 11
Re: Canon EOS M
« Reply #3993 on: April 01, 2020, 04:16:02 PM »
On the latest build is the 10 bit raw mode loseless? I've recorded a 1:43 5k anamorphic clip and it weighted 4gb, so that made me doubt. Thanks for the huge upgrade on this camera!

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6967
Re: Canon EOS M
« Reply #3994 on: April 01, 2020, 04:26:18 PM »
All bits are lossless. 12 and 10 bits are on top of that lossy. You can compare 14bit to 10bit with hd 1080p mode. Simply record one minute of each setting and compare size.

ygadinthesix

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Canon EOS M
« Reply #3995 on: April 01, 2020, 04:47:24 PM »
Whoops! Sorry.

As per my discussion above https://drive.google.com/open?id=1iSdWd89Hh5of_SU3IzHjTif1Fm0921e3

That link should take you to some sample DNG files.

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6967
Re: Canon EOS M
« Reply #3996 on: April 01, 2020, 05:13:43 PM »
Yes, something looks very wrong. COuld you try another build which is not from me and see if it´s the same issue with that version?

DavidAcker

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Canon EOS M
« Reply #3997 on: April 01, 2020, 11:34:25 PM »
Hey guys, earlier today my EOS M finally arrived and I can't wait to get ML on it - unfortunally I am experiencing some issues.

First of all I am using a 98MB/s SD-card and I started out trying DannePhoto's build called "crop_rec_4k_mlv_snd_raw_only_2020Jan18.EOSM202.zip", for some reason I had a minor delay/lag while scrolling the menu aswell as the recordings just cut after a second as soon as the RAW option was enabled. I've tried some other builds and they seem to work fine, however they don't seem to have the same options when it comes to RAW format. It's not really that I need the RAW specifically as my goal is to record videos for YouTube, but it would be nice to find something that gives the most amount of options.

Is there any logical solution to why my camera gets this lag and cuts recordings or should I just go with another build - and if so, are there any you could recommend?

Hopefully this makes some sense atleast, Im all new to shooting video. Thanks in advance! :)

Disease

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 39
Re: Canon EOS M
« Reply #3998 on: April 03, 2020, 11:50:34 AM »
+1

I am just trying to take a photo and its not working so... I dunno what you mean I dont know what I do or if I do it right.? thats why I am posting on this forum to ask.. Its not so complex .... Why be a baby about it...
When ML is installed the shutter release just doesnt work 60% of the time, in video mode or stills mode.. It is so unreliable that I had to uninstall ML...
There is no guide or manual so its really about trial and error, I have no idea how to get around the 30 minute video recording limit, or record higher resolutions than 1080p.. Or maybe even shoot a higher frame rate than 30fps... Nothing works its very buggy and frustrating and reliability is everything with photography or filmmaking if you missed that moment then you never getting it back.

Disease

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 39
Re: Canon EOS M
« Reply #3999 on: April 03, 2020, 11:56:51 AM »
That's probably the "shutter bug". You can read about it here and also search in the print view of the current thread.

Bro this is literally thousands and thousands of posts of technical gibberish... Am I supposedly meant to read through it all to get some answer to why it basically makes the camera completely useless? I thought it was meant to be working on the EOS M.. Just a total mess. No guide or manual no information nothing works... I dunno why people like zeek go on about how great it is, its not. Its just a mess of experimental ideas that dont work. Massively disappointed and kinda feels like a waste of money this was the main reason I bought a EOS M. But nothing works.. :( Why can't anyone be bothered to make a proper manual or help page, we have to sift through pages and pages of posts that lead no where. If so many people love this software so much they certainly arent sharing how to use it.