Author Topic: Tragic Lantern for 6D  (Read 84581 times)

noisyboy

  • Guest
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2225 on: June 21, 2013, 03:10:49 PM »
Also - what about the other files sorry... should they remain in modules folder from previous?

LOADING.LCK and MAGIC.SYM?

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2226 on: June 21, 2013, 03:14:39 PM »
No, delete those.

Yes, start in photo mode and switch to movie mode.

@Malcolm.. yes, latest is up... I still have to try today's changes. Have to go to work :(
I haven't had a lot of time to test everything recently because well.. lots of jobs and 4 cameras. But usually bring 6D with me so when I see something I try to fix it.

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12564
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2227 on: June 21, 2013, 03:54:55 PM »
Trick that may fix the menu issue: open the file manager and view a picture (a DNG silent pic or a 422 screenshot).

You will lose the LiveView functionality behind the menu, but it will stop the flicker.

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2228 on: June 21, 2013, 03:58:50 PM »
Maybe can disable the dialog timer for the dialog opened somehow? Or do they all use that one timer?

noisyboy

  • Guest
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2229 on: June 21, 2013, 04:03:11 PM »
1%, what's behind this "don't click me" function ???

Cause without it, i can record 2.15 min @ 1600x640-24p
And with... 5,35 minutes !

Dude - what settings did you have for getting over 5 mins? I'm shooting global draw off, canon preview, mem hack on, fps overide to 24fps and I switch to photo mode and run don't click before switching back to movie and recording and I still only get 2:15-2:20 whereas you got like double this? Cheers mate :)

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12564
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2230 on: June 21, 2013, 04:05:55 PM »
No idea how it works, none of my camers has timeout for dialogs...

Canon menu (gui mode 2) should not have any timeout, but you have to close LiveView (annoyance on HDMI) and lose the ability to change settings while previewing the image.

Plus... ML will think you are in photo mode, so the menu stuff will be grayed out in the wrong way.

teo770

  • Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2231 on: June 21, 2013, 06:32:35 PM »
Dude - what settings did you have for getting over 5 mins?

With last update 6D hacks
Start in C2m mode, LV directly in video mode.
Load ONLY raw-rec.mo
Exp ovirride ON
Raw video @1600x640
FPS override 24
Global Draw OFF
Framing CENTER
Preview Canon
Memory hack ON

last result: 5.05 minutes , 40.2 MB/s

i confirm: not only 1 extra second using "force left"

My gear: CANON 6D / 40mm f2.8 STM / 20mm f2.8 / 24-105 f4 IS / Flash 90EX / Grip BG-E13

teo770

  • Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2232 on: June 21, 2013, 06:49:57 PM »
1600x640 with "don't click me" AND Preview "Hacked":
9.08 minutes without frame skip !!! 22GB wao ! 40.6MB/s

Lead me to a LV question...

If you cut LV display (turn it off by soft) when recording... do we get extra MB/S or buffer size ?
If you cut LV off, would external HDMI monitor continue to display something ?

If you want to try that, got an external hdmi monitor.

Perhaps, reactivating LV every.... 15sec ? ;)
My gear: CANON 6D / 40mm f2.8 STM / 20mm f2.8 / 24-105 f4 IS / Flash 90EX / Grip BG-E13

xNiNELiVES

  • Senior
  • ****
  • Posts: 461
  • 5D II, 17-35mm F2.8L, 50mm F1.4, 70-200 F4L
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2233 on: June 21, 2013, 07:42:23 PM »
Wait so the don't click me function, in addition to the variable buffer modification implemented into the newest version allows even more frames?

teo770

  • Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2234 on: June 21, 2013, 08:37:01 PM »
definatly !
My gear: CANON 6D / 40mm f2.8 STM / 20mm f2.8 / 24-105 f4 IS / Flash 90EX / Grip BG-E13

xNiNELiVES

  • Senior
  • ****
  • Posts: 461
  • 5D II, 17-35mm F2.8L, 50mm F1.4, 70-200 F4L
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2235 on: June 21, 2013, 08:44:48 PM »
definatly !

What are the steps to use this dialogue timer hack? On the steps you said we can't even use other modules. Is this necessary?

Edit: well I just enabled it and got 700 frames. 100 more than without. 1% can you make this set to default. Also I would suggest moving this to the raw menu with a rename to something more friendly.

noisyboy

  • Guest
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2236 on: June 21, 2013, 09:19:27 PM »
Load ONLY raw-rec.mo

Do you mean actually remove the other modules? Not sure how to load individual modules?

kgv5

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 643
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2237 on: June 21, 2013, 09:25:05 PM »
Go to modules tab, on every module you can press Q and select "autoload OFF". Than startup your cam again and that's it.
 
I tried and I don't think it has any influence on frames amount.
www.pilotmovies.pl   5D Mark III, 6D, 550D

noisyboy

  • Guest
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2238 on: June 21, 2013, 11:53:36 PM »
Go to modules tab, on every module you can press Q and select "autoload OFF". Than startup your cam again and that's it.

Ah - thanks :)

Damn it though! Still getting nothing more than 2:20 with that res... Wonder what else is stopping it?

noisyboy

  • Guest
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2239 on: June 22, 2013, 12:05:27 AM »
What card you on teo77?

teo770

  • Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2240 on: June 22, 2013, 12:10:23 AM »
Damn it though! Still getting nothing more than 2:20 with that res... Wonder what else is stopping it?

Card: Sandisk Extreme 45MB/s 128GB

With last update: 6D hacks
Start in C2m mode, LV directly in video mode.
Load ONLY raw-rec.mo
Debug menu -> Don't click me
Exp override ON
Raw video @1600x640
FPS override 24
Global Draw OFF
Framing CENTER
Preview Canon
Memory hack ON

Nothing else
My gear: CANON 6D / 40mm f2.8 STM / 20mm f2.8 / 24-105 f4 IS / Flash 90EX / Grip BG-E13

noisyboy

  • Guest
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2241 on: June 22, 2013, 12:16:20 AM »
Anybody else finding that the Q menu is completely screwed when using the latest hack? As in I can bringit up but the navigation keys don't want to play. I can press Set and enter the Photo Quality menu (as it's already highlighted) but then can't move left or right to choose other options.

Edit: I think I can actually move around but it's just not displayed graphically on screen. If I move left or right and press set I see the changes when I recall the menu but I'm having to do it blind.

That or I somehow screwed up my build  8)

noisyboy

  • Guest
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2242 on: June 22, 2013, 12:34:23 AM »
Also - since the latest build, I'm ending up with some files (raw videos) that windows is recognizing as .rar files. I know they aren't .rar files but wondered if anyone else is experiencing the same and knew what the deal was?

Nice  8)

Edit: Ignore... Answered my own question.

teo770

  • Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2243 on: June 22, 2013, 12:45:58 AM »
Hoho: Card format tric !

1%, as i already said, got 2 cards Sandisk Extreme PRO (95MB/s) 32GB.
1 formated FAT 32
1 formated ExFAT

I test every update on both and....

FAT32: 2.20 minutes @1600x640-24p till frame drops
ExFAT: 7 minutes @1600x640-24 till frame drops 17GB !!!!!

It's even better than my 128GB Sandisk Extreme (not pro) 45MB/s which can record 5.05 minutes without frame drops

Is it due to a 4GB file splitting issue ? (diff. btw fat32 and exfat recording times)

Can someone confirm the recording time diff btw fat32 and exfat too ?
My gear: CANON 6D / 40mm f2.8 STM / 20mm f2.8 / 24-105 f4 IS / Flash 90EX / Grip BG-E13

noisyboy

  • Guest
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2244 on: June 22, 2013, 12:56:16 AM »
What cluster size bro? 7min!!!!!

teo770

  • Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2245 on: June 22, 2013, 12:59:03 AM »
4096K but not important i think
My gear: CANON 6D / 40mm f2.8 STM / 20mm f2.8 / 24-105 f4 IS / Flash 90EX / Grip BG-E13

noisyboy

  • Guest
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2246 on: June 22, 2013, 01:00:11 AM »
Also - what canon settings you shooting with bro? I've set to NTSC, 1080p, 24fps All-i. Photo quality set to raw for hack.

noisyboy

  • Guest
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2247 on: June 22, 2013, 01:00:43 AM »
4096K but not important i think

K - will try when I figure out what I'm doing that is so stupid :P

teo770

  • Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2248 on: June 22, 2013, 01:04:04 AM »
No All-i ! IPB
Pictures: RAW

1600x640 with preview: Canon => 7min01 till frame drops !!
1600x640 with Preview: Hacked or Hacked no prev, i have continuous recording no frame drop till card full (32GB) !
1600x672 with preview: Canon => 1min25 till frame drops
1600x672 with preview: Hacked => 1min35 till frame drops => interesting no major gain from Hacked preview
1664x624 with preview: Canon => 3min40 till frame drops

New live optimizing buffer algorithm is very promising !!

1600x640 * 1.2 = 1920x768 .... miam !
My gear: CANON 6D / 40mm f2.8 STM / 20mm f2.8 / 24-105 f4 IS / Flash 90EX / Grip BG-E13

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #2249 on: June 22, 2013, 01:24:51 AM »
If I make the hack default... ISO dialog broken, q menu, broken, etc etc.
It basically makes sure no canon dialogs can work so you gain 10% cpu + a bit of write speed...

I have to build for this and M today... height restriction goes away... the other optimizations didn't really help any on 50D, just tried it.

P.S. R00, r01, etc are all 4gb cuts of the same raw file, concatenate them before developing.