Author Topic: Tragic Lantern for 6D  (Read 45861 times)

pio_hyun

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 37
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1800 on: May 25, 2013, 03:44:25 PM »
could you send the audio info over the wifi connection while using the SD card for the video?

impossible, i think? wifi is use more memory than others action.

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1801 on: May 25, 2013, 04:36:58 PM »
Wifi performance from the one guy who tried is really bad. Also wifi eats like half the memory.

teo770

  • Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1802 on: May 25, 2013, 05:23:12 PM »
Wifi performance from the one guy who tried is really bad. Also wifi eats like half the memory.
And kills your battery time 2 or 3x faster....
My gear: CANON 6D / 40mm f2.8 STM / 20mm f2.8 / 24-105 f4 IS / Flash 90EX / Grip BG-E13

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1803 on: May 25, 2013, 05:27:59 PM »
Yep... although for raw or anything long I think its best to be plugged in.

teo770

  • Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1804 on: May 25, 2013, 05:31:29 PM »
Yep... although for raw or anything long I think its best to be plugged in.
Made me wonder something. Would the wifi in Canon6D have a "power saving" mode...
Acting at different speeds/power... like on notebooks if powered or batt. or plugged in....

Will try this afternoon. More power.... more speed... perhaps.

My gear: CANON 6D / 40mm f2.8 STM / 20mm f2.8 / 24-105 f4 IS / Flash 90EX / Grip BG-E13

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1805 on: May 25, 2013, 06:17:53 PM »
The memory hit is too big. We don't have enough as-is.

sparedog

  • Member
  • ***
  • Posts: 154
  • 6D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1806 on: May 25, 2013, 10:26:55 PM »
I have a question, and I dont know if here is the right place to ask or if you can point me to the right place to find out. I am unsure what is happening when we record c-raw as regards to cropping, pixel binning etc.

What is happening when i set the camera to record 720x 1280 c raw? Is it a 1:1 crop of the sensor, or resized via pixel binning? And why is the top resolution selectable in c raw mode much smaller than the width and height of a full resolution cr file, yet it fills the liveview frame?

Thanks, and appologies if this is posted in the wrong thread

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1807 on: May 25, 2013, 11:06:39 PM »
Its a rectangle crop of whatever mode you're in.

So could be a 720P crop of 1080P or 2k (zoom mode) or real 720P (which is doing binning, etc)

sparedog

  • Member
  • ***
  • Posts: 154
  • 6D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1808 on: May 25, 2013, 11:18:22 PM »
2k (zoom mode)
zoom mode - magic zoom or something else?


I was hoping to shoot 720p but with the camera orientated in portrait mode, as that is how i am shooting stills currently. It is a few pixels short, will this ever be possible?

I dont think the histogram shows what is only in the raw box, I think it shows what is in all the liveview, regardless of the raw file resolution being regarded. Can this be modified?

Is it possible to have an option with magic zoom to zoom the box to fill the screen with the largest side? so the bounding box becomes smaller

If it is recording what is in the liveview, why doesnt it zoom in when recording with full screen magic zoom enabled. Turn that 100mm lens into a 400mm =D

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1809 on: May 25, 2013, 11:29:08 PM »
Magic zoom is an overlay... this isn't YUV. Real 5x/10x zoom is a 1:1 crop.

Every mode has its own raw image that is generated (canon path... we can't change it yet)... take a silent pic to see the whole size. It isn't live view... it is the precursor to liveview. Hacked mode kills both LVs.

If you want to turn it sideways you can just pick a mode that is close to 1280 tall.

Histogram is for the whole image, I dunno if you can take it out of the crop, I don't think it would change. Zoom 5x will already turn that 100mm into 400mm+...
 
I shot from a sky scraper and could zoom really really far even with 135mm. It gets really bouncy.

sparedog

  • Member
  • ***
  • Posts: 154
  • 6D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1810 on: May 25, 2013, 11:32:05 PM »
Thanks, 1%. it is much clearer to me now

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1811 on: May 25, 2013, 11:33:24 PM »
Height seems to need more MB than width so I wonder about this sideways idea.

fauxtographer

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 48
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1812 on: May 25, 2013, 11:35:55 PM »
I have been consistently shooting 1536 x 640 till I fill the card. Amazing stuff.

Using an SanDisk Extreme 45MB/s card. Not even the Pro card. 
6D | 24-105 f/4 | 70-200 f/4 | 28 - 35 - 50 - 50 - 135 |

sparedog

  • Member
  • ***
  • Posts: 154
  • 6D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1813 on: May 25, 2013, 11:54:29 PM »
Height seems to need more MB than width so I wonder about this sideways idea.
I ve been testing it, it seems ok on first glance

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1814 on: May 26, 2013, 12:10:48 AM »
I added 9:16.. there should be some flip x/y option so we don't have all of these dupe ratios. Didn't seem smaller according to the MB calculator. Wonder what happens to the moire...

kgv5

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 643
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1815 on: May 26, 2013, 12:11:57 AM »
New build - 113 Deleteting - I love the new features, new res presets can be useful, 1720x720 gives me 147 frames., 1680x702 187 frames
Start delay - I wanted this from the beginning   :D Great with glidecam, jib crane etc

found that hacked mode doesn't give more frames anymore 147 hack on vs 147 hack off (tested with 1720x720), 187 vs 187 (1680x702)
www.pilotmovies.pl   5D Mark III, 6D, 550D

sparedog

  • Member
  • ***
  • Posts: 154
  • 6D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1816 on: May 26, 2013, 12:29:12 AM »
I added 9:16.. there should be some flip x/y option so we don't have all of these dupe ratios. Didn't seem smaller according to the MB calculator. Wonder what happens to the moire...
thanks for the ratio add- this is what i have been testing, moire. I will let you know more tomorrow

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1817 on: May 26, 2013, 12:32:04 AM »
I still get slightly higher write with hack on. Doesn't really help for something the camera can't keep up with. .5MB gain won't help when requirement is 5-10MB over.

kgv5

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 643
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1818 on: May 26, 2013, 07:53:33 AM »
Guys

is it normal?
113 deleting

Everytime (raw module OFF, autoload on startup OFF, no modules loaded) I set anything different than standard h.264 in encoder settings and trying to shoot camera crashes (err70)
Here is log:

ASSERT: 0
at ./Fcreate/FcsMaker.c:2314, task MovieRecorder
lv:1 mode:3


Magic Lantern version : v2.3.NEXT.2013May25.6D113
Mercurial changeset   : 6e49faa5b226+ (unified) tip
Built on 2013-05-25 19:10:51 by user@D610.
Free Memory  : 450K + 2371K

canon 1920x1080p 24fps IPB encoder flush auto, gop24, autoload on, rate control. Crashes every time after stopping recording, got the same crash log.

www.pilotmovies.pl   5D Mark III, 6D, 550D

pio_hyun

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 37
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1819 on: May 26, 2013, 09:13:41 AM »
Guys

is it normal?
113 deleting

Everytime (raw module OFF, autoload on startup OFF, no modules loaded) I set anything different than standard h.264 in encoder settings and trying to shoot camera crashes (err70)
Here is log:

ASSERT: 0
at ./Fcreate/FcsMaker.c:2314, task MovieRecorder
lv:1 mode:3


Magic Lantern version : v2.3.NEXT.2013May25.6D113
Mercurial changeset   : 6e49faa5b226+ (unified) tip
Built on 2013-05-25 19:10:51 by user@D610.
Free Memory  : 450K + 2371K

canon 1920x1080p 24fps IPB encoder flush auto, gop24, autoload on, rate control. Crashes every time after stopping recording, got the same crash log.
Just try all-i 24p. I have same crash with this setting...

kgv5

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 643
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1820 on: May 26, 2013, 09:38:03 AM »
Yeah, but I thought of shooting best possible h.264 quality when not shooting raw and the best settings are probably with ipb and gop24. If its because some memory allocation things or so connected with raw its ok, but maybe is just some bug.
www.pilotmovies.pl   5D Mark III, 6D, 550D

xNiNELiVES

  • Senior
  • ****
  • Posts: 461
  • 5D II, 17-35mm F2.8L, 50mm F1.4, 70-200 F4L
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1821 on: May 26, 2013, 09:58:11 AM »
I'm going to literally go insane with this memory write speed limitation. If someone would post a guide on how to replace the bottle necking hardware (108mhz bus or whatever to a 208mhz) I would try and test. I want 1880x760 so bad.

Its getting too late here 1AM, I'm gonna lose my mind. Good night folks.

teo770

  • Member
  • ***
  • Posts: 231
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1822 on: May 26, 2013, 02:00:54 PM »
1%, is there a way to activate continuous lens stabilisation in Photo mode too ?

When u are in video mode, lens stab is running all the time.
Perhaps there's a Canon command for that ?

My gear: CANON 6D / 40mm f2.8 STM / 20mm f2.8 / 24-105 f4 IS / Flash 90EX / Grip BG-E13

1%

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5936
  • 600D/6D/50D/EOSM/7D
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1823 on: May 26, 2013, 03:31:51 PM »
Heh, it is crashing, have to check.

* found it... I got rid of config_113.. just have to change it to config_6D

pio_hyun

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 37
Re: Tragic Lantern for 6D
« Reply #1824 on: May 26, 2013, 04:05:57 PM »
Heh, it is crashing, have to check.

* found it... I got rid of config_113.. just have to change it to config_6D

so what should i choose at Encoder Menu to have a best result with bitrate ~ 100mbps? :)