Author Topic: 16bit or 8bit workflow in after effects  (Read 6676 times)

ali farahani

  • Freshman
  • **
  • Posts: 59
16bit or 8bit workflow in after effects
« on: October 26, 2013, 03:19:47 AM »
When i import dng sequence ( raw video) from camera raw plugin into after effects , I can't see difference between 16bit workflow or 8bit.. I changed color manager from non to any other working spaces but still not happened.  ???
5DIII,Samyang 14 T3.1, zeiss planar 50mm f1.4 ze,  Zacuto view finder , komputerbay 64gb , RawVideo Lover

ItsMeLenny

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 928
  • 550D
Re: 16bit or 8bit workflow in after effects
« Reply #1 on: October 26, 2013, 07:02:49 AM »
You won't see any difference because your monitor is still 8bit.
But if you stretch contrast, change brightness, change colour, you should get better results with 16 bit.

ali farahani

  • Freshman
  • **
  • Posts: 59
Re: 16bit or 8bit workflow in after effects
« Reply #2 on: October 26, 2013, 07:12:47 AM »
Whats best work space for raw workflow in after effects?
5DIII,Samyang 14 T3.1, zeiss planar 50mm f1.4 ze,  Zacuto view finder , komputerbay 64gb , RawVideo Lover

araucaria

  • Member
  • ***
  • Posts: 132
Re: 16bit or 8bit workflow in after effects
« Reply #3 on: October 26, 2013, 07:09:20 PM »
If you are working with luts these can vary when choosing different bitdepth. I usually go with 16bit in ACR and 16 bit in AE project settings.

ali farahani

  • Freshman
  • **
  • Posts: 59
Re: 16bit or 8bit workflow in after effects
« Reply #4 on: October 26, 2013, 09:46:07 PM »
So i should set workspace to default(none) ?
5DIII,Samyang 14 T3.1, zeiss planar 50mm f1.4 ze,  Zacuto view finder , komputerbay 64gb , RawVideo Lover

Kharak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1022
Re: 16bit or 8bit workflow in after effects
« Reply #5 on: October 27, 2013, 11:56:07 AM »
16 bit
once you go raw you never go back