Author Topic: Canon 650D / T4i  (Read 1211548 times)

LeandroFreitas

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 21
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2275 on: September 23, 2020, 07:53:44 PM »

theBilalFakhouri

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 543
  • I am not active currently
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2276 on: September 24, 2020, 04:23:20 AM »
I will follow a1ex suggestion in the future, this may take a while, not sure when . . my experience with finding stubs or addresses in ROM dumps wasn't very successful, didn't look at RAM dump before . .

So for now I can help with a temporary solution for Walter's 650D, hardcoded values for his camera.

+1

@LeandroFreitas
Do you have problem with dual_iso module on your 650D, ISOless PH err(2) ?
700D 1.1.5 | no more ISOless LV err 8 / SDR104 @ 240 MHz - Constant! | Fixed Scrambled LiveView in Higher resolution | Real-Time correct framing in the Way

theBilalFakhouri

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 543
  • I am not active currently
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2277 on: September 30, 2020, 11:13:31 AM »
700D 1.1.5 | no more ISOless LV err 8 / SDR104 @ 240 MHz - Constant! | Fixed Scrambled LiveView in Higher resolution | Real-Time correct framing in the Way

masc

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1722
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2278 on: October 04, 2020, 06:54:03 PM »
@theBilalFakhouri: For 700D I found your focus pixel maps and added them to the MLVApp repos. This has the advantage, the latest MLVApp versions (inofficial) are able to auto download the maps, if MLVApp loads the clip. Do you also have the maps for 650D? If you have, let me know, I can add them to the repos. Or we add you as contributor to our repos for such uploads! :)
5D3.113 | EOSM.202

theBilalFakhouri

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 543
  • I am not active currently
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2279 on: October 05, 2020, 10:13:53 AM »
Hello @masc

Yeah I have noticed that, it was quick, for 650D it *might* be identical focus maps to 700D maps, but with 650D ID in maps naming . . Not quite sure yet I don't have clips from 650D to check . . I will try to get some clips.
I have no reason to refuse your offer, that would be cool :)
700D 1.1.5 | no more ISOless LV err 8 / SDR104 @ 240 MHz - Constant! | Fixed Scrambled LiveView in Higher resolution | Real-Time correct framing in the Way

Fuguha

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2280 on: October 12, 2020, 10:31:48 AM »
Hello everyone,

@theBilalFakhouri

I've been playing with your builds on my 650D, if there's anything I can provide to help, let me know.

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7611
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2281 on: October 17, 2020, 12:20:45 PM »
I'm not Bilal,
- Clips needed to build a focus map. See post above yours.
- Hunting down "ISOless-PH-err". See reply #2273 (and more ... and more ...)

PT-pics

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2282 on: October 21, 2020, 07:50:54 AM »
I’m new here. 650D/t4i user - been searching through the posts looking for the right settings in ML to get the 29:59 restart to work correctly.  I have the LUA build running with firmware version 1.04.  I’ve gotten the Movie Tweaks, Movie Restart set to “On”.   Everything else having to do with Auto Shut-Off is turned off.  Also, I am NOT recording, but using my camera as a webcam.   I have the camera on movie mode, with a direct power source, and it is shooting in Manual Mode. 

I’m sure there is something I am overlooking.  Thanks for responding.  I do ASL Interpreting (now from home) and I really want to utilize my completely capable DSLR to get a clear pic. 

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7611
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2283 on: October 21, 2020, 10:32:37 AM »
Prefs tab -> Config Options -> Restore ML defaults
Restart cam
Prefs tab -> Powersave in LiveView -> 30-minute timer Disable

eeeebalo

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2284 on: November 03, 2020, 10:50:56 AM »
Do you also have the maps for 650D?
for 650D it *might* be identical focus maps to 700D maps, but with 650D ID in maps naming . . Not quite sure yet I don't have clips from 650D to check

I got 650D! Thank you for your work on this camera and MLVApp guys.
Focus dots removal in MLVApp seem to be working perfectly: https://imgur.com/a/uwYCNRK

What kind of clip is needed to build the focus dots map? I just recorded a dark one, if it's of any use: https://mega.nz/folder/vjoljYRR#mCCwyhPtCzCfscNXXoNIBA

eeeebalo

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2285 on: November 03, 2020, 06:12:45 PM »
Provide the new addresses for ISO 100 and 200 for both photo mode and video mode, let me check them

I got some notes regarding ISOless error (2).

Whenever I get this error the address (for both photo and video modes) is always shifted exactly by 0x100: https://imgur.com/a/2Uw6Sra.

I can confirm that workaround suggested by linuxhenhao six years ago still works.
I compiled mentioned workaround based on Bilal's build for 650D and 700D. I can't tell if this works on any other model, but so far it works consistently on 650D: https://mega.nz/folder/CvY2DJZL#wBCp4bONkizG_e2a8qeoIQ

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7611
Re: Canon 650D / T4i
« Reply #2286 on: November 11, 2020, 07:44:08 AM »
@theBilalFakhouri
Minor bug in build dated 2020Sept30:
Loading MLV_REC.mo and MLV_PLAY.mo (only those two) will result in link error
Code: [Select]
tcc: error: undefined symbol 'lossless_decompress_raw'
Workaround: Activate MLV_LITE.mo