Author Topic: Canon 650D / T4i  (Read 1476679 times)

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #225 on: August 19, 2013, 02:16:37 PM »
I've to fix the stubs but it should work
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8433
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #226 on: August 19, 2013, 02:21:20 PM »
I read in ML user guide that there is an ability to trigger the shutter via proximity (IR) sensor above the viewfinder.

?
Please quote the part of the section you read and post a link to this section, too!

Quite sure you misunderstood a remark about IR remote triggers. Quite another story ...

Ciao, Walter

Labyrinth

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #227 on: August 19, 2013, 05:10:24 PM »
First of all, big thanks to those working on ML, especially Nanomad for heading the 650D port.

Quite sure you misunderstood a remark about IR remote triggers. Quite another story ...
Ftlz was talking about this: http://wiki.magiclantern.fm/userguide#lcdsensor_remote

I'm also curious about it because I've tried it on my friend's 550D. If it's possible on the 650D then it would be a fantastic feature to have.

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8433
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #228 on: August 19, 2013, 05:18:42 PM »
Thanks! Now I got it!

Ciao, Walter

Ftlz

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 11
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #229 on: August 19, 2013, 05:44:46 PM »
Ftlz was talking about this: http://wiki.magiclantern.fm/userguide#lcdsensor_remote

Thanks for mentioning that. Yes it's very useful when you didn't bring a remote for HDR/Astrophotography. Consider it with Intervalometer function. It would be great!

roterrion

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 26
  • Magic Lantern for Video!
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #230 on: August 19, 2013, 07:33:42 PM »
Not yet. If you saw dual_iso module in my last build, so I'm sorry that was my failure. Please, download the last build again, now it's correct.

my heart stopped a sec when i saw that dual iso toggle on my menu. you got me sir!  ;D
EOS 650D, Sigma 18-250mm f3.5-6.3 HSM, Canon 40mm f2.8 STM, 50mm II f1.8, Transcend 16GB Class 10, Transcend 32GB UHS-I 300x
http://youtube.com/roterrion
http://vimeo.com/roterrion

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #231 on: August 19, 2013, 07:56:56 PM »
LCD Sensor stuff coming to a 650D near you.

Features:
- Use it as a remote
- Use it to show some handy shortcuts (!). Check under misc key settings
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

satriani

  • Freshman
  • **
  • Posts: 82
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #232 on: August 19, 2013, 08:16:07 PM »
my heart stopped a sec when i saw that dual iso toggle on my menu. you got me sir!  ;D

I have experimented with dual_iso and forgot to exclude this befor compiling ;D
This is not ready yet, but that will come ;)

Hey nanomad, you are really fast  :)
Cameras: Canon EOS 70D, Canon EOS 650D
Lenses: 2x CanonEF-S 18-135 IS STM, Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art
Daily builds

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8433
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #233 on: August 19, 2013, 08:24:50 PM »
- Use it to show some handy shortcuts (!).

A gestural interface ... Oh, my!
I'm tempted to ask if the camera's touchscreen and this sensor will work together for some really weird stuff and orthopedic surgeons delight.

Ciao, Walter


spider

  • Member
  • ***
  • Posts: 243
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #234 on: August 19, 2013, 08:48:23 PM »
I have experimented with dual_iso and forgot to exclude this befor compiling ;D
But in this build you uploaded was no possibility to try it, right?
It was possible to load the module, but there was no new menu point, right?

dimadan

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #235 on: August 19, 2013, 08:53:28 PM »
Hello!

I tried the ML from 18/08 and 19/08, but the red dots in raw video does not disappear.
Tests at different resolutions, tried different converters - raw2dng, rawanizer
What I doing wrong?

Thank you!

magcharlie

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #236 on: August 19, 2013, 09:09:34 PM »
Hello,

I encountered a problem in Movie crop mode. The bottom 6 lines in the recording show rubish.


Thanks

Anyone else who noticed this problem? Maybe it has to do with those 1088 lines where in movie crop mode the last 8 lines are filled with rubish. It shows in Microsoft Media Player and in CyberLink PowerDirector which I am using.

Thanks

spider

  • Member
  • ***
  • Posts: 243
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #237 on: August 19, 2013, 09:25:20 PM »
I tried the ML from 18/08 and 19/08, but the red dots in raw video does not disappear.
They are always there.
And they was never gone.

satriani

  • Freshman
  • **
  • Posts: 82
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #238 on: August 19, 2013, 10:15:09 PM »
But in this build you uploaded was no possibility to try it, right?
It was possible to load the module, but there was no new menu point, right?

There was a menu option, but the function was invalid, because adjustments are still required.
Cameras: Canon EOS 70D, Canon EOS 650D
Lenses: 2x CanonEF-S 18-135 IS STM, Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art
Daily builds

Tongotongo

  • Freshman
  • **
  • Posts: 50
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #239 on: August 19, 2013, 10:34:33 PM »
Hola , utilice la versión ML_N_19.08.2013 también ML_N_18.08.2013 y me generan puntos rosa o verde . Solo usando 650D_104.sym y autoexec.bin de otra tarjeta vieja de una versión anterior ML no me genera puntos . Si a alguno le interesa la comparto .

 
Hi, use version and I ML_N_19.08.2013 ML_N_18.08.2013 also generate pink or green dots. Just using autoexec.bin 650D_104.sym and other old card from a previous version ML does not generate points. If anyone is interested to share it.




https://www.dropbox.com/s/8ccodw2ukuedrpw/sindots%20.TIF

Saludos , Gerardo
Canon 650d Tamron 17-50 mm 2.8 canon 50 mm fijo 1.8 magic lantern

Tongotongo

  • Freshman
  • **
  • Posts: 50
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #240 on: August 19, 2013, 10:40:18 PM »
Hola , utilice la versión ML_N_19.08.2013 también ML_N_18.08.2013 y me generan puntos rosa o verde . Solo usando 650D_104.sym y autoexec.bin de otra tarjeta vieja de una versión anterior ML no me genera puntos . Si a alguno le interesa la comparto .

 
Hi, use version and I ML_N_19.08.2013 ML_N_18.08.2013 also generate pink or green dots. Just using autoexec.bin 650D_104.sym and other old card from a previous version ML does not generate points. If anyone is interested to share it.

https://www.dropbox.com/s/gdor4fzyielsa16/ML_N_19.08.2013%20.TIF

https://www.dropbox.com/s/8ccodw2ukuedrpw/sindots%20.TIF

Saludos , Gerardo
Canon 650d Tamron 17-50 mm 2.8 canon 50 mm fijo 1.8 magic lantern

spider

  • Member
  • ***
  • Posts: 243
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #241 on: August 19, 2013, 10:49:26 PM »
Just using autoexec.bin 650D_104.sym and other old card from a previous version ML does not generate points. If anyone is interested to share it.
You still get dots.
But ACR filters them out of the picture and the filter quality is very, very bad.

Tongotongo

  • Freshman
  • **
  • Posts: 50
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #242 on: August 19, 2013, 11:29:08 PM »
Hola spider , las dos fotos son de dos tomas diferentes con diferentes 650D_104.sym y autoexec.bin, una sale con puntos y la otra sale sin puntos en cuanto al ACR lo único que hice fue salvar en tiff y no le aplique ningún filtro a ninguna de las dos fotos . Las achique para que no acupe mucho lugar en dropbox , si le haces un zoom se ven los puntos en una y en la otra no.

Y de paso .. que quedo muy linda la web .. queda como mas prolija .

Hi spider, the two photos are of two different shots with different 650D_104.sym and autoexec.bin, one goes with the other points and no points out regarding the ACR all I did was save in tiff and do not apply any filters to neither pictures. The bilge Acupe not much room in dropbox, if you zoom in you can see the points in one and not the other.

And by the way .. I fit the web very cute .. is as more verbose.
Canon 650d Tamron 17-50 mm 2.8 canon 50 mm fijo 1.8 magic lantern

satriani

  • Freshman
  • **
  • Posts: 82
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #243 on: August 20, 2013, 12:26:03 AM »
Anyone else who noticed this problem? Maybe it has to do with those 1088 lines where in movie crop mode the last 8 lines are filled with rubish. It shows in Microsoft Media Player and in CyberLink PowerDirector which I am using.

Thanks

You're right. At least I can confirm that.
As always, wait for the solution :)
Cameras: Canon EOS 70D, Canon EOS 650D
Lenses: 2x CanonEF-S 18-135 IS STM, Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art
Daily builds

davidtlong

  • Freshman
  • **
  • Posts: 89
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #244 on: August 20, 2013, 02:49:26 AM »
Confused again as I thought the dot problem was gone

benlen

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 31
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #245 on: August 20, 2013, 04:04:50 AM »
Agree with dave, what's this about the dots coming back again?



I thought this was solved by an additional step/app in post (linked somewhere in this thread) and in addition to that I thought I heard an upcoming release of ML on the 650D would eliminate the dots without having to remove them in post?

Tongotongo

  • Freshman
  • **
  • Posts: 50
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #246 on: August 20, 2013, 05:45:02 AM »
Hola ,de eso mismo hablo ... el raw ya no sale mas con puntos ni rosa ni verde . Genera dng limpios . Lo que realmente quiero decir es que anda perfecto por lo menos para mis necesidades y que si les sirve el archivo 650D_104.sym a alguien, lo comparto , si es que no hay problema.
Canon 650d Tamron 17-50 mm 2.8 canon 50 mm fijo 1.8 magic lantern

dimadan

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #247 on: August 20, 2013, 07:52:17 AM »
Tongotongo! Share please a working 650D_104.sym. Very thanks!

spider

  • Member
  • ***
  • Posts: 243
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #248 on: August 20, 2013, 08:43:02 AM »
Tongotongo! Share please a working 650D_104.sym. Very thanks!
Its not working it will give you a picture full of green dots.  :o
ACR recognize them as artefacts and filters them, but the filter is bad and not everybody is using ACR.
Also the green dots are much bigger so you lose much more resolution.

dimadan

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Canon 650D 1.0.4 [Status: Alpha]
« Reply #249 on: August 20, 2013, 09:42:22 AM »
Thanks for explanation!
And what is then the solution? Wait for the new version of ML?