Author Topic: Canon 650D 1.0.1 [Status: Alpha / OBSOLETE]  (Read 531686 times)

kzi2006

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 15
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #425 on: July 04, 2013, 11:08:27 AM »
Shutter Speed tweak & graduated ramp VERY COOL!!! Thank you guys!
EOS 6D, 3xEOS 650D, Canon 24-105, Canon 10-22, Sigma 50-150 2.8 APO HSM, Sigma 17-50mm 2.8, Canon 50 1.4, Samyang 14mm 2.8
https://vimeo.com/kzi/

Lemon

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #426 on: July 04, 2013, 01:44:02 PM »

Just an idea: Contact a Canon Support Partner and ask if they can downgrade.
Canon never made 1.0.1 downloadable for public.

Ciao, Walter

I contacted my Canon Support in Singapore where I live but they said there wasn't any way to downgrade my 1.0.4 even if I brought it into the shop (and mine's still under warranty). :(

Time to camp for that 1.0.4 build.  ;)

P.S. Could we have a nice big red notice on the first post to say not to update to firmware 1.0.4 (till 1.0.4 ML is released)? Just in case another blind guy like me doesn't know and messes up while reading the instructions.

dbeeson

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #427 on: July 04, 2013, 05:22:46 PM »
Hi all,

I've been following the thread for a few months, now I'm ready to give it a shot with this alpha.  I have 2 questions with regards to installation, excuse my ignorance I just don't want to make any mistakes.

1. I'm using macboot on a mac.  When I open it, what exactly do I need to do? I have my sd card in the computer, I'm just wondering if I need to check anything before I click "prepare card"

2. Does it matter that I'm using Canon firmware 1.0.1?

Thanks again to everyone who helped make ML on T4i possible. 

Lemon

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #428 on: July 04, 2013, 05:37:22 PM »

2. Does it matter that I'm using Canon firmware 1.0.1?

Thanks again to everyone who helped make ML on T4i possible.

Yes, as of now the Alpha Stage ML only works on 650D's running Canon firmware 1.0.1.

Some of us made the mistake of upgrading to the latest Canon firmware (1.0.4) which doesn't work with the current ML.

dbeeson

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #429 on: July 04, 2013, 05:50:00 PM »
Great, thanks Lemon. I'll wait to hear about macboot and away I go!

mdfaisal

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 41
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #430 on: July 04, 2013, 08:48:29 PM »
Hi all,

I've been following the thread for a few months, now I'm ready to give it a shot with this alpha.  I have 2 questions with regards to installation, excuse my ignorance I just don't want to make any mistakes.

1. I'm using macboot on a mac.  When I open it, what exactly do I need to do? I have my sd card in the computer, I'm just wondering if I need to check anything before I click "prepare card"

2. Does it matter that I'm using Canon firmware 1.0.1?

Thanks again to everyone who helped make ML on T4i possible.

checked the option: Make dslr-bootable and then Prepare card
firmware 1.0.1 is the only firmware that can run ML 650D

if you are using os  10.8 then you have to run macboot.command
http://www.zenoshrdlu.com/macboot/macbootcommand.zip

Stevenbaril

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 20
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #431 on: July 04, 2013, 11:21:50 PM »
I'm new to ML, and am wondering how to shoot RAW video. I'm using the latest build from Satriani.

newsense

  • Member
  • ***
  • Posts: 117
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #432 on: July 04, 2013, 11:38:28 PM »
I'm new to ML, and am wondering how to shoot RAW video. I'm using the latest build from Satriani.

You need to load the Module under "Modules" and turn it on under "Movie"

demetrisag

  • Freshman
  • **
  • Posts: 79
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #433 on: July 05, 2013, 12:13:06 AM »
You need to load the Module under "Modules" and turn it on under "Movie"

he blind?

djxltecno

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #434 on: July 05, 2013, 12:32:19 AM »
I'm sad not to be able to use ML for my mistake of upgrading to 1.0.4, can only compensate Swedish twins and a bottle of tequila  :-(

newsense

  • Member
  • ***
  • Posts: 117
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #435 on: July 05, 2013, 12:46:48 AM »
he blind?

I was just being funny using the same font size as the persons question I was answering. I'm sure he's not blind if he has a camera.

Stevenbaril

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 20
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #436 on: July 05, 2013, 06:54:36 AM »
Thanks newsense!

Stevenbaril

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 20
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #437 on: July 05, 2013, 06:56:14 AM »
BTW, not blind...just like to live life large!!! :P

newsense

  • Member
  • ***
  • Posts: 117
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #438 on: July 05, 2013, 07:47:10 AM »
Thanks newsense!

No problem and keep living life large. That's the key to a long happy life.

demetrisag

  • Freshman
  • **
  • Posts: 79
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #439 on: July 05, 2013, 09:35:03 AM »
BTW, not blind...just like to live life large!!! :P

Hell yeah!!

midnite

  • Freshman
  • **
  • Posts: 58
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #440 on: July 05, 2013, 11:52:17 AM »
...

satriani

  • Freshman
  • **
  • Posts: 82
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #441 on: July 05, 2013, 12:58:43 PM »
Hey guys,
please let's keep this thread clean and without meaningless posts.

Thanks.
Cameras: Canon EOS 70D, Canon EOS 650D
Lenses: 2x CanonEF-S 18-135 IS STM, Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art
Daily builds

neilp1

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #442 on: July 05, 2013, 03:53:39 PM »
Hi there

Anyone have any advice on finding the auto ETTR option on the 04-07-2013 build? I only seem to have manual ramping in the intervalometer settings. Do i have to add/load a module or am i missing something?

Thanks

newsense

  • Member
  • ***
  • Posts: 117
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #443 on: July 05, 2013, 07:29:44 PM »
Hi there

Anyone have any advice on finding the auto ETTR option on the 04-07-2013 build? I only seem to have manual ramping in the intervalometer settings. Do i have to add/load a module or am i missing something?

Thanks

Auto ETTR is in the exposure menu if that build has it. I believe it should.

neilp1

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #444 on: July 05, 2013, 08:15:01 PM »
Thanks for the reply- im pretty sure it should have it too, but ive looked all over and cant see it. Is it in a submenu in the expo tab? any chance you have a screenshot of where i should be looking?

Cheers!

mdfaisal

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 41
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #445 on: July 05, 2013, 09:08:04 PM »
Guys how to format exfat in SDcard?

is it:  format(exfat) in PC/mac > Format low level format in ML >  copy all files that needed to install ML > firmware update > create boot disk sdcard ?

but if apply like that, in my disk utility (mac) it said that the card is formated by msdos Fat, not exFAT  ???



foorgol

  • Freshman
  • **
  • Posts: 50
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #446 on: July 06, 2013, 01:16:45 AM »
Sorry for being slightly OT, but can anyone point me to a spec or description of the RAW files created by ML? Or do I have to reverse-engineer it from the raw2dng source code and its headers?

Thanks!

rubirosa007

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #447 on: July 06, 2013, 04:39:44 AM »
Were can i get the lates build?

khurra

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 14
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #448 on: July 06, 2013, 06:09:53 AM »
having trouble with raw2dng.

have files larger than 2gb. Using raw2dng on iMac.

is there anyway to get the RAW files larger than 2gb to convert to dng?

thanks for your help sorry if this is a repost or redundant. I just searched through the forums for a few hours and couldn't find a fix.

talosectos

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Canon 650D [Status: Alpha]
« Reply #449 on: July 06, 2013, 12:04:59 PM »
Were can i get the lates build?

Read the first post.