Author Topic: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW  (Read 364343 times)

ted ramasola

  • Moderators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1251
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #175 on: June 23, 2013, 09:04:51 AM »
Marten,

Using 5.5 I notice a problem with spanned shots.

1. scenario one, running rawanizer with source from CF card.
If I have a spanned file on the CF card it will fail in merge. Non spanned clips are ok, they will be extracted to a folder on my computer and the RAW clips Moved from CF to Hard disk. The spanned file will not be merged and extracted only the *.RAW file will be moved to hard disk but the *.R00/*.R01/etc. will remain in CF card.

2.scenario two, running rawanizer with source from folder in hard drive.
If i have 2 or more spanned clips in the que. Only one spanned clip will be successfully merged and extracted.
I delete the finished raw clips and leaving the unprocessed spanned clips, start rawanizer again and in second run its successful.

Is there a setting I am missing or something I am doing wrong?
5DmkII  / 7D
www.ramasolaproductions.com
Texas

grooveminister

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 27
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #176 on: June 23, 2013, 11:27:21 AM »
Fantastic tool!
0.4.3 is working fine here, but I can´t install 0.5.0 because I get:

"1152: Error extracting to the temporary location"

This is on Win7-64bit - I even tried to run the installer as admin...

Best wishes,
Andreas

Levinson

  • Freshman
  • **
  • Posts: 77
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #177 on: June 28, 2013, 12:13:58 AM »

Excellent program Marten, thanks again.

My only issue so far is the same as Ted's regarding the file spanning

5d3, 5d2 & 550d

noisyboy

  • Guest
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #178 on: June 28, 2013, 03:46:41 AM »
Hey Marten!

I hear that with RawMagic on Mac OS, you can select which camera you shot on and it will write the correct camera name into the metadata of the DNG's so you can use all the camera calibration options within ACR/Lightroom. Is that something that might find it's way into your ass kicking Rawanizer?

If I have this wrong then appologies. I only assume that this data is supposed to be written after and not during recording. I'm using a 6D and don't get any of those options of course this also means I can't use the custom profiles from people like VisionColor etc either.

Cheers bud! Great work  8)

marten

  • Freshman
  • **
  • Posts: 98
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #179 on: June 28, 2013, 11:58:11 AM »
Hey Marten!

I hear that with RawMagic on Mac OS, you can select which camera you shot on and it will write the correct camera name into the metadata of the DNG's so you can use all the camera calibration options within ACR/Lightroom. Is that something that might find it's way into your ass kicking Rawanizer?

If I have this wrong then appologies. I only assume that this data is supposed to be written after and not during recording. I'm using a 6D and don't get any of those options of course this also means I can't use the custom profiles from people like VisionColor etc either.

Cheers bud! Great work  8)

RAWanizer is currently just a batch tool using other command line tools. So if those tools do not write metadata RAWanizer will not. Currently I have no plans to make this something else than just a batch tool.

marten

  • Freshman
  • **
  • Posts: 98
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #180 on: June 28, 2013, 11:59:44 AM »
Marten,

Using 5.5 I notice a problem with spanned shots.

1. scenario one, running rawanizer with source from CF card.
If I have a spanned file on the CF card it will fail in merge. Non spanned clips are ok, they will be extracted to a folder on my computer and the RAW clips Moved from CF to Hard disk. The spanned file will not be merged and extracted only the *.RAW file will be moved to hard disk but the *.R00/*.R01/etc. will remain in CF card.

2.scenario two, running rawanizer with source from folder in hard drive.
If i have 2 or more spanned clips in the que. Only one spanned clip will be successfully merged and extracted.
I delete the finished raw clips and leaving the unprocessed spanned clips, start rawanizer again and in second run its successful.

Is there a setting I am missing or something I am doing wrong?

Ok. I will have a look at it. My job is currently taking all my time so I have little time left for RAWanizer  :(

AdamTheBoy

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 19
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #181 on: July 05, 2013, 07:33:07 AM »
Following your workflow has been awesome, Rawanizer is really awesome and I hope you are able to just keep improving it.  Thanks so much!

sarotaz

  • Freshman
  • **
  • Posts: 82
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #182 on: July 05, 2013, 08:45:18 AM »
Fantastic utility. It speeds up my workflow. Short questions:

1) my 60D is affected by bad pixel. Can i overwrite raw2dng.exe, located in tools folder, with last version released from Marekk with badpixel_opcode optimization?
2) Does tiff contain metadata from camera raw?
3) is there a way to reconvert dng file to 16 or 10 bit (including metadata) for work with resolve?

Thanks in advance.

sarotaz

  • Freshman
  • **
  • Posts: 82
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #183 on: July 05, 2013, 08:50:24 AM »
Sorry fot double post -.-

ted ramasola

  • Moderators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1251
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #184 on: July 06, 2013, 06:52:27 AM »
Fantastic utility. It speeds up my workflow. Short questions:

1) my 60D is affected by bad pixel. Can i overwrite raw2dng.exe, located in tools folder, with last version released from Marekk with badpixel_opcode optimization?
2) Does tiff contain metadata from camera raw?
3) is there a way to reconvert dng file to 16 or 10 bit (including metadata) for work with resolve?

Thanks in advance.

1. I tried it and its ok.
2. not sure about this but when I open the dngs in acr it does know my camera model.
3. for rawanizer, not yet. chmee's raw2cdng can do that now.
5DmkII  / 7D
www.ramasolaproductions.com
Texas

eyeland

  • Member
  • ***
  • Posts: 168
  • 5D Mark Spree
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #185 on: July 07, 2013, 07:35:46 AM »
Hey Marten!
I hear that with RawMagic on Mac OS, you can select which camera you shot on and it will write the correct camera name into the metadata of the DNG's so you can use all the camera calibration options within ACR/Lightroom. Is that something that might find it's way into your ass kicking Rawanizer?
+1
Daybreak broke me loose and brought me back...

gentlemanbroncos

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #186 on: July 07, 2013, 10:37:30 AM »
Not sure if this is the place to post this, but I'm having trouble extracting dng files from my raw files larger than 4 gigs. Any help on this subject would be greatly appreciated. Thanks.

bluewater

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 23
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #187 on: July 10, 2013, 08:04:08 PM »
Marten,

I want to convert RAW->DNG (via RAWanizer)
                  DNG->TIF (including color editing)  via Lightroom
                 
Then I "REally want to convert this "TIF" (not TIFF ) into MOV file.
                 
However, all I can do is just press start button and see "error message".


What's the problem?


 What I did was...
 1. changing file names from .TIF to .TIFF
 2. Making tiff subfolder in DNG folder RAWanizer made when I convert RAW to DNG.
 3. put .TIFF files into the tiff folder I made above.
 4. pressing "start" button in RAWanizer clicking "RAW files" "DNG folders" "Watch folder" "Auto TS"


 I tried ver. 0.3.3, 0.4.2, 0.5, 0.55. but the results are the same.



ToniX

  • Freshman
  • **
  • Posts: 76
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #188 on: July 12, 2013, 09:49:54 PM »
I tried to install several times Rawanizer, wishing to test the suggested workflow (also installed Lightworks)but regardless the version I always ger error message:not a valid win 32 app.   I run win xp :-\ 
Any idea? needs xp64 or newer OS to run?

Thanks
600D - EFs18-55 ISII

ted ramasola

  • Moderators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1251
Compatibility with Resolve lite
« Reply #189 on: July 15, 2013, 09:35:21 AM »
Marten,

Since Black Magic Resolve now supports DNGs from ML raw, I tested the extracts from Jul 2 build of raw2dng.exe and found out that the DNGs using drag n drop can now indeed be opened by resolve, however, the ones extracted from Rawanizer CAN'T be opened.

Can you make modifications to include the compatibility of the extracted files to be opened in resolve?

Thanks Ted
5DmkII  / 7D
www.ramasolaproductions.com
Texas

bzhwindtalker

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 40
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #190 on: July 17, 2013, 10:15:50 PM »
I'm still using a direct export to prores 444, and I found that setting quality to 3 under build custom dcraw helped a LOT with moiré and quality, and I did not notice a performance drop. I like this workflow, it's so simple, thanks again.
50D, Komputarbay 1000x 32gb, Tokina at-x 24-40, Centon 50f1.7, 55-250 IS II, zoom H1

peewee69

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #191 on: July 18, 2013, 12:48:48 PM »
Hey .. Impressive tool and very useful .. good work ! Thanks ..

tonkabike

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #192 on: July 19, 2013, 09:06:23 PM »
How do you get rawanizer to process dng from several clips to one subfolder so that you can set up a directory to the media pool in resolve so you dont have to choose folders for your clips one by one.

marten

  • Freshman
  • **
  • Posts: 98
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #193 on: July 23, 2013, 11:26:48 AM »
Marten,

Using 5.5 I notice a problem with spanned shots.

1. scenario one, running rawanizer with source from CF card.
If I have a spanned file on the CF card it will fail in merge. Non spanned clips are ok, they will be extracted to a folder on my computer and the RAW clips Moved from CF to Hard disk. The spanned file will not be merged and extracted only the *.RAW file will be moved to hard disk but the *.R00/*.R01/etc. will remain in CF card.

2.scenario two, running rawanizer with source from folder in hard drive.
If i have 2 or more spanned clips in the que. Only one spanned clip will be successfully merged and extracted.
I delete the finished raw clips and leaving the unprocessed spanned clips, start rawanizer again and in second run its successful.

With the 0.6.0 version I hope I fixed scenario two.

marten

  • Freshman
  • **
  • Posts: 98
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #194 on: July 23, 2013, 11:43:06 AM »
I tried to install several times Rawanizer, wishing to test the suggested workflow (also installed Lightworks)but regardless the version I always ger error message:not a valid win 32 app.   I run win xp :-\ 
Any idea? needs xp64 or newer OS to run?

Thanks

RAWanizer requires .NET 4.5 which doesn't work on xp.

marten

  • Freshman
  • **
  • Posts: 98
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #195 on: July 23, 2013, 11:44:44 AM »
Marten,

I want to convert RAW->DNG (via RAWanizer)
                  DNG->TIF (including color editing)  via Lightroom
                 
Then I "REally want to convert this "TIF" (not TIFF ) into MOV file.
                 
However, all I can do is just press start button and see "error message".


What's the problem?


 What I did was...
 1. changing file names from .TIF to .TIFF
 2. Making tiff subfolder in DNG folder RAWanizer made when I convert RAW to DNG.
 3. put .TIFF files into the tiff folder I made above.
 4. pressing "start" button in RAWanizer clicking "RAW files" "DNG folders" "Watch folder" "Auto TS"


 I tried ver. 0.3.3, 0.4.2, 0.5, 0.55. but the results are the same.

On the processing tab, did you check 'make video from output of external converter'?

marten

  • Freshman
  • **
  • Posts: 98
Re: Compatibility with Resolve lite
« Reply #196 on: July 23, 2013, 11:46:41 AM »
Marten,

Since Black Magic Resolve now supports DNGs from ML raw, I tested the extracts from Jul 2 build of raw2dng.exe and found out that the DNGs using drag n drop can now indeed be opened by resolve, however, the ones extracted from Rawanizer CAN'T be opened.

Can you make modifications to include the compatibility of the extracted files to be opened in resolve?

Thanks Ted
I have included the latest raw2dng in 0.6.0 which should work. I don't have a computer with good enough graphics card so I can't test this in Resolve though :(

marten

  • Freshman
  • **
  • Posts: 98
Re: RAWanizer - windows batch generation of video files from RAW
« Reply #197 on: July 23, 2013, 11:49:04 AM »
How do you get rawanizer to process dng from several clips to one subfolder so that you can set up a directory to the media pool in resolve so you dont have to choose folders for your clips one by one.

I have made an option on the file tab to put all dng in same folder. But I can't test if it's behaving correctly because I don't have a computer with good enough graphics card to run Resolve :(

ted ramasola

  • Moderators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1251
Re: Compatibility with Resolve lite
« Reply #198 on: July 25, 2013, 07:24:39 AM »
I have included the latest raw2dng in 0.6.0 which should work. I don't have a computer with good enough graphics card so I can't test this in Resolve though :(

Thank you for the updates Marten,

Will test it asap.
5DmkII  / 7D
www.ramasolaproductions.com
Texas

ted ramasola

  • Moderators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1251
Re: Compatibility with Resolve lite
« Reply #199 on: July 25, 2013, 09:39:21 AM »
I have included the latest raw2dng in 0.6.0 which should work. I don't have a computer with good enough graphics card so I can't test this in Resolve though :(

just tested 0.6.0 and dngs still cannot be opend with RESOLVE.
5DmkII  / 7D
www.ramasolaproductions.com
Texas