Author Topic: Raw video on 5DMK2  (Read 410501 times)

pacman829

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 25
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #375 on: May 25, 2013, 11:59:45 PM »
This is also happening to me ,

Noticed it when i went out to test today


Also ... i noticed some clips where it seemed as though auto exp was coming on behind the scenes .. and dimming things once i got into a brighter situation (panning towards a window)
5mkII User

No Def

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #376 on: May 26, 2013, 12:30:34 AM »
I read in an earlier thread that there can be inconsistencies with LR.  Adobe Camera Raw is supposed to work better.  It's what I've used and that problem didn't pop up.

sebble

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 21
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #377 on: May 26, 2013, 01:18:52 AM »
Hey everyone,

pretty cool things going on here in the last couple days.
I'm totally new to ML Firmware and am really amazed by it's capabilities.

I still do have 3 essential questions:

1. Where can I download the latest ML RAW version for the 5D MKII? I'm running an older version from the first page of this thread.
Can someone post a link on where to get the latest version?

2. Where can I set custom video resolutions in the firmware? I only get 1280, 1320, 1880 (and the smaller ones) for example. But I saw people here posting about different sizes.

3. I use the raw2dng app on the Mac to generate the DNG files but on some files it just shows "Error: This ain't a lv_rec RAW file".
As I noticed that happens on files larger than 2GB in file size. What am I doing wrong?



I'm really looking forward to your answers.
Any help is deeply appreciated.

Thanks a lot so far!  :)

haysuess

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 21
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #378 on: May 26, 2013, 01:39:56 AM »
I read in an earlier thread that there can be inconsistencies with LR.  Adobe Camera Raw is supposed to work better.  It's what I've used and that problem didn't pop up.

I don't know why I said Lightroom, I did the edits in Adobe Camera Raw. I know Lightroom disabled certain sliders when working directly with video, but I thought that was just highlights and shadows, which I didn't use, but I'm still getting some flickering.

More testing to be done I guess...

pacman829

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 25
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #379 on: May 26, 2013, 06:33:20 AM »
I'm using ACR too
5mkII User

pacman829

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 25
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #380 on: May 26, 2013, 07:28:10 AM »
Also, just ran into another bug while trying to record raw with an external (Ikan VL5) Monitor hooked up to the 5d

The screenshot didnt capture the footage from liveview, but as you can see , the raw cropmarks/overlay is off to one side (panning is turned off) and when i try to play back the raw it doesnt work either  and freezes/crashes:



When i disconnect the monitor and try to play back the footage all i get is raw "white noise"

5mkII User

pacman829

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 25
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #381 on: May 26, 2013, 07:42:54 AM »
Anyone here get the dngs to work with premiere pro ?

I can use them fine in after effects , but they dont come up in premiere
5mkII User

domisol

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 15
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #382 on: May 26, 2013, 11:30:37 AM »
No, ACR is not supposed to work better than LR.
LR uses ACR, results are absolutely identical.
DNG files are photos, so you have access to all sliders of course.

RenatoPhoto

  • Moderators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1509
  • 5DM3 / 7D
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #383 on: May 26, 2013, 01:19:39 PM »
No, ACR is not supposed to work better than LR.
LR uses ACR, results are absolutely identical.
DNG files are photos, so you have access to all sliders of course.

Here is a thread discussing these problems.

Preventing Color/Luma Shifting When Processing DNGs in Adobe Camera RAW
http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=5710.0
http://www.pululahuahostal.com  |  EF 300 f/4, EF 100-400 L, EF 180 L, EF-S 10-22, Samyang 14mm, Sigma 28mm EX DG, Sigma 8mm 1:3.5 EX DG, EF 50mm 1:1.8 II, EF 1.4X II, Kenko C-AF 2X

Yomommassis

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 42
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #384 on: May 26, 2013, 02:29:06 PM »
Trying to find a practical use for the RAW video feature, The one that really pops out to me is the ability to do time lapses without having to add any shutter actuations to the camera


This test took 1 hour out behind my house, pretty dark aside from the full moon blasting the scene
5D Mark 2 May 20th build
640 ISO
T/1.5
FPS Override 0.178
RAW Video 1880x1250

I had to really adjust the color in post because the RAW kicked the magenta up a lot
Also had artifacts at the bottom of the frame

http://i.imgur.com/G1N6ya8.jpg

and there was this weird problem where every other frame was the first frame...
so instead of capturing 323 I actually captured 162

So I did a 162 frame time lapse without ever taking a picture ;]
EOS 5D MkIII (ML alpha 3)| EOS 5D MkII (ML v2.3) | EOS 7D (ML alpha 2) | EOS T2i (ML v2.3)
f/2.8 70-200MM L USM | f/1.4 50mm USM | f/1.4 35mm L USM | T/1.5 24mm
Zoom H4n | Rode NTG2

X-RAY

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 34
  • Germany - 5DIII
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #385 on: May 26, 2013, 03:19:54 PM »
@ Yomommassis
Looks nice. I also know the problem with every other frame = the first. Do you know at which settings this bug occurs?

Do you know wether its possible to have like a framerate of 1/sec but a shutter speed of 1/48 for instance?
www.frankenfotograf.com
instagram.com/frankenfotograf

Dunc101

  • Freshman
  • **
  • Posts: 92
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #386 on: May 26, 2013, 04:29:26 PM »
A little test for RAW vs h264:

might of got the upload settings wrong?

cheers
D

4135541355

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #387 on: May 26, 2013, 05:19:28 PM »
hi everyone
I have a Toshiba CF card 1066x , raw video mk5d2
test Results:
1880*800 4GB
1720*960 with about 2000 frame
1880*1054 with about 1000 frame

I think this is now the fastest card test results, cannot solve the 65m/s restriction conditions, may be temporarily can only use 1600*900 and 1880*800 format photographs, looking forward to 10, 12bit raw and Cfssd success!

PS: I'm a DaVinci resolve user, color by LR or Cr 7.1 DNG can restore the color, but the clip (raw)  cannot be adjusted


touchthebitum

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #388 on: May 26, 2013, 06:28:24 PM »
Hello
Thanks
Great work!!
I have a question: I have the last version of Magic Lantern on my 5D MK2 (downloaded on http://www.magiclantern.fm/) and I 'd like to install the RAW function but I don't know if I have just to copy the last autoexec.bin on the card root folder ...
Thanks
Touch
Canon 5D Mk2 ML 2.3
50mm 1.4+70-200mm f4 USM IS+Zenitar 16mm 2.8
Chronos 2

Redrocks

  • Member
  • ***
  • Posts: 151
  • 5D2 Windows
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #389 on: May 26, 2013, 07:16:41 PM »
Hello
Thanks
Great work!!
I have a question: I have the last version of Magic Lantern on my 5D MK2 (downloaded on http://www.magiclantern.fm/) and I 'd like to install the RAW function but I don't know if I have just to copy the last autoexec.bin on the card root folder ...
Thanks
Touch

Go to first post:

http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=5655.0

and download:

raw_rec.mo
https://bitbucket.org/pravdomil/raw_rec.mo/downloads/raw_rec.mo

work with a.d.'s ML bff47c520033
https://bitbucket.org/a_d_/magic-lantern/downloads/bff47c520033.zip


Move raw_rec.mo to the modules folder of bff47c520033 and copy the files to the root of your card.

touchthebitum

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #390 on: May 26, 2013, 07:24:56 PM »
Thanks!!!
Anothe great job
I'll try that  ;)
Canon 5D Mk2 ML 2.3
50mm 1.4+70-200mm f4 USM IS+Zenitar 16mm 2.8
Chronos 2

RenatoPhoto

  • Moderators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1509
  • 5DM3 / 7D
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #391 on: May 27, 2013, 03:15:03 AM »
Hello
Thanks
Great work!!
I have a question: I have the last version of Magic Lantern on my 5D MK2 (downloaded on http://www.magiclantern.fm/) and I 'd like to install the RAW function but I don't know if I have just to copy the last autoexec.bin on the card root folder ...
Thanks
Touch

Please read:

RAW video & ML -- Beginners Guide and FAQ -- READ FIRST
http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=5520.0

There is an explanation of the files needed and the file structure of ML
http://www.pululahuahostal.com  |  EF 300 f/4, EF 100-400 L, EF 180 L, EF-S 10-22, Samyang 14mm, Sigma 28mm EX DG, Sigma 8mm 1:3.5 EX DG, EF 50mm 1:1.8 II, EF 1.4X II, Kenko C-AF 2X

powerpc

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 13
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #392 on: May 27, 2013, 06:22:06 AM »
a small test


alexunderboots

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 21
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #393 on: May 27, 2013, 09:47:38 AM »
TODO
please add continue-count to raw files after clear compactflash

alexunderboots

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 21
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #394 on: May 27, 2013, 10:46:26 AM »
TODO
please add support for the ability to view not only of the last recorded video, but also the previous and shot before turning the camera

Preview sometimes suddenly broke off and pass away restart the camera. After this re-view the file no longer works

olik

  • Freshman
  • **
  • Posts: 81
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #395 on: May 27, 2013, 08:33:51 PM »
Has anyone noticed when filming raw that the picture changes exposure like when auto iso is on yet it isn`t?

haysuess

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 21
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #396 on: May 27, 2013, 10:09:35 PM »

JulianH

  • Member
  • ***
  • Posts: 198
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #397 on: May 27, 2013, 11:38:45 PM »
Hey 5D II shooters. Need a cheap back up raw capable camera?
How about a 50D?  8)






ted ramasola

  • Moderators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1250
Delete feature on 5d2 build may 27 very risky
« Reply #398 on: May 28, 2013, 06:58:59 AM »
I'm testing build may 27 for 5d2 and here is my observation so far.

The delete feature is a nice feature but currently it is very risky.

scenario:
Shoot several clips raw video, say clip 1 2, 3.
Go to ML menu>raw video menu>video file (this shows NO VIDEO FILE as default)
Click SET to show first clip, M0000000.RAW,
Say you want to delete 3rd clip so you turn the main scroll wheel to go to M0000003.RAW
then you ROLL down to select DELETE then press SET to delete video size but file remains but 0kb in size. This is ok for now, also note WAV file remains unchanged and not deleted.

But here is the risk,
While selection in still in DELETE if you happen to roll the TOP SCROLL WHEEL, the clips be DELETED 1 by 1. ! THIS IS RISKY as you think you are selecting the clips but in fact they are already deleted without warning.
5DmkII  / 7D
www.ramasolaproductions.com
Texas

powerpc

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 13
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #399 on: May 28, 2013, 07:37:45 AM »