Author Topic: Raw video on 5DMK2  (Read 406337 times)

Pat1

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #50 on: May 15, 2013, 11:24:58 PM »
Not really anything we can do about noise and stuff like that.. that is what the camera makes.

The drops/pink blocks need a fix however.

Not noise, subtle verticle strips. Not complaining though.

brianymarsh

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 13
  • 5D MK II & Canon 60D
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #51 on: May 16, 2013, 12:41:26 AM »
If anyone else has a Lexar 32GB 1000x card and wants to see if they can record 1880x840 without dropped frames, you can find a copy of the contents of my card below.

https://mega.co.nz/#!w1ZRkRja!YGT3dES2C4o7N-ixcNJS3ED1qDtlKwuGR5wFgAgEWMA

Hopefully we can get some consistent results.

olik

  • Freshman
  • **
  • Posts: 81
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #52 on: May 16, 2013, 11:11:13 AM »
Has anyone a new compiled build for the 5dmk2 so that we can test the new stuff?

thanks
o.

a.d.

  • Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #53 on: May 16, 2013, 02:11:36 PM »
Has anyone a new compiled build for the 5dmk2 so that we can test the new stuff?

thanks
o.
5D2 now with the new start raw button on the Live View:
5D2_20130516.zip


btw
If you click start Raw Video it generates a Raw Container.
Therefore your last stop click => 0Byte at your last Raw Film.

ted ramasola

  • Moderators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1250
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #54 on: May 16, 2013, 02:17:51 PM »
5D2 now with the new start raw button on the Live View:
5D2_20130516.zip


btw
If you click start Raw Video it generates a Raw Container.
Therefore your last stop click => 0Byte at your last Raw Film.

please explain this,

"If you click start Raw Video it generates a Raw Container.
Therefore your last stop click => 0Byte at your last Raw Film."


also, this update now assigns a start button for raw video?
5DmkII  / 7D
www.ramasolaproductions.com
Texas

a.d.

  • Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #55 on: May 16, 2013, 02:44:21 PM »
...


also, this update now assigns a start button for raw video?
YES

0. LV
1. RAW video>start
2. LV (RAW Container)
3. click on LV Button (start recording)
4. click on LV Button again (stop recording & Save Raw)
5. Raw video>Starting...(Save Raw)

if you don't do 3&4 > 0Byte xxx.RAW

Africashot

  • Senior
  • ****
  • Posts: 288
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #56 on: May 16, 2013, 03:13:35 PM »
YES

0. LV
1. RAW video>start
2. LV (RAW Container)
3. click on LV Button (start recording)
4. click on LV Button again (stop recording & Save Raw)
5. Raw video>Starting...(Save Raw)

if you don't do 3&4 > 0Byte xxx.RAW

Awesome, it just got better again!!!
And now I am getting 430 (1880x720) frames until the buffer fills on SanDisc 60 mb/s, the previous built was only giving me 300, if this keeps getting better at this path we soon won't even need those 1000x cards anymore...
ML 5D2 & T3i

olik

  • Freshman
  • **
  • Posts: 81
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #57 on: May 16, 2013, 03:16:18 PM »
For me this is a regression, I will have sooner dropped frames :-/

Can anybody add some resolutions I would really wonna know if we could record any of those:
1440x810 (16:9)
1440x778 (1.85:1)
1600x865 (1.85:1)
1600x900 (16:9)
1880x787 (2.39:1)
(1880x800 (2.35:1)) no cinema standard


UPDATE: uiii, one other bug, the camera told me "can not format card with this camera" It fomated the card anyways along with magic lantern. I had to install the .fir again. Going back to build 14 of march for now.

Africashot

  • Senior
  • ****
  • Posts: 288
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #58 on: May 16, 2013, 03:29:59 PM »
For me this is a regression, I will have sooner dropped frames :-/

Can anybody add some resolutions I would really wonna know if we could record any of those:
1440x810 (16:9)
1440x778 (1.85:1)
1600x865 (1.85:1)
1600x900 (16:9)
1880x787 (2.39:1)
(1880x800 (2.35:1)) no cinema standard


UPDATE: uiii, one other bug, the camera told me "can not format card with this camera" It fomated the card anyways along with magic lantern

I just had the same thing happening to me, I realized you first have to turn RAW recording back off, then you can format, looks like the module is outside of what ML moves to the buffer when formatting.
The strangest thing is I formatted in PC, then back in Camera, put a new copy of ML on with the above modules built and now it is maxing out between 245 - 350 frames, bummer!
ML 5D2 & T3i

Africashot

  • Senior
  • ****
  • Posts: 288
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #59 on: May 16, 2013, 03:52:53 PM »
well and then there is this little detail with the files no longer opening in the RAW2DNG script, therefore not working yet... should have backed up the built I was using before, now I am screwed with a RAWless 5D2,  :o
ML 5D2 & T3i

Africashot

  • Senior
  • ****
  • Posts: 288
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #60 on: May 16, 2013, 03:57:31 PM »
Even stranger, I tried a different file and RAW2DNG is actually reading it but the DNG files won't open, photoshop says: 'could not complete request because the file format module cannot parse the file'...
ML 5D2 & T3i

a.d.

  • Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #61 on: May 16, 2013, 04:00:59 PM »
UPDATE: uiii, one other bug, the camera told me "can not format card with this camera" It fomated the card anyways along with magic lantern. I had to install the .fir again. Going back to build 14 of march for now.
You need to quit Raw Video mode (Step 5 above), before format your card!
@ Africashot
what error message?

Africashot

  • Senior
  • ****
  • Posts: 288
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #62 on: May 16, 2013, 04:05:31 PM »
Well, the RAW2DNG script will either not start at all (just flash and disappear) or it will run and produces DNG's to which photoshop says 'could not complete request because the file format module cannot parse the file'
ML 5D2 & T3i

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #63 on: May 16, 2013, 04:08:58 PM »
You need to drag the raw file over the raw2dng icon and the processing will start :)
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

olik

  • Freshman
  • **
  • Posts: 81
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #64 on: May 16, 2013, 04:09:58 PM »
well and then there is this little detail with the files no longer opening in the RAW2DNG script, therefore not working yet... should have backed up the built I was using before, now I am screwed with a RAWless 5D2,  :o

I added an older build again to the first post of this thread

Africashot

  • Senior
  • ****
  • Posts: 288
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #65 on: May 16, 2013, 04:10:46 PM »
You need to drag the raw file over the raw2dng icon and the processing will start :)
Just tried again, freshly formatted card it ran 428 frames in 1880x720 but when I drag and drop it on RAW2DNG it will ask for permission to run the script, command prompt will flash and simply disappear, no DNG's created...
ML 5D2 & T3i

Africashot

  • Senior
  • ****
  • Posts: 288
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #66 on: May 16, 2013, 04:12:36 PM »
I added an older build again to the first post of this thread
Thanks a lot! Will keep this one on file! :D
ML 5D2 & T3i

Africashot

  • Senior
  • ****
  • Posts: 288
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #67 on: May 16, 2013, 04:18:06 PM »
Tried the older built, back to normal, DNGs run and work as usual! thanks @a.d.
ML 5D2 & T3i

a.d.

  • Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #68 on: May 16, 2013, 04:19:44 PM »
Sorry,
Yesterday, I got Error API version mismatch 29030400, but the version today works for me!

btw
I have also the Sandisk Extreme CF 60MB/s.

olik

  • Freshman
  • **
  • Posts: 81
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #69 on: May 16, 2013, 04:22:22 PM »
@ a.d.

do you know how to add custom resolutions? check this out http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=5247.msg34126#msg34126
If you could make a build with some more resolutions for testing, I would be really really thankfull!
1% added some in the source: https://bitbucket.org/OtherOnePercent/tragic-lantern-6d/commits/de23a9b2de81a1db079cc831f217aa53261b1229

Raelic

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 14
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #70 on: May 16, 2013, 05:09:00 PM »
Sorry,
Yesterday, I got Error API version mismatch 29030400, but the version today works for me!

btw
I have also the Sandisk Extreme CF 60MB/s.

I got a similar issue today when I ran the converter : API Version Mismatch: -2147483629

I am running in camera  (5d mk ii) with an odd frame size 1880 X 480 to get a very widescreen-esque look, and still be able to write to my cf card (40MB is fastest card will do if I recall correct) and was wondering if this could possibly be the cause (Frame size)? Any ideas or am I missing something possibly? Or... am I running the wrong version of the converter?

JackDaniel412

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 38
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #71 on: May 16, 2013, 05:27:34 PM »

andyshon

  • Freshman
  • **
  • Posts: 80
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #72 on: May 16, 2013, 05:29:21 PM »
For those who like to put numbers on things...

I've put up an MTF resolution graph, ML RAW vs Canon H.264. Done on a 5DmkII.

There's jpegs of the test charts too.

http://blog.lightandtime.co.uk/post/50578814341/mtf-magic-lantern-raw-vs-canon-h-264-on-5d-mkii

Not an insignificant difference!

Raelic

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 14
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #73 on: May 16, 2013, 06:13:53 PM »

a.d.

  • Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Raw video on 5DMK2
« Reply #74 on: May 16, 2013, 06:20:22 PM »

@Raelic
API Version Mismatch
if i get the right information, tonight a1ex will look after it!

@olik
tommorow after a1ex fixed!