Author Topic: Canon 650D [OLD]  (Read 1183800 times)

ProfessorX

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 12
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #300 on: January 30, 2013, 02:07:57 PM »
Sweet, I'm up and running, Ill start testing and documenting everything today :) Thanks for the amazing work nanomad! Other than the "dont click's" is there anything thing else we should 100% avoid?

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #301 on: January 30, 2013, 02:12:34 PM »
Don't click me is actually fine to call (it justs saves a debug log)
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

ProfessorX

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 12
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #302 on: January 30, 2013, 02:14:38 PM »
Yup, I feel like a loser right now!

Good deal.

lostear

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 19
Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #303 on: January 30, 2013, 02:23:56 PM »
I'm incredibly tempted to go ahead and try this pre-alpha. I think I'll try my best to at least wait 2 or 3 days to see if there is any serious issues.

Quick question, where to testers post bug report on this pre-alpha? This thread, PM to nanomad, or another page/thread? I want to get involved and is trying to figure out how to do this.

Thank you so much for your hard work!

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #304 on: January 30, 2013, 02:34:56 PM »
This thread is perfectly fine
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

roterrion

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 26
  • Magic Lantern for Video!
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #305 on: January 30, 2013, 02:47:20 PM »
is there any audio monitoring? cant find it..
other than that its mostly working, for now at least.. im learning it so, i havnt check all the features :p

great job nanomad! :D
EOS 650D, Sigma 18-250mm f3.5-6.3 HSM, Canon 40mm f2.8 STM, 50mm II f1.8, Transcend 16GB Class 10, Transcend 32GB UHS-I 300x
http://youtube.com/roterrion
http://vimeo.com/roterrion

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #306 on: January 30, 2013, 02:49:46 PM »
is there any audio monitoring? cant find it..
No audio monitoring because we lack the details of the audio IC used in the camera
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

baga

  • Member
  • ***
  • Posts: 102
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #307 on: January 30, 2013, 03:19:15 PM »
If you're still looking for volunteers, you can count me in!
Canon T4i/650d, Battery grip,  Xti/400d, 5 lenses, 2x converter, External flash hot shoe, Minolta XG7, power winder, Minolta X700, power winder grip, Sunpak 522 with dedicated sensors, dedicated hot shoe flash, 2x converter, 6 lenes and 4 older cameras

baga

  • Member
  • ***
  • Posts: 102
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #308 on: January 30, 2013, 03:25:17 PM »
I need a volunteer for testing the pre-alpha1 build installation. Keep in mind this may be dangerous. The first one to answer below will receive a PM from me with instructions

If you still looking I'm in.  I'm home everyday and keep my camera right on the coffee table and use it constantly.
Canon T4i/650d, Battery grip,  Xti/400d, 5 lenses, 2x converter, External flash hot shoe, Minolta XG7, power winder, Minolta X700, power winder grip, Sunpak 522 with dedicated sensors, dedicated hot shoe flash, 2x converter, 6 lenes and 4 older cameras

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #309 on: January 30, 2013, 03:28:20 PM »
I've posted the instructions just after that, go on and test if you accept the risks
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

blade

  • Member
  • ***
  • Posts: 195
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #310 on: January 30, 2013, 03:38:11 PM »
done, Just taken the jump. Works fine, did all the custom scripts

  Done, they works fine

Played around with the HDR filming option and that works also fine.

Focus zebra striping etc works as it should. Cant find anything that does not work.

IS there anywhere any debug info that you would like to have?

eos400D :: eos650D  :: Sigma 18-200 :: Canon 100mm macro

ProfessorX

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 12
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #311 on: January 30, 2013, 03:42:54 PM »
done, Just taken the jump. Works fine, did all the custom scripts

  Done, they works fine

Played around with the HDR filming option and that works also fine.

Focus zebra striping etc works as it should. Cant find anything that does not work.

IS there anywhere any debug info that you would like to have?



I second that, Still searching for something that doesn't work :/

Jseeker

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 8
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #312 on: January 30, 2013, 04:00:32 PM »
First attempt at movie auto-restart failed ( after 29:59 everything stopped). Trying again. All other movie features seem to work.

loplo

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 36
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #313 on: January 30, 2013, 04:05:04 PM »
I second that, Still searching for something that doesn't work :/

I hope you won't find it :)

Craize

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #314 on: January 30, 2013, 04:27:10 PM »
I can't really tell if something doesn't work or if it's just me because i'm using ML for the very first time  ;D
Canon EOS 650D - Magic Lantern | Tokina 11-16mm f/2.8 | Canon 18-55mm Kit-Lense | Minolta MD Rokkor 50mm f/1.7

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #315 on: January 30, 2013, 04:32:43 PM »
Check if HDR bracketing works. If it does, I somehow screwed up the build
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

BrightGarden

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
  • Still and Video production for fun and business...
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #316 on: January 30, 2013, 04:48:17 PM »
FYI - I am tracking this thread closely, having my T4i for about a month, now.
Will try the ML firmware this eve and let you'all know how it goes.
Thanks for the dedication to pull this through, wish I could contribute $$ directly.
Best,
Peter
Peter Gregory - Greater NYC Area
Pictorialist and Documentarist, of my own, small world...
"Remember always that you not only have the right to be an individual you have an obligation to be one."

blade

  • Member
  • ***
  • Posts: 195
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #317 on: January 30, 2013, 05:02:21 PM »
Check if HDR bracketing works. If it does, I somehow screwed up the build

for movie it does, i cant find it anywhere else ..

update:
so it should be in the shoot menu... well its not... so no screwing up
eos400D :: eos650D  :: Sigma 18-200 :: Canon 100mm macro

blade

  • Member
  • ***
  • Posts: 195
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #318 on: January 30, 2013, 05:27:50 PM »
Did find something that i cant get to work...(could be me)  Focus bracketing I keep getting a focus error :-( 

 Note: the not so happy face is the message in the camera, not me
eos400D :: eos650D  :: Sigma 18-200 :: Canon 100mm macro

ProfessorX

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 12
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #319 on: January 30, 2013, 05:46:28 PM »
Did find something that i cant get to work...(could be me)  Focus bracketing I keep getting a focus error :-( 

 Note: the not so happy face is the message in the camera, not me

I'm getting the same thing as Blade

Shot a small HDR clip, pretty cool, worked flawlessly

Jseeker

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 8
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #320 on: January 30, 2013, 05:51:48 PM »
Tried movie-restart 4 times, Different SD cards (16GB and 64GB). Won't restart (can only find HDR in movie menu - no HDR bracketing). First 4 tries at 0.7x rate - Now trying at 1.0X (FW default). will advise. After this I'll run it on my second T4i and see what happens.

baga

  • Member
  • ***
  • Posts: 102
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #321 on: January 30, 2013, 05:57:31 PM »
After 1st boot up I go to upgrade firmware and let it update, next it goes to the main menu.  Hello World comes up, signature=0x12aeb7b3, enableBootDisk, oops!  In the top left corner in real small print "font addr bad"

What am I doing wrong?  If I try using the camera it seems fine but once it powers down on it's own I find the drive light came back on or right after the sensor clean if I shut it down on my own. 

I've reformat and tried about 5 times.

Where am I dropping the ball?
Canon T4i/650d, Battery grip,  Xti/400d, 5 lenses, 2x converter, External flash hot shoe, Minolta XG7, power winder, Minolta X700, power winder grip, Sunpak 522 with dedicated sensors, dedicated hot shoe flash, 2x converter, 6 lenes and 4 older cameras

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #322 on: January 30, 2013, 06:01:33 PM »
Correct, lens focusing requires props

About bracketing, are you sure it's not in the shoot menu under the name of Adv. bracketing? (no camera here, so I can't check, sorry)

About movie restart, can you check if the "clear overlays when recording" feature works?
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

nanomad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2918
  • All your websites are belong to us
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #323 on: January 30, 2013, 06:02:10 PM »
After 1st boot up I go to upgrade firmware and let it update, next it goes to the main menu.  Hello World comes up, signature=0x12aeb7b3, enableBootDisk, oops!  In the top left corner in real small print "font addr bad"

What am I doing wrong?  If I try using the camera it seems fine but once it powers down on it's own I find the drive light came back on or right after the sensor clean if I shut it down on my own. 

I've reformat and tried about 5 times.

Where am I dropping the ball?

Post a screenshot of the content of the SD card
EOS 1100D | EOS 650 (No, I didn't forget the D) | Ye Olde Canon EF Lenses ('87): 50 f/1.8 - 28 f/2.8 - 70-210 f/4 | EF-S 18-55 f/3.5-5.6 | Metz 36 AF-5

blade

  • Member
  • ***
  • Posts: 195
Re: Canon 650D [Status: Hello, world!]
« Reply #324 on: January 30, 2013, 06:30:17 PM »
  In the top left corner in real small print "font addr bad"

Where am I dropping the ball?

I did see that font addr bad too, but it did work... did you put the camera in M on the dial wheel (my error the first time)? 
eos400D :: eos650D  :: Sigma 18-200 :: Canon 100mm macro