Author Topic: Bug hunting: 550D (maybe 60D and 600D, too). ExFAT on SD and module File_man.  (Read 1136 times)

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8343
Maybe some 550D, 60D or 600D owner may be able to do a short test.

Environment:
- Said cams (Digic 4 with SD-card slot and ExFAT support)
- Any recent ML build
- SD-card with ExFAT file system

Bug (suspect):
Modules will not load if File_man.mo is activated. No error messages.

How to reproduce:
Just activate File_man.mo in Modules tab/screen and restart cam. Modules tab will not appear anymore.

How to get it back:
Cleanup your ML cam by resetting to ML factory defaults (Prefs -> Config files/Config options -> Restore ML defaults.)

Thanks for your support!

Filmmaking_Dude

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 13
I did the test and modules tab didn't disappear. Couldn't reproduce the bug.
Cam: 550D
ML: Nightly.2018.Jul03.550D109
SD: 64GB ExFAT formatted SD card.

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8343
Thanks!
Now I have to find out what goes wrong here with my equipment and why.

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8343
Funny!
32GB ExFAT: Works
128GB ExFAT: Doesn't. File Manager is loaded and usable but Modules tab is invisible.
256GB ExFAT: Works

Looks like a problem of that particular card. I have at least one file unable to open ...

pnwhikerz

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
--------------------------------------------------------------
To Walter Schulz:
 Version ML 2016/07/09 Nightly Build, on Two 600D with a SANDISK 256GB Card, Class 10, No Bugs On This Version
  Hope This Helps.  pnwhikerz....