Author Topic: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 (1.1.3)  (Read 770167 times)

eyeland

  • Member
  • ***
  • Posts: 168
  • 5D Mark Spree
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #875 on: December 11, 2013, 09:25:36 PM »
The only information I can dig up on the forum about bitrate control and h264.ini is rather scattered and sometimes contradictive.
I know that this feature is of little interest compared to RAW video and the new ML video format, but I'd love to understand how to use the h264-ini or if this feature simply isn't ready/working on the 5dmk3 :)
So, if someone could point me towards he proper thread I'd be grateful.
Keep up the good work! :)
Daybreak broke me loose and brought me back...

Maddoxfotos

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 15
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #876 on: December 12, 2013, 04:42:12 PM »
can anybody direct me to where i can find 1.1.3 its no longer on the European canon site. And my body has been updated to 1.2.3. :-\

mva

  • Freshman
  • **
  • Posts: 51
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #877 on: December 12, 2013, 07:06:31 PM »
can anybody direct me to where i can find 1.1.3 its no longer on the European canon site. And my body has been updated to 1.2.3. :-\

http://pel.hu/eoscard
scroll down

budafilms

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 711
  • 5D Mark a1ex
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #878 on: December 13, 2013, 08:25:17 AM »
When I delete a RAW file, ML not recognise the empty size of the card after. So, I have to power off and turn on. It's posible change this?

rawmania

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 17
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #879 on: December 18, 2013, 08:49:06 PM »
Hi guys,
just buyed today a 5d mkiii. I'm already using ml with 60d and 6d. i've read all i found about 5d mkiii ml development, and as i understood there's no safe way to disable bootflag from the camera and with the bootflag the camera needs seconds to switch on. correct?
So the first post on this thread suggest to use the "non autoboot" way, updating the firmware every time, or try at your own risk the developer version, hoping that sometimes in the future will be possible to disable the boot flag on the camera.
I've tried the alpha3 version. It works, but cannot see the most of magic lantern things (that's probably what is in the alpha3). So my question is, the only way to shoot raw, to use timelapse functions etc, is to use the developer firmware updater (enabling the boot flag) and using the nightly build?
Or is possible to have access to those functions also with the non-developer fir and doing every time the fir install procedure?
i've tried to put the files of the nightly in the same card of the FIR, but magic lantern still display only the alpha3 voices of menu.

thank you guys :)

+1
any help?

fbuff

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #880 on: December 22, 2013, 12:57:22 PM »
Quote
can anybody direct me to where i can find 1.1.3 its no longer on the European canon site. And my body has been updated to 1.2.3.
Just to inform you that you can't revert to 1.1.3 according to the following Canon note:

Notes:
- Once the EOS 5D Mark III camera is updated to Version 1.2.0 (or later), it cannot be restored to a previous firmware Version (Version 1.0.7 through 1.1.3).

chris_overseas

  • Moderators
  • Member
  • *****
  • Posts: 234
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #881 on: December 22, 2013, 01:08:50 PM »
Just to inform you that you can't revert to 1.1.3 according to the following Canon note:

Notes:
- Once the EOS 5D Mark III camera is updated to Version 1.2.0 (or later), it cannot be restored to a previous firmware Version (Version 1.0.7 through 1.1.3).


Even though Canon say that, plenty of people have reverted to 1.1.3 from a 1.2.x firmware without issue.

You can get the 1.1.3 firmware from here: http://chdk.wikia.com/wiki/Official_Canon_firmware_updates
EOS R5 1.1.0 | Canon 16-35mm f4.0L | Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 | Canon 70-200mm f2.8L IS II | Canon 100-400mm f4.5-5.6L II | Canon 800mm f5.6L | Canon 100mm f2.8L macro | Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art | Yongnuo YN600EX-RT II

domisol

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 15
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #882 on: December 24, 2013, 08:18:43 PM »
can anybody direct me to where i can find 1.1.3 its no longer on the European canon site. And my body has been updated to 1.2.3. :-\

Google search on "5D300113.FIR" and the second answer, a dropbox link, worked perfectly for me.

jean-david

betfair

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #883 on: December 25, 2013, 09:54:54 AM »
how can i install this on my 5D3? im using macbook (no windowz here)

denman

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #884 on: December 25, 2013, 02:29:04 PM »
Hi, i'm french.
Very good job of explaining the process but i don't have all the menus (expo, M..)
Why?  :(
Thanks.
5DMk3    Rouen-FRANCE

Krane

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 34
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #885 on: December 27, 2013, 10:23:48 AM »
can anybody direct me to where i can find 1.1.3 its no longer on the European canon site. And my body has been updated to 1.2.3. :-\
It is here  "Index of/user":

http://proofcreative.com/user/canon_5d3_113.zip
 
Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM

Sergey Pylypenko

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 14
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #886 on: December 29, 2013, 10:42:44 PM »
Just to inform you that you can't revert to 1.1.3 according to the following Canon note:

Notes:
- Once the EOS 5D Mark III camera is updated to Version 1.2.0 (or later), it cannot be restored to a previous firmware Version (Version 1.0.7 through 1.1.3).

Not true.  Using Canon utility one can set up any version back and forth

TntManiak

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #887 on: January 14, 2014, 12:55:23 PM »
Hi guyz,

I'm new to ML. I'm using a 5D3 with fir 113 because I was very interested by the bulb ramping feature.
So I installed the 5D3 Alpha 3 builds on my DSLR, but I can't find the bulb ramping feature.
As I understood, this Alpha is for testing purpose only and, so, has some features disabled. So, there is no way to use bulb ramping with 5D3 at the moment?

Thank you!

luckym

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #888 on: January 15, 2014, 08:07:12 AM »
Hi All,
 I have recently installed 5dmk3 alpha3 on my 5d mk3, I am unable to use the focus peaking the way I used to have ML on 5dmk2 . I am not finding those blinking dots no matter what settings I change on focus peaking. Can someone guide me if I am missing something.

Or Is there any other version which I should use.

THank you so much.

RenatoPhoto

  • Moderators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1509
  • 5DM3 / 7D
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #889 on: January 15, 2014, 07:48:29 PM »
Always use the latest version here: http://builds.magiclantern.fm/#/
http://www.pululahuahostal.com  |  EF 300 f/4, EF 100-400 L, EF 180 L, EF-S 10-22, Samyang 14mm, Sigma 28mm EX DG, Sigma 8mm 1:3.5 EX DG, EF 50mm 1:1.8 II, EF 1.4X II, Kenko C-AF 2X

gravitatemediagroup

  • Member
  • ***
  • Posts: 247
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #890 on: January 15, 2014, 08:42:15 PM »
how many menu option should be available in the 'audio' setting of ML in the latest build.

also, what would be preventing me from being able to shoot raw above 1080? all I see is the can't shoot higher resolution in current settings or something along those lines...

budafilms

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 711
  • 5D Mark a1ex
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #891 on: January 16, 2014, 06:07:31 AM »
Latest build can rec audio? I cant find the way...

Audionut

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3657
  • Blunt and to the point
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #892 on: January 16, 2014, 06:38:51 AM »
Latest build can rec audio? I cant find the way...

http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=7122.0

EVERYONE:  This is not the thread for raw recording Q&A.

belmore

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #893 on: January 17, 2014, 04:46:05 PM »
Is there any way to install the code from the nightly build w/o using the .FIR that enables the bootflag? I am a developer (although only a lowly .NET C# one), so I could probably muddle thru creating my own custom build if need be -- with some guidance on what I need to change.

I imagine you'd have to set the bootflag to use any of the modules (e.g raw video), because I thought I've read that they require a reboot to become active. But it would be nice to get some of the other improvements and additional features of the nightly build.

lsweedman

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #894 on: January 24, 2014, 08:58:17 AM »
Je ne trouve pas d'information clair pour installé magic lantern complet pour le 5d mark 3 et je n'arrive pas a faire une donnation pour pouvoir l'avoir! Si quelqu'un pourrai m'aider ce serai vraiment cool!! je suis quelqu'un de sérieux

ikurnik

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #895 on: January 26, 2014, 11:33:29 AM »
Is there somewhere firmware 1.1.3 for MAC? I was follow each link from this site but was always landed for PC version.

I saw also that "threaten notice" that is impossible downgrade Mark III from 1.2.3 back to 1.1.3. Is that for real?

Thanks for sharing your knowledge. :)

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8333
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #896 on: January 26, 2014, 11:38:09 AM »
It's a zip file. Just download and expand.
Canon's disclaimer isn't true.

ikurnik

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #897 on: January 26, 2014, 11:41:20 AM »
It's a zip file. Just download and expand.
Canon's disclaimer isn't true.

In the latest ML version, right?

TY!

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8333
Re: Magic Lantern for 5D Mark III - Alpha 3 + DevKit
« Reply #898 on: January 26, 2014, 11:48:50 AM »

ikurnik

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4