Author Topic: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M  (Read 85433 times)

ctfire

  • Freshman
  • **
  • Posts: 53
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #3050 on: August 18, 2021, 06:16:40 PM »
So the test build still causes corrupt frames?
solve the problem when turning on fps override.

ctfire

  • Freshman
  • **
  • Posts: 53
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #3051 on: September 24, 2021, 06:21:13 PM »
is it can be any progress yet with  2.8 modes with hdmi out to monitor , or maybe it possible to make 16:9  48fps mode ? In one of old build's i had  once almost perfectly working 16:9 48fps mode

clubsoda

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 28
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #3052 on: October 04, 2021, 10:39:08 AM »
A test version is up here:
https://bitbucket.org/Dannephoto/magic-lantern_jip_hop_git/downloads/crop_rec_4k_mlv_snd_raw_only_2021Jun26.EOSM202.zip

Might work or might not work better with HDMI out in usage. I added this change according to theBilalFakhouri:
https://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=25784.msg235805#msg235805

Primarily test hdmi out and see if it gives less corrupted frames in general. If better then go on and test general recordings and check if files are fine as well without hdmi out. Check for focus pixels and other anomalies in the image.


I have used this test build yesterday. I then used the camera to take some pictures in photo mode. I got graphical glitches / pixels in the photos (both jpeg and raw). The Feb04 build seems fine though. I thought i would write it here! Sorry if this has been written / reported before. ;D

ctfire

  • Freshman
  • **
  • Posts: 53
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #3053 on: October 05, 2021, 01:38:09 PM »

I have used this test build yesterday. I then used the camera to take some pictures in photo mode. I got graphical glitches / pixels in the photos (both jpeg and raw). The Feb04 build seems fine though. I thought i would write it here! Sorry if this has been written / reported before. ;D

TRY it too, yes there is glitches in photo mode

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7188
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #3054 on: October 05, 2021, 02:31:18 PM »
So probably due to changing stream for video mode. Maybe could chnage back to old stream when in photo mode. Very little time for this atm though. Thanks for reports.

0xanon

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #3055 on: October 07, 2021, 06:36:26 AM »
Are old binary builds of experimental versions available anywhere? I can only find the 2021 June 26 and February zip files on bitbucket.

And what version would you recommend for shooting 25fps 720p (or downscaled to 720p), from reading the thread it seems that "anamorphic" 1x3 binning would be the best to avoid moiré and to be able to use regular EF-M lenses, so that means shooting 1728 x 2916, the "5K anamorphic" mode and then downscaling to 1280x720? I'll be filming a music concert (with camera on a tripod) so fast preview isn't necessary. (Actually, I don't really need Raw video either, just want to be able to fix any low light problems in post)

Edit: from what I can see, almost everything has been wiped from bitbucket, not just danne's builds? So ML is pretty much dead now? As the only way to try things out is to build from scratch and apply patches, which is difficult to begin with if you are not the original developer, and most documentation and code hints are gone as well?

far.in.out

  • Freshman
  • **
  • Posts: 68
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #3056 on: October 07, 2021, 03:55:32 PM »
EOS M (was 600D > 50D)

2blackbar

  • Senior
  • ****
  • Posts: 480
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #3057 on: October 08, 2021, 07:22:06 PM »

pjkulev

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #3058 on: October 13, 2021, 06:26:27 PM »
Good day to all, I'm new to this forum. I have a question for you, maybe someone came across a similar problem and knows how to solve it. I use canon eos m with the latest release from danne in raw 1280x960 mode with 3x crop mode an aspect ratio of 4:3 and when I open mlv files in the mlv app, there is a strip on the files on top of the frame that bothers me. I am attaching screenshots of the problem
ps there is also a problem in live view in the camera itself, probably somewhere I made a mistake with the settings, I will be glad to any support from you

here the links with images of my problem
( sorry, i dont know how to add images correctly to this forum)
https://ibb.co/vJP7spN
https://ibb.co/4pKhH2q