Author Topic: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M  (Read 117526 times)

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #900 on: May 04, 2019, 12:12:24 AM »
Wohoo. Fantastic. Looking forward to the final result.

AF-OFF

  • Member
  • ***
  • Posts: 109
  • 50Dc EOSM
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #901 on: May 06, 2019, 02:10:40 PM »
@Danne - having problems with the May 02 build regarding card formatting.
everything as usual until I choose "format card" from canon menu. normally card was formatted and cam restarted automatically , but now there are two different errors - firstly, if the card was formatted successfully,  ML does not get restored. second variant is, the card doesn't format and after restarting, ML is gone also and cards name now is "Untitled".
Did test this several times to be sure, never had this before.
Back to build April 11

Thanks  & Best to You Danne. 

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #902 on: May 06, 2019, 02:47:44 PM »
Is it related to rewired mode? What if crop rec and raw video is turned off?

EDIT: Tested here and seems to work as before both with mcm rewired on or off.

AF-OFF

  • Member
  • ***
  • Posts: 109
  • 50Dc EOSM
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #903 on: May 06, 2019, 04:14:27 PM »
Is it related to rewired mode? What if crop rec and raw video is turned off?

EDIT: Tested here and seems to work as before both with mcm rewired on or off.
I've been setting to 2.5k 1:1, which is nice to use @ 1920x1080
I like to format the card before doing new recording, because otherwise there seems to be more likely corrupt frames.

EDIT: in the April 24 build, with the 2.5k 1:1 the 1920x1080 setting has to be "activated"
after restart with going and leaving the ML menu, otherwise the res is not that one. in May 02 this is fixed somehow, like in the April 11 build.
just tested April 11 build again, there its working and I am able to format the card

EDIT 2:
tested again (MAY 02) with mcm rewire - activated only crop rec, mlv lite, mlv sound and sd uhs
after restart did a short recording and then tried to format the card. formatting starts and at the end it hangs a while, then a message appears - cannot format the card.

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #904 on: May 06, 2019, 04:26:17 PM »
Ok, reproduced. It´s related to sd_uhs module. I changed a routine in that code lately cause it fixed issues with 70D and 100D. I will take a look. Meanwhile, just stay off formatting if sd_uhs is enabled.

AF-OFF

  • Member
  • ***
  • Posts: 109
  • 50Dc EOSM
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #905 on: May 06, 2019, 04:34:52 PM »
Nice
thanks a lot for Your awesome work!

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204

AF-OFF

  • Member
  • ***
  • Posts: 109
  • 50Dc EOSM
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #907 on: May 06, 2019, 06:24:00 PM »
unfortunately its the same as before. cannot format card....ML gone
this was with the 2.5k 1:1 preset - but nice that the 1920x1080 is there right from beginning
tried also with the default mcm - again - "cannot format change card"

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #908 on: May 06, 2019, 06:27:56 PM »
Yes, very strange. Will probably need to go back to older routines around sd_uhs. Will do some more testing later.
By the way. Did you do a clean install with the new build or did you simply copy the new file onto the card? If so try to install fresh.

AF-OFF

  • Member
  • ***
  • Posts: 109
  • 50Dc EOSM
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #909 on: May 06, 2019, 06:35:01 PM »
@Danne - check the answer in  Your commit

EDIT : Yes, clean install with FW update in photo mode
EDIT 2 : the erased card (untitled) still exfat, so the card is formatted but not bootable anymore. must do FW update otherwise no ML

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #910 on: May 06, 2019, 06:36:39 PM »
Yes, noticed. Put up another build so please test.

EDIT:
Hm, seems harder than I thought. Could be something else related to sd_uhs so no quick fixes here it seems.

AF-OFF

  • Member
  • ***
  • Posts: 109
  • 50Dc EOSM
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #911 on: May 06, 2019, 06:52:07 PM »
sorry Danne, still not working.

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #912 on: May 06, 2019, 06:57:35 PM »
Ok, went back to more or less the same sd_uhs code as in april 11th build. Seems to work at least for eosm. Thanks for tests AF-OFF.

AF-OFF

  • Member
  • ***
  • Posts: 109
  • 50Dc EOSM
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #913 on: May 06, 2019, 07:05:06 PM »
Yes with the old sd_uhs module its working as usual
 
Could anyone with 70D or 100D please test this too? maybe this helps Danne a bit somehow....

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #914 on: May 06, 2019, 07:08:59 PM »
Well, bleeding edge. Be happy the cams aren't burning up.
Any tests here is unknown territory to me. I expect similar issues as on eosm.
Recommend eosm users to redownload todays build.

liuk718

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 11
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #915 on: May 07, 2019, 02:40:25 PM »
Hi all,anyone knows how to continue recording video automatically after current clip stopped without push recording button again?

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8168
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #916 on: May 07, 2019, 02:46:13 PM »

2blackbar

  • Senior
  • ****
  • Posts: 491
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #917 on: May 07, 2019, 04:54:16 PM »
my canon m totally hangs on may7 build when card is full and i change shuter speed from clean install .Had to pull battery.
Other card not full works fine.
Deleted one file, works ok.

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #918 on: May 07, 2019, 04:58:19 PM »
my canon m totally hangs on may7 build when card is full and i change shuter speed from clean install .Had to pull battery.
Other card not full works fine.
I have no idea what you are telling me. Please try and reproduce the issue a couple of times and if what you are saying is true describe the exact steps how to reproduce.

2blackbar

  • Senior
  • ****
  • Posts: 491
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #919 on: May 07, 2019, 05:15:34 PM »
I just recorded raw files until card is full, then installed new build by deleting old folders besides raw files and copied new ml files.
When i tried to change shuter speed from 33 to something else then camera hanged - i could not press anything from now on , menu was locked on shutter speed and i couldnt get out, i think ML wasnt loaded fully when card was full and that caused some issues but thats just assumptions.
By deleting one file and releasing free space on card the problem disappears.
--
tested again, just recorded file again on almost full card, when it went full i restarted camera, when trying to change shutter speed camera hangs.
I mean its not a big deal cause i cant record more to the card anyway but the behaviour is definitely there and easy to reproduce.
Also maybe its happening not only with may7 build , i just only noticed this now by accident.

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #920 on: May 07, 2019, 05:18:18 PM »
If I understand you correctly this behaviour comes when your card is full. Has nothing to do with the latest build? Well, if so, I think you know the answer here yourself.

2blackbar

  • Senior
  • ****
  • Posts: 491
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #921 on: May 07, 2019, 05:20:11 PM »
Yeah, if its a known issue thats ok

Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #922 on: May 08, 2019, 06:41:35 PM »

chrispwilliams

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #923 on: May 09, 2019, 01:53:05 PM »
Anybody else getting weird pink lines in the centre of their frame?
Getting this with latest build and in all crop modes.



Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7204
Re: Danne's crop_rec_4k experiments for EOS M
« Reply #924 on: May 09, 2019, 02:46:34 PM »
Download daniel fort´s pixel map files and place them inside Mlv App inside MacOS folder if you´re on mac.
https://bitbucket.org/daniel_fort/ml-focus-pixels/downloads/

These files:
https://bitbucket.org/daniel_fort/ml-focus-pixels/src/default/focus_pixel_map_files/

If that isn´t working select chroma smoothing 3x3, should clear focus pixels more or less completely.