Author Topic: Lost 25% of MLV files mid shoot, not showing up on card  (Read 671 times)

emclaur

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Lost 25% of MLV files mid shoot, not showing up on card
« on: November 19, 2020, 05:10:23 PM »
I'm hoping somebody can help me out on this one as it is for an important project.

At the moment I use the EOS M for most of my shoots--until I am able to upgrade--and I'm using ML on a Sandisk Extreme Pro 64gb card. I shot for two hours at a client's place, and 75% of the footage is there. However, there is a period of time where I know I shot at least several dozen clips, and they are simply GONE. Not there. The file count goes uninterrupted. It's as if I didn't shoot them at all (and trust me, I did). I have NEVER encountered this kind of issue before.

I haven't used Photorec in the past, it's kind of foreign territory for me, but I don't even know if it's applicable in this situation. I just think it's so strange that there would be absolutely no trace of them, despite the fact that I am absolutely certain that they were recorded at the time.

If anyone can solve the mystery of my missing files, I would be greatly appreciative!

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8426
Re: Lost 25% of MLV files mid shoot, not showing up on card
« Reply #1 on: December 09, 2020, 11:59:24 AM »
mlv_lite doesn't write consecutive numbers. File naming is M<day>-<hour><min>.MLV (if possible)
You wrote "The file count goes uninterrupted". What do you mean by this? *.MLV, *.M00, *M01 ..?