Author Topic: effortless 5.7k video with resolve - accidental bug fix  (Read 511 times)

70MM13

  • Senior
  • ****
  • Posts: 490
effortless 5.7k video with resolve - accidental bug fix
« on: October 09, 2020, 12:48:19 PM »
when i was grading/editing this video in resolve, i ran into a nasty bug...

my 5d3 has a stuck pixel, almost dead centre of the sensor (of course!) and i always take care of it with the "dead pixel fixer" plugin in resolve.  the plugin stopped working when i loaded this footage, and i went looking online for any hints as to what was wrong.  luckily, the search was good, and i found it happens when there is resizing at the "clip" level, which is what i was doing.

so i disabled the resizing, and changed the project settings to the exact desired output resolution (in this case 3840x1584), with "mismatched resolution files" resizing set to "stretch to all corners":

i set the timeline to match.

when rendering, set the resolution to 3840x2160 and ignore the warning.  it will then add the black bars to the render.

the plugin worked again, and as a bonus, playback was much smoother - realtime, in fact!

hope it helps someone...



Danne

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7018
Re: effortless 5.7k video with resolve - accidental bug fix
« Reply #1 on: October 09, 2020, 04:15:08 PM »
ThereĀ“s also a pixel fixer function in Mlv App working really good for dng exports etc.

70MM13

  • Senior
  • ****
  • Posts: 490
Re: effortless 5.7k video with resolve - accidental bug fix
« Reply #2 on: October 09, 2020, 04:22:51 PM »
thanks for the tip!