Author Topic: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)  (Read 1914 times)

timbytheriver

  • Senior
  • ****
  • Posts: 437
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #25 on: January 13, 2020, 06:15:56 PM »
@Danne Got the menu structure working. Now it sets some regs in "Presets" menu – but strangely not CMOS values in Hex.  :o

So here for example it sets all values – except the CMOS[0]

Code: [Select]

menu.set("Presets", "CMOS[0]", "0x333")
menu.set("Presets", "preamp_89ab", "-43")
menu.set("Presets", "gain_0xfe", "-4")
msleep(300)

and here it sets all values – except the CMOS[4]

Code: [Select]

menu.set("Presets", "CMOS[4]", "0x318")
menu.set("Presets", "gain_888x", "-258")
menu.set("Presets", "preamp_89ab", "-60")
msleep(300)


?
5D3 1.1.3
5D2 2.1.2

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6222
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #26 on: January 13, 2020, 06:24:22 PM »
What can I say. Enjoy the learning experience. Sorry, can't help more atm.

timbytheriver

  • Senior
  • ****
  • Posts: 437
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #27 on: January 13, 2020, 06:26:07 PM »
Righto.

Anyone have any helpful ideas why lua appears not to want to set HEX values?

Thanks.
5D3 1.1.3
5D2 2.1.2

timbytheriver

  • Senior
  • ****
  • Posts: 437
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #28 on: January 13, 2020, 07:52:57 PM »
The answer is (according to a Stack Overflow user):

Code: [Select]
menu.set("Presets", "CMOS[0]", 0x318)
Remove the " " from around the HEX value. :)
5D3 1.1.3
5D2 2.1.2

Dmytro_ua

  • Member
  • ***
  • Posts: 175
  • Kyiv, Ukraine
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #29 on: January 13, 2020, 09:55:14 PM »
I didn't test these presets with latest Danne's build so I cannot tell what's going on right now. It was fine tuned to the build mentioned in the first topic (ver 2019Oct15).
As soon as I have time I'll revisit my presets to work smooth with the current build.
5d3 1.1.3 exp | Canon 16-35 4.0L | Canon 50 1.4 | Canon 100mm 2.8 macro
Ronin-S

timbytheriver

  • Senior
  • ****
  • Posts: 437
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #30 on: January 14, 2020, 10:22:22 AM »
@Dmytro_ua

The names for some of the submenus have changed. I think that's the main difference. Mine is working now as per my excerpt on the previous page if you want to compare. :)
5D3 1.1.3
5D2 2.1.2

vstrglv

  • Member
  • ***
  • Posts: 204
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #31 on: January 24, 2020, 09:59:46 AM »
Dmytro_ua, Thank you very much for  presets lua. It is very useful. I have tried Danne's builds on 15th and 17th of Oct 2019 for 5D3 1.1.3. It works fine except Cropmarks. This code does not work.
Code: [Select]
menu.set("Overlay", "Cropmarks", "CINESCO2.BMP")I have tried Danne's build on 16 of Jan 2020. If I try Preset 3x 1920 24/25/30fps 2.35:1, there is an error "You forgot to enable crop_rec.mo".
Any idea?
Canon 5D3,1.1.3 CF-SanDisk Extreme PRO,160MB/s, 256GB, SD-SanDisk Extreme Pro, 95MB/s, 64GB.

Dmytro_ua

  • Member
  • ***
  • Posts: 175
  • Kyiv, Ukraine
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #32 on: January 24, 2020, 11:23:44 AM »
I have tried Danne's builds on 15th and 17th of Oct 2019 for 5D3 1.1.3. It works fine except Cropmarks. This code does not work.
Code: [Select]
menu.set("Overlay", "Cropmarks", "CINESCO2.BMP")

Can you set it manually? Do you have this option in your menu? CINESCO2.BMP in Cropmarks in Overlay section.
If yes, it should behave the same with lua. But to help, I need more information.

I have tried Danne's build on 16 of Jan 2020. If I try Preset 3x 1920 24/25/30fps 2.35:1, there is an error "You forgot to enable crop_rec.mo".
Any idea?

I didn't test my presets with latest Danne's builds. Actually, I'm a little busy right now so I cannot tell when I can update my presets. But I'll definitely do it sooner or later.
As latest builds have modules auto loaded I can remove this part of code from my presets to simplify it.
5d3 1.1.3 exp | Canon 16-35 4.0L | Canon 50 1.4 | Canon 100mm 2.8 macro
Ronin-S

vstrglv

  • Member
  • ***
  • Posts: 204
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #33 on: January 24, 2020, 11:35:50 AM »
Can you set it manually? Do you have this option in your menu? CINESCO2.BMP in Cropmarks in Overlay section.
If yes, it should behave the same with lua. But to help, I need more information.
Yes, I can set it manually, I have this option in my menu. CINESCO2.BMP in Cropmarks in Overlay section.
But after  I run preset with Crosmarks, Crosmarks is OFF in Overlay menu.
Canon 5D3,1.1.3 CF-SanDisk Extreme PRO,160MB/s, 256GB, SD-SanDisk Extreme Pro, 95MB/s, 64GB.

Dmytro_ua

  • Member
  • ***
  • Posts: 175
  • Kyiv, Ukraine
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #34 on: January 24, 2020, 11:46:49 AM »
Yes, I can set it manually, I have this option in my menu. CINESCO2.BMP in Cropmarks in Overlay section.
But after  I run preset with Crosmarks, Crosmarks is OFF in Overlay menu.

Interesting... It works fine in my cam.
Anyway, I'll try to update my presets to current build ASAP.
5d3 1.1.3 exp | Canon 16-35 4.0L | Canon 50 1.4 | Canon 100mm 2.8 macro
Ronin-S

vstrglv

  • Member
  • ***
  • Posts: 204
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #35 on: January 24, 2020, 12:27:35 PM »
This code works on one 5d3
Code: [Select]
menu.set("Cropmarks", "Bitmap", "CRSSMTR2.BMP")
  menu.set("Cropmarks", "Show in photo mode", "OFF")
  menu.set("Cropmarks", "Show in PLAY mode", "ON")
          menu.set("Overlay", "Cropmarks", "CRSSMTR2.BMP")
but does not work on another 5D3. SD cards are different.
I'll try to test more later
Canon 5D3,1.1.3 CF-SanDisk Extreme PRO,160MB/s, 256GB, SD-SanDisk Extreme Pro, 95MB/s, 64GB.

vstrglv

  • Member
  • ***
  • Posts: 204
Re: Fast video presets for 5dIII (based on Danne's cine.lua)
« Reply #36 on: January 24, 2020, 10:01:56 PM »
https://drive.google.com/open?id=18-Wo0yNVBCVwfjyTlB7O7UK5bMPUtsCd
This is the same lua (5d3fvp_B_16Jan.lua) as Dmytro_ua's, but for Danne's build on 16 of Jan 2020.
Code for Crosmarks, works.
 
Code: [Select]
menu.set("Cropmarks", "Bitmap", "CineSco2.bmp")
 menu.set("Overlay", "Cropmarks", "CineSco2.bmp")

About "CineSco2.bmp" or "CINESCO2.BMP". It depends on build Bitmap value in Cropmarks menu.  In  Danne's build on 16 of Jan 2020 value is CINESCO2.BMP (and other BMP). So it must be "CINESCO2.BMP" in the script. Sorry for my mistake in my 5d3fvp_B_16Jan.lua. But the same value is CineSco2.bmp in some builds.  5d3fvp_B_16Jan.lua is corrected now.
Canon 5D3,1.1.3 CF-SanDisk Extreme PRO,160MB/s, 256GB, SD-SanDisk Extreme Pro, 95MB/s, 64GB.