Author Topic: Ghost Image Overlay doesn't work (Canon T5i)  (Read 1157 times)

PhotoSpuds

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Ghost Image Overlay doesn't work (Canon T5i)
« on: May 12, 2018, 09:04:28 PM »
Hi there! I recently downloaded ML for the first time and I'm having a little trouble.

I'm trying to use the ghost image overlay feature and I think it crashes the camera.
I go into the ML settings, chose ghost image, and turn it on.
I then return to the live view, where it will show the previous image I've taken, but only in the lower half an inch of the screen. It will then sit for a second and freeze up.
The only way to get it to shut down is to take the battery out, where it goes back like I never turned it on.

Am I doing something wrong?
I would really like to use this feature for stop motions and any and all help would be appreciated.

Thanks,
-Spuds

Canon T5i, Version 1.1.5, Build 2018-04-30

xaled

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 42
Re: Ghost Image Overlay doesn't work (Canon T5i)
« Reply #1 on: June 06, 2018, 12:45:32 PM »
Having the same issue with 600d and latest nightly.
I thought it was only me who has this problem :(

Erik Krause

  • Freshman
  • **
  • Posts: 59
Re: Ghost Image Overlay doesn't work (Canon T5i)
« Reply #2 on: June 17, 2018, 08:55:24 PM »
Just tested with 700D and 5D2. Both having the same issue, both run Nightly.2018May01 On both cameras it happens with or without loaded modules. This used to work f.e. in Nightly.2017May28

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12320
  • Emergencies only
Re: Ghost Image Overlay doesn't work (Canon T5i)
« Reply #3 on: July 02, 2018, 11:58:54 PM »
Hopefully solved (fix will be included in next build).