Author Topic: Exploiting the Mode Dial  (Read 1109 times)

garry23

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1736
Exploiting the Mode Dial
« on: April 07, 2018, 08:21:54 AM »
@a1ex

A thought.

Would it be possible to make use of the mode dial so that one could 'allocate' scripts to, say, C1 etc.

This way we could have scripts loaded that only get used if the mode dial is on C1 or C2, say.

Obviously the mode dials, I assume will be set the same, eg manual etc, as all we are doing is detecting in Lua, say via a property, the mode dial state, and acting on this.

As I say, just a thought.

Cheers

Garry

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12222
  • Maintenance mode
Re: Exploiting the Mode Dial
« Reply #1 on: April 07, 2018, 08:31:01 AM »
That should already work with config presets, as these can be assigned to each shooting mode on the dial. ML config includes the entire SETTINGS directory, including what modules and/or scripts get loaded.

http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=8499

garry23

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1736
Re: Exploiting the Mode Dial
« Reply #2 on: April 07, 2018, 08:38:21 AM »
@a1ex

Thanks, I’ll have a look into that functionality.

Cheers

Garry

garry23

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1736
Re: Exploiting the Mode Dial
« Reply #3 on: April 07, 2018, 08:45:55 AM »
@a1ex

A quick question.

Will the settings functionality be dynamic, ie changing between C1 settings and C2 settings with the camera on, ie able to change states?

This is what I’m looking for, ie not ‘just’ a start up configuration.

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12222
  • Maintenance mode
Re: Exploiting the Mode Dial
« Reply #4 on: April 07, 2018, 09:12:36 AM »

garry23

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1736
Re: Exploiting the Mode Dial
« Reply #5 on: April 07, 2018, 09:32:21 AM »
@a1ex

Sorry @a1ex I was just about to post I had just read that myself.

Can confirm though the reboot functionality is working well.

Thus I can now load script sets to my three 5D3 custom mode positions, that are mutually exclusive. For example all triggered in the same way.

Cheers

Garry