Author Topic: Canon EOS 1300D / Rebel T6  (Read 192823 times)

denizza

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 13
Re: Canon EOS 1300D / Rebel T6
« Reply #475 on: September 11, 2021, 09:32:37 PM »
I did it work, I edited post can you help with that

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8046
Re: Canon EOS 1300D / Rebel T6
« Reply #476 on: September 11, 2021, 11:12:48 PM »
I enabled boot flag "Running 'EnableBootDisk' with 0 params...
Length: 0: 0 0 0 0 0"
response code :2001 . return code ok. enabled boot flag.
My sd card was in my laptop with ml, i putted in dslr and tried updated but camera say there is no firmware, and now my sd cant wont load on laptop. help xD

ML installation on 1300D is a bit different. It doesn't follow the rules for other cams.
You cannot use Canon menu option "Firmware update" to enable ML!

Format your SD-card using the camera. Now you have 2 options to make your card bootable.
First is via USB with card inserted to cam and a command.
Or you use your PC and card inserted into cardreader. For Windows you should use EOScard utility. Then wipe disk contents and copy nightly build for 1300D to card. For macOS you can use MacBoot or Make_bootable.sh. See https://wiki.magiclantern.fm/install#installing_magic_lantern_on_other_cards

denizza

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 13
Re: Canon EOS 1300D / Rebel T6
« Reply #477 on: September 12, 2021, 12:33:48 AM »
Thanks @Walter Schulz
So when I make my sd card bootable with eoscard is ml installed on camera or I should update firmware in camera?
I dont understand "strings" on eoscard. Should I mark all 3 strings "eos_develop", "bootdisk" and "script" And write "0x47/71 on develop"
"0x5c/92 on bootdisk" and "0x1f0 on script"
And I have 2 sd cards, can I normaly swich and use one with ml and 1 without or it will brick camera?
And http://pel.hu/down/EOScard.exe not work to download eoscard xD.

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8046
Re: Canon EOS 1300D / Rebel T6
« Reply #478 on: September 12, 2021, 12:41:54 AM »
You can not use "Firmware Update" to install ML on 1300D!
Link to EOScard.exe works for me.

denizza

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 13
Re: Canon EOS 1300D / Rebel T6
« Reply #479 on: September 12, 2021, 01:31:38 PM »
Okej I installed ml and it works  :D
First, bug (I think) when I focus in live mode I get message "headphone connected" and when press mesu "headphones disconnected
https://drive.google.com/file/d/1MD1UIkXWdVpAyeHQsagImdKAaWGmFpxK/view?usp=sharing

Second, Magic zoom,zebras and focus peaking dont work dont show when recording
https://drive.google.com/file/d/1MYGnBl767T5a7e-qocALRvURX08u6BKA/view?usp=sharing

Third, how to zebras and focus peaking show on taken picture more then 1 secound?
Fourth,can I insert another sd card (without ml) and use camera normaly without brick it?



Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8046
Re: Canon EOS 1300D / Rebel T6
« Reply #480 on: September 12, 2021, 02:13:25 PM »
Fourth,can I insert another sd card (without ml) and use camera normaly without brick it?

https://wiki.magiclantern.fm/faq#can_i_start_my_cam_without_ml is valid for this build, too. As long as it is not a first generation Eye-Fi card.

critix

  • Contributor
  • Member
  • *****
  • Posts: 167
Re: Canon EOS 1300D / Rebel T6
« Reply #481 on: September 12, 2021, 03:04:52 PM »
Okej I installed ml and it works  :D
Thanks for replay.
I will try to resolve bugs you found...
Canon 1300D, 500D, EOS M, EOS M2