Author Topic: Canon 5D Mark II RAW video - stops after 5 sec  (Read 3991 times)

Aeidxst

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 48
Canon 5D Mark II RAW video - stops after 5 sec
« on: March 31, 2016, 12:42:57 PM »
Alright, so I'm fairly new when it comes to ML but I'm not retarded.

With my old card (SanDisk 8GB 30MB/s) I was able to record about 5 seconds of the highest possible RAW resolution in 24 fps. Yesterday I bought myself a Lexar 32 GB 1066x 150MB/s CF card and I decided to try again. Next thing you know, it still only records for ~5 seconds max. The overlay when recording says it's writing 25MB/s though, so I'm guessing either there's something wrong with my Mark II or with the CF card. Or is it something that has to do with the ML settings? The only thing I did was turn on raw_rec, and later turn on RAW video with the desired resolution.

I already tried recording a few times to 'warm up' the card, I already tried the 'Card Warm Up' function, and I already tried mlv_rec, and none of those worked. Still 5 seconds max. recording.

I also performed a benchmark to give you guys some additional info:




I really need this fixed, as I'm having a very important shoot this weekend. Hope to hear from you soon.




Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7912
Re: Canon 5D Mark II RAW video - stops after 5 sec
« Reply #1 on: March 31, 2016, 01:51:40 PM »
Benchmark shows "Lexar" card? Then: Most likely a faked card. Test transfer rate with a decent USB 3.0 cardreader with UDMA-7 support. Return to sender and demand refund or replacement.

Aeidxst

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 48
Re: Canon 5D Mark II RAW video - stops after 5 sec
« Reply #2 on: March 31, 2016, 02:28:51 PM »
Where can I see that (where benchmark would show 'Lexar')?

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7912
Re: Canon 5D Mark II RAW video - stops after 5 sec
« Reply #3 on: March 31, 2016, 05:12:45 PM »
Delete BENCH*.* in card root and run benchmark using your Lexar card. Press Play button after starting benchmark run.

Aeidxst

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 48
Re: Canon 5D Mark II RAW video - stops after 5 sec
« Reply #4 on: March 31, 2016, 05:28:24 PM »
Which benchmark do I run? Just the top one? The Card R/W benchmark (5 min)? And then press the 'play' button afterwards?

Because if I do so, I can't see the word 'card' anywhere. The only thing I see when doing this is:



EDIT: And it takes over 20 minutes to complete.

EDIT 2: And these are the results.



What to do?

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7912
Re: Canon 5D Mark II RAW video - stops after 5 sec
« Reply #5 on: March 31, 2016, 06:21:17 PM »
If this is the result using your Lexar card: Contact reseller and ask about refund or replacement. This card is faked.

Aeidxst

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 48
Re: Canon 5D Mark II RAW video - stops after 5 sec
« Reply #6 on: March 31, 2016, 06:29:15 PM »
Yeah, it is definitely the card. I just borrowed someone else's card that has 60MB/s and it worked for 20+ seconds.

A few questions left:

What should I go for? RAW or MLV? I'm getting myself a (or two) 64GB SanDisk for the shoot, so memory/write speed won't be a problem.

and

Sometimes it shows '1ms idle' or '2ms idle' while recording, next to the write speed. What does that mean?