Author Topic: 6d Bitrate settings  (Read 7357 times)

alperyard

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
6d Bitrate settings
« on: October 09, 2015, 03:52:38 PM »
Hi,
Firstly my English is not good, sorry.

I can change bitrate settings of eos m. But 6d ML menu hasn't got this option. How can i change video bitrate on 6d?

Thanks.

Levas

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1741
  • 6d - Nightly build user
Re: 6d Bitrate settings
« Reply #1 on: October 09, 2015, 04:00:48 PM »
In the standard canon menu  ;D
The 6d had the 1080P ALL-i recording settings, it's 90Mbps, twice as fast as the older canons that shoot HD.




alperyard

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: 6d Bitrate settings
« Reply #2 on: October 09, 2015, 06:00:34 PM »
In the standard canon menu  ;D
The 6d had the 1080P ALL-i recording settings, it's 90Mbps, twice as fast as the older canons that shoot HD.






I know that, thank you. I'm using 1000x card, can i use magic lantern for set higher bitrate?

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8343
Re: 6d Bitrate settings
« Reply #3 on: October 09, 2015, 06:54:34 PM »
6D's SD-card interface is limited to about 41 MByte/s in write mode and not a single ML supported cam features UHS-II interface.

Levas

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1741
  • 6d - Nightly build user
Re: 6d Bitrate settings
« Reply #4 on: October 10, 2015, 12:12:36 PM »
In the current builds of ML for 6d there's no bitrate control options like in the eos-m builds.
I don't now the exact reasons, but my guess is that there's no need for it because the 6d can do ALL-i recording in Canon menu.
But if you really want to try, I remember some builds in 2013 and maybe begin 2014 that had those bitrate setting menu in ML on the 6d.

For all 6d builds: (click in the left column build history on 'more' for really old builds.
http://builds.magiclantern.fm/jenkins/job/6D.116/

Try some late 2013 builds, I believe they had the bitrate options in it.
But beware that these are for firmware 1.1.3 on the 6d and not as the latest builds for 1.1.6 firmware.
So maybe you have to downgrade to firmware 1.1.3

KelvinK

  • Senior
  • ****
  • Posts: 267
  • Less words, more films
Re: 6d Bitrate settings
« Reply #5 on: October 12, 2015, 02:19:27 PM »
bitrate control on 6d  was removed due to camera freezes, as i recall it right
6D - 5D - NEX - M50!