Author Topic: Canon 70D  (Read 2187533 times)

JonOfSparta

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4
Re: Canon 70D
« Reply #125 on: January 18, 2015, 01:09:17 PM »
New to Magic Lantern

I cant record with my 70D 
it says Error early stopped (10)
I played with the settings and it turned to error (11)
and now is  Error (14) where my screen turns all black and have to pull out the battery.


Is my SD card too slow ? or It's the camera itself

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8339
Re: Canon 70D
« Reply #126 on: January 18, 2015, 01:15:28 PM »
You're giving no info about your settings and your card. Therefore the answer is:
Maybe.

Delete contents of ML\Settings and retry.

oli650d

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 24
Re: Canon 70D
« Reply #127 on: January 18, 2015, 02:24:47 PM »


Peut on désactiver ML
Pourquoi quant on insère un carte sd sans ML l'écran et noir ?
Bravo pour votre travail
Eos m , Eos 70d canon 18-135 STM :canon 50mm f1.8 : tamron  SP 70-300 f4/5.6 VC : SD eye-fi 4Go/Sandisk extreme pro 95mb/s 8Go:flash yongnuo YN565EX / YN560 II: tube extention macro 31;21;13mm : tamron SP 90mm DI f2.8:sigma 17-50 ex f2.8: efm 22mm...70D.111A

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8339
Re: Canon 70D
« Reply #128 on: January 18, 2015, 02:31:54 PM »
Google translate messed this one up.
Please use native language, too.

===
Write French. please.

Écrire en français, s'il vous plaît.
===

EDIT: Think I got it ...
- Format card using a cardreader

kekorr

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Canon 70D
« Reply #129 on: January 18, 2015, 02:59:15 PM »
I tried putting but nothing, I have the version 1.1.1 and follow the steps when I update firmware does nothing, it does not come out of enablebootdisk.  048010000***

Zippo

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 20
Re: Canon 70D
« Reply #130 on: January 18, 2015, 03:49:21 PM »
Thanks ML team.
On my one 70D  almost everything working.On the second, which was buyed earlier ML does not work.
I am very happy with the new capabilities. RAW video is excellent, very sharply, and opportunities in post processing are what I've been waiting :)
2x70D+sigma 18-35 1.8+canon 50 1.4+tokina 11-16 2.8+sigma 105 2.8macro VR

GARoss

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 23
Re: Canon 70D
« Reply #131 on: January 18, 2015, 07:30:44 PM »
I was an early adapter & purchased my 70D in 09/2013. I tried install but nothing, I have the version 1.1.1 and follow the steps when I update firmware does nothing. I was hoping to see *enablebootdisk* but no luck.  Serial # 02202*******. Glad to hear some are working & maybe all will be soon! Hats off to Alex, Nikfreak, Nomaed!
Canon EOS 70d w/kit lens Canon EF-S 18-135mm STM, Sigma 18-35mm, Tamron SP 150-600mm, Tamron 16-300mm

chrbhm

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: Canon 70D
« Reply #132 on: January 19, 2015, 08:44:00 AM »
Installation fine with s/n #093024007031
As I am a newbie to ML some limited results:

Overlays
-Zebras: ____ OK
-Focus Peak: ____ OK
-MagicZoom: ____
-Cropmarks: ____
-Ghost Image: ____
-Spotmeter: ____
-False Color: ____
-Histogram: ____
-Waveform: ____
-Vectorscope: ____
Movie
-BitRate: ____
-REC Key: ____
-Gradual Exposure: ____
-FPS Override: Not availbale with Alpha0
-HDR Video: ____
-Vignetting: ____
-Image Finetuning: ____
-Movie Tweaks: ____
Shoot
-Intervalometer: ____ not OK
-Motion Detect: ____ seemed to be OK
-Shoot Preferences: ____
Included Modules
- Raw_rec: ____
- ettr: ____
- autoexpo: ____
- ....
Other issues:
After some seconds of being inactive (=staring at the screen) ML Menu closes/kicks me out
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________


Looking forward to the next build and hoping for the Focus menu soon.
Regards
Christian

true

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4
Re: Canon 70D
« Reply #133 on: January 19, 2015, 10:26:53 AM »
No luck yet.  :'(
Does not load: Serial 023021002889
Purchased:Germany, September 2013.
70D+Alpha5 release for 70D_111B  SIGMA 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM  Canon EF 50mm f/1.8 II  TAMRON SP 70-300mm F/4.0-5.6 Di VC USD

timovd

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: Canon 70D
« Reply #134 on: January 19, 2015, 10:55:57 AM »
Bought mine in December 2014 and successfully installed ML alpha0, but nothings seems to work.
I tried Zebras and Cropmarks, but it's not showed on the screen while recording or during live view. Am I doing something wrong? I tried two different Sandisk SD-cards >class 10.

Edit: both are exFAT formatted btw.
EOS 70D.111A + Rode VideoMic Pro
Tokina 11-16mm f/2.8, Sigma 17-70mm f/2.8-4,
Canon 50mm f/1.4, Sigma 70-200 f/2.8

alexd

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Canon 70D
« Reply #135 on: January 19, 2015, 03:23:49 PM »
70d bought in April 2014
SN: 083024...

Overlays
-Zebras: OK
-Focus Peak: OK
-MagicZoom: Not OK - works if "Always On" is selected
-Cropmarks: OK
-Ghost Image: OK
-Spotmeter: OK
-False Color: OK
-Histogram: OK
-Waveform: OK
-Vectorscope: OK
Movie
-BitRate: Not OK
-REC Key: OK
-Gradual Exposure: Not OK
-FPS Override: Not availbale with Alpha0
-HDR Video: Not OK
-Vignetting: OK, but had no Lens to really test it
-Image Finetuning: Not OK
-Movie Tweaks: OK
Shoot
-Intervalometer: Not OK

Included Modules
- Raw_rec: OK - only tested 720p with Sandisk Extreme 95MB/s continuous shooting was possible

Other issues:
Shutter-Speed display has an offset
1/30   1/40
1/40   1/50
1/50   1/60
1/60   1/80
1/80   1/100
1/100  1/125
1/125  1/160
1/160  1/215
1/200  1/250
1/250  1/320
1/320  1/430
1/400  1/500
1/500  1/640
1/650  1/850
1/800  1/1000
1/1000 1/1250

Focal-Length is also offset:
Canon 24-70 4L
24mm   147mm
35mm   134mm
50mm   124mm
70mm   117mm
Full Macro   102mm

Sigma 17-35mm
17mm   142mm
20mm   142mm
24mm   105mm
28mm   75mm
35mm   75mm

Canon 70-200 4L
70mm   88mm
100mm  88mm
135mm  88mm
200mm  88mm

Aperture Display is stuck at lowest (full open) aperture of the lens.

In Photo-Mode Shutter Speed is not displayed.

ShootMeAlready

  • Senior
  • ****
  • Posts: 264
Re: Canon 70D
« Reply #136 on: January 19, 2015, 05:56:10 PM »
Just to keep the serial # posts down.
If your serial number is 6871947635 or less, the alpha build wont load.
If your serial number is higher it should load.

That's what the trend has been, and that's what the binary points to. Post if your load result & serial number disagree with above.

There could be a freaky out-liner or so, but that that would be based on freak luck in random unallocated bits.
T3i+ML & 70D.112+ML, Tokina 11-16 2.8, Sigma 18-35 1.8, 50-150 II 2.8, 50 1.4, Canon 28 1.8, 35 2, 85 1.8 "Shoot Wide and Prosper"

rotaryman

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Canon 70D
« Reply #137 on: January 19, 2015, 07:25:24 PM »
Here is another issue (that's not so much of a big deal) with the LiveView ML displays. Just went to charge the batteries from my battery grip and noticed:

- battery grip with 2 batteries the LiveView display reads battery level correctly
- if you only have one battery in your battery grip: battery level in Battery Grip slot 1 reads correctly on LiveView display
- if you have only one battery in your battery grip: battery level in Battery Grip slot 2 reads 100% at all times, regardless of battery level

Battery reads fine on Canon displays just faulty on LiveView in ML. Not a big deal, just thought I might point it out.

Once again thanks for the great work, enjoying it thoroughly.

ansius

  • Member
  • ***
  • Posts: 177
Re: Canon 70D
« Reply #138 on: January 19, 2015, 07:34:57 PM »
the same is with every other battery grip (and camera, like 7D the same story, only one battery is shown) that supports reading both batteries (some alternative ones does not), it reads only one of them. As much I understood, it requires some revere engineering to find where the other info is hidden.
Canon EOS 7D & 40D, EF-S 17-85mm IS USM, EF 28-300mm IS USM, Mir-20, Mir-1, Helios 44-5, Zenitar ME1, Industar 50-2, Industar 61L/Z-MC, Jupiter 37A, TAIR-3
http://www.ansius.lv http://ansius.500px.com

nikfreak

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1197
Re: Canon 70D
« Reply #139 on: January 19, 2015, 08:05:25 PM »
Update: Alpha1 available. No new modules inbuilt

I will update the first post as soon as possible.

https://drive.google.com/file/d/0B9Mu66yg5QzRZ1EzWFN4bXFqNjQ/view?usp=sharing

Plz check all reported bugs. Test Intervalometer, Trap Focus, and watch out for glitches, bugs or whatever seems wrong. Additionally do "Debug -> Burn-in-Test -> Quick-Test (15min)" and report you findings.
70D.112 & 100D.101

Furbster

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 5
Re: Canon 70D (Alpha1 19th January)
« Reply #140 on: January 19, 2015, 08:27:58 PM »

Plz check all reported bugs. Test Intervalometer, Trap Focus, and watch out for glitches, bugs or whatever seems wrong. Additionally do "Debug -> Burn-in-Test -> Quick-Test (15min)" and report you findings.

Burn-in test works made 5 mov's and created 2 .bin files
Intervalometer works tried 60 pics @ 5 sec interval
Trap focus works

Mr.Click

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 20
  • Dortmund, Germany
Re: Canon 70D (Alpha1 19th January)
« Reply #141 on: January 19, 2015, 10:00:01 PM »
Thank you very much, good work !  :)
I tryed the Quick Zoom , it still doesn´t  work properly. Zoom to 100% whith one single press doesn´t work too .
Canon
EOS 80D/ EOS M+ML /  EOS 50E/ EF-M 18-55 3,5-5,6 IS STM / EF-S 10-18 4,5-5,6 IS STM / A 24 1,4 DG HSM / EF 35 2,0 IS USM / EX 50 1,4 HSM / EF-S 55-250 4.5,6 IS STM , Speedlight 430 EX II

chrbhm

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: Canon 70D (Alpha1 19th January)
« Reply #142 on: January 19, 2015, 11:54:03 PM »
Guys,

alpha1 delivers Trap Focus and it works fine !!

Only this one feature makes it worth to install.

Rgds
Christian

true

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 4
Re: Canon 70D (Alpha1 19th January)
« Reply #143 on: January 19, 2015, 11:55:12 PM »
The new Alpha 1 version can not install again on "older models", maybe you should first make the compatible version for all models and then make small improvements?
70D+Alpha5 release for 70D_111B  SIGMA 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM  Canon EF 50mm f/1.8 II  TAMRON SP 70-300mm F/4.0-5.6 Di VC USD

bigorna

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 17
Re: Canon 70D (Alpha1 19th January)
« Reply #144 on: January 20, 2015, 12:03:09 AM »
true, that's not going to happen. If you are interested, please read the first post to understand why. Let's leave people that can help with current version do their work. I believe it's the best way that we, who don't have a working 70D with this ML version to help.
_______________________
 70D.111B

deusex1

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 14
Re: Canon 70D (Alpha1 19th January)
« Reply #145 on: January 20, 2015, 01:36:18 AM »
Hey guys, can anyone confirm, if the dual-pixel focus thingy works when shooting RAW?

Felipe

  • Senior
  • ****
  • Posts: 277
Re: Canon 70D (Alpha1 19th January)
« Reply #146 on: January 20, 2015, 03:03:57 AM »
People, Does this raw has Pink dots ?, I know there are ways to solve that, but does this has ?
650D-700D

DigitalVeil

  • Member
  • ***
  • Posts: 110
  • 70D, 700D
Re: Canon 70D (Alpha1 19th January)
« Reply #147 on: January 20, 2015, 03:22:27 AM »
Hey guys, can anyone confirm, if the dual-pixel focus thingy works when shooting RAW?

Yup, dual-pixel AF works when shooting raw.  Currently no AF box, but it still focuses where you touch.

People, Does this raw has Pink dots ?, I know there are ways to solve that, but does this has ?

No dots, clean image.
Glass: EF-S 24mm f/2.8 STM, EF 50mm f/1.8, EF-S 55-250mm IS STM, EF-S 18-55mm IS STM

markpa

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 70D (Alpha1 19th January)
« Reply #148 on: January 20, 2015, 05:48:05 AM »
Is there rack focus in alpha 1?

theollybanks

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 12
Re: Canon 70D (Alpha1 19th January)
« Reply #149 on: January 20, 2015, 12:20:20 PM »
I think true has a point but it would make far more sense to get a stable version on known working revisions and take that stable firmware over to the mysteriously different devices at a later date, either way canon's shoddy version control has made life unmitigatedly more difficult than it ought to be!  >:(