Author Topic: EOS 6D - Dots in video mode  (Read 2344 times)

sgofferj

  • Member
  • ***
  • Posts: 138
EOS 6D - Dots in video mode
« on: August 13, 2014, 05:04:33 PM »

Anybody else has something like that? What can it be? It seems to just have appeared - at least I didn't notice it before.
18+ years Linux user, wolf-fan, hobby photographer and -filmmaker
EOS 6D, EOS 7D

Levas

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1741
  • 6d - Nightly build user
Re: EOS 6D - Dots in video mode
« Reply #1 on: August 13, 2014, 05:52:41 PM »
2 hot pixels ?
Every camera has probably many of them, but normally they're mapped and removed.

Taking the lens of the camera and place the body cap on it. Go into the Canon menu and choose sensor cleaning, clean manually, wait a few minutes and turn your camera off.

Put the lens back on and test if those 2 pixels are still there.

sgofferj

  • Member
  • ***
  • Posts: 138
Re: EOS 6D - Dots in video mode
« Reply #2 on: August 13, 2014, 09:06:23 PM »
That worked perfectly, thanks :). Well, those "pixels" were pretty big... The pink one was more like 10x10 pixels or so... Funny also that they only appeared in video mode.
But - now they are gone :).
18+ years Linux user, wolf-fan, hobby photographer and -filmmaker
EOS 6D, EOS 7D

Levas

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1741
  • 6d - Nightly build user
Re: EOS 6D - Dots in video mode
« Reply #3 on: August 13, 2014, 09:36:57 PM »
Good to hear they are gone now  :)
Had a few in my camera too, which only showed up in videomode and only in the higher iso's, got rid of them the same way as you did now.

If you want more info on what you just did to fix it, search on internet for the words "canon" "hot" "pixel" "fix" or "mapping"