Author Topic: Canon 1200D  (Read 257736 times)

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12278
  • Emergencies only
Re: Canon 1200D
« Reply #600 on: May 13, 2018, 11:46:06 PM »
The former is when pressing INFO (ML overlays should only show up when Canon overlays are hidden), the latter appears half-shutter related.

On 1200D, the fix discussed previously was applied, but there might be something overlooked; somebody has to sit down and debug it. On 5D2, this was a special case, as the property used to detect the overlay status was not triggered properly at startup. It almost worked -- the only exception was when camera started with Canon overlays enabled - in this case, you had to press INFO to perform a full cycling of the overlays.

To test: press INFO/DISP a few times. ML overlays should appear only when Canon overlays are turned off (not both at the same time, fighting over the screen).

Result?

dterrahe

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 27
Re: Canon 1200D
« Reply #601 on: May 14, 2018, 08:18:06 AM »
It almost worked -- the only exception was when camera started with Canon overlays enabled - in this case, you had to press INFO to perform a full cycling of the overlays.

Cycling through the different layouts using the DISP button (is that what you meant for the 1200D; it has no INFO button) doesn't help. The image as shown above doesn't show all the time; only when I use the wheel to change any of the parameters does the canon overlay appear, first on top and then behind the ml overlay.

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12278
  • Emergencies only
Re: Canon 1200D
« Reply #602 on: May 14, 2018, 09:05:54 AM »
Got it, so it's not the issue discussed earlier. It just happens to look the same in a screenshot.

dterrahe

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 27
Re: Canon 1200D
« Reply #603 on: May 14, 2018, 06:10:20 PM »
Double quote! ;-)

The May 4 build has this commit that should give a warning if you have the camera set to movie auto mode.

Quickly tested Nightly.2018May04.1200D102.
When switching on the camera, a message now flashes by to set Exposure=Manual. It is gone very fast, so I only noticed it the third time.

Would it be possible to show the message a bit longer? Might get annoying after a while so you'll have to decide if that's a good idea...

Raov

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 15
  • #Full1200DPortWhen
Re: Canon 1200D
« Reply #604 on: July 06, 2018, 07:39:09 PM »
Cycling through the different layouts using the DISP button (is that what you meant for the 1200D; it has no INFO button) doesn't help.

I am on 20180504 build, only hiding the Canon overlays makes the ML overlays appear.
Also, I saw the latest 20180705 build fail one of the tests, which one failed? (site only shows beforementioned 20180504 build)
1200D.102

TheFirstMohhikian

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Canon 1200D
« Reply #605 on: July 09, 2018, 09:08:49 AM »
Ahoi,

Because it is a work in progress and I am fairly new to this forum - can anyone confirm that the current build has sticky half shutter?

Searched also from google and previous posts, but did not find such a topic answered.

critix

  • Contributor
  • Member
  • *****
  • Posts: 113
Re: Canon 1200D
« Reply #606 on: July 10, 2018, 07:44:30 AM »
Hello!
Looking for 1300D values in the consts.h file, I found for 1200D  the following value:
Code: [Select]
#define DISPLAY_SENSOR_POWERED (*(int*)(0x2A0C+0x18))  // Look up *"ForceDisableDisplay (%d)"
#define IMGPLAY_ZOOM_POS_X MEM(0x77c9c) // Look up *"CentrePos x:%ld y:%ld"
#define IMGPLAY_ZOOM_POS_Y MEM(0x77c9c+0x4) // Look up *"CentrePos x:%ld y:%ld"
I know DISPLAY_SENSOR_POWERED does not exist in that file for 1200D, but it exists at 1300D.
Can you check if it's OK?
Thank you.
Canon 1300D, 500D, EOS M, EOS M2

Raov

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 15
  • #Full1200DPortWhen
Re: Canon 1200D
« Reply #607 on: August 04, 2018, 07:45:30 PM »
seems like development for the camera has stopped. probs I can test some fresh builds for the sake of pointing out errors (well at least trying to lol)
1200D.102

Raov

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 15
  • #Full1200DPortWhen
Re: Canon 1200D
« Reply #608 on: September 08, 2018, 06:07:21 AM »
can anyone confirm that the current build has sticky half shutter?
Yes it does, I yet have to upgrade to latest build though.
1200D.102

dfort

  • Developer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3730
Re: Canon 1200D
« Reply #609 on: September 08, 2018, 07:56:00 AM »
seems like development for the camera has stopped.

Not really, there were changes committed to the 1200D branch on August 20 though it looks like the build wasn't updated:

5D3.* 7D.206 700D.115 EOSM.203 EOSM2.103 M50.102

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12278
  • Emergencies only
Re: Canon 1200D
« Reply #610 on: September 08, 2018, 08:38:03 AM »
Ha, that seems to be a bug on the build server. No idea what's wrong - ran the script manually and it worked...

(the download page is static HTML, updated daily - in theory; looking into it)

d!g!c

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Canon 1200D
« Reply #611 on: December 12, 2018, 06:26:37 AM »
is anyone experiencing black holes when recording RAW video? It seems like a bug from the latest build