Author Topic: Pink frames in MLV... no pink frames in RAW. 600D  (Read 2634 times)

rainless

  • Member
  • ***
  • Posts: 152
  • Don't Leave Without Pictures
Pink frames in MLV... no pink frames in RAW. 600D
« on: April 22, 2014, 10:37:11 PM »
I've shot about half a dozen videos using the March 26th version of ML.

Somewhere north of 80 percent of the mlv videos I shoot have pink frames in random places... and the .raw videos do not.

Is this common... or is this just a thing I'm having?
The Gear - Canon 5D Mark II, Yongnuo 565EX flash, PhotoSel 3mx3m backdrop stand with 3mx3m muslin backdrops. Elinchrom D-Lite 4 it studio lights, some big-ass 110cm reflector. Unlimited German Models

Audionut

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3657
  • Blunt and to the point
Re: Pink frames in MLV... no pink frames in RAW. 600D
« Reply #1 on: April 23, 2014, 02:47:17 AM »
Can you describe a way, to reproduce the problem consistently?

rainless

  • Member
  • ***
  • Posts: 152
  • Don't Leave Without Pictures
Re: Pink frames in MLV... no pink frames in RAW. 600D
« Reply #2 on: April 23, 2014, 10:54:12 AM »
Sure:

1. Load MLV record module
2. Enable in Movie preferences
3. Press record.

I can confirm this for 960 and 1152 resolutions on the 600D.

80% of the time I wind up with at least 3 pink frames (vs. 0% with raw_rec. Same shoot, same day, usually just seconds apart from each other.)

It's pretty consistent. Only 20% of my shots don't have pink frames. They're usually just in the beginning of the clip... but could be anywhere. Version used was this: magiclantern-Nightly.2014Mar26.600D102

The Gear - Canon 5D Mark II, Yongnuo 565EX flash, PhotoSel 3mx3m backdrop stand with 3mx3m muslin backdrops. Elinchrom D-Lite 4 it studio lights, some big-ass 110cm reflector. Unlimited German Models