Author Topic: Canon 5D Mark II / 5D2  (Read 744533 times)

Riwikidi

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 26
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #275 on: January 29, 2015, 12:10:07 PM »
Tried to update the 15 jan with the 29 jan on 5d2.
Can't.
LV button doesnot react, dustbin  does not react.
Camera still seems to be working, but takes longer to start.

Should u use the very same CF card as you used to install?


Morku

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #276 on: January 29, 2015, 12:15:37 PM »
Quote
Does it help if you set ML digital ISO to 0?
No, it doesn't. Here you have another example, straight out of the camera:

https://www.dropbox.com/s/7dqmjcwifx34s7f/MVI_0022.zip?dl=1

Recorded without ML ISO -0.3 EV. Just Canon analog ISO 800. (but it also appears on any other ISO setting.)

walter_schulz

  • Contributor
  • Senior
  • *****
  • Posts: 396
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #277 on: January 29, 2015, 12:16:40 PM »
Should u use the very same CF card as you used to install?
Take the card you used with older ML version.
Delete ML folder and Autoexec. bin
Copy extracted nightly build contents (ML folder + Autoexec.bin + FIR) to card.
Startup cam. Report results.

Riwikidi

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 26
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #278 on: January 29, 2015, 12:37:27 PM »
Report results.

did like told. Vers 29 jan is now on.
LV button still does not react.

walter_schulz

  • Contributor
  • Senior
  • *****
  • Posts: 396
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #279 on: January 29, 2015, 12:44:05 PM »
Restore cam's factory default settings. Including C.Fn settings.
Try again.

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12564
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #280 on: January 29, 2015, 04:06:47 PM »
No, it doesn't. Here you have another example, straight out of the camera:

https://www.dropbox.com/s/7dqmjcwifx34s7f/MVI_0022.zip?dl=1

Recorded without ML ISO -0.3 EV. Just Canon analog ISO 800. (but it also appears on any other ISO setting.)

If it's not ML ISO, I'm not sure what else it might be. Can you send me a copy of your ML/SETTINGS directory?

After that, reset both Canon and ML to default settings and see if it helps.

Riwikidi

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 26
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #281 on: January 29, 2015, 06:13:19 PM »
All my customed settings were changed after updating ML. So rechanged them.

Only auto rotating of vertical images doesnot work anymore although selected in 5d2 menu . What now?

Walter Schulz

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8123
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #282 on: January 29, 2015, 06:33:21 PM »
What is your status right now?
Is liveview button working?

Have you tried to reset all Canon settings (including C.Fn) and ML set to default, too?

Morku

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #283 on: January 29, 2015, 09:58:10 PM »
magic.cfg
Code: [Select]
# Magic Lantern Nightly.2015Jan29.5D2212 (703ee626326d (unified) tip)
# Built on 2015-01-28 23:10:03 UTC by jenkins@magiclantern.fm
# Configuration saved on 2015/01/29 21:46:14
beta.warn = 29
menu.first = -1
h264.bitrate-factor = 11
digic.zerosharp = 1
digic.iso.gain.movie = 790
battery.drain.rate.rev = 319
audio.mic-power = 0
audio.mgain = 6
audio.input-choice = 2
zoom.overlay.x = 2
zoom.overlay.size = 2
zoom.overlay.trig = 1
zoom.overlay = 1
zebra.draw = 0
disp.mode.x = 725

When I use the Canon Live View, it seems it doesn't happen.
It also seems that there are less blinking frames when I disable Auto lighting optimizer. But because of the random issue, I have to test more to be sure with my assumption.
Next I will test Canon Live View with enabled Auto lighting optimizer, but I think my camera is stressed with some settings and magic lantern.

Riwikidi

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 26
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #284 on: January 30, 2015, 04:10:55 AM »
Yes, LV button is working again. It was disabled by software, no hardware problem, happily  :).

"Have you tried to reset all Canon settings (including C.Fn) and ML set to default, too?"
not yet.... (hate to go through the menu again to re-custom  :))

Do you think this could solve the problem of  exposure  portrait photos vertical in the display in stead of horizontal.
Auto rotating not working is really annoying.

Morku

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 7
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #285 on: January 30, 2015, 07:26:50 PM »
I tested a little more. Things I did:

1. disabled bootflag and rebooted
2. removed battery grip
3. Formated cf card (and removed ML)
4. cleared canon settings
5. cleared C.Fn funktions
6. Made these install steps: http://wiki.magiclantern.fm/install

Still get blinking frames.
I tested with disabled Auto lighting optimizer and ML Live View.
Enabled Auto lighting optimizer and ML Live View
and enabled Auto lighting optimizer and Canon Live View. First blink frame appeared after 1:05 minutes.

No blinking frame with disabled Auto lighting optimizer and Canon Live View... yet!
Seems like I got a bad camera model :(

Riwikidi

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 26
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #286 on: January 31, 2015, 05:56:01 AM »
Could somebody please react on my issue?  :)

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12564
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #287 on: January 31, 2015, 07:59:02 AM »
Maybe after you read the forum rules.

Riwikidi

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 26
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #288 on: January 31, 2015, 08:54:11 AM »
I have no clue what you mean by that,  which forum rule did i exactly violate?

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12564
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #289 on: January 31, 2015, 02:41:33 PM »
The one about bumping your own issues.

And you have already received the solution to your issue; you just refused to try it.

Sane__

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 31
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #290 on: February 01, 2015, 12:14:30 PM »
Hello guys what is the maximum fps in full hd in raw? I want to do some slow motion shots (not insanely ,around 20-30% slower than original) and i'm just curious.Is 24fps the maxmimum?Also , does someone tried it with twixtor?

reddeercity

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2293
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #291 on: February 02, 2015, 12:33:12 AM »
Is 24fps the maximum ?
No
Hello guys what is the maximum fps in full hd in raw?
If 30p is set in the Canon menu , Then with "Frame Over Ride" enabled and set to "Exact" in the ML menu you should get up to 35 FPS
But will not be continuous at the Max resolution on the 5D2 . A few seconds at best.

Sane__

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 31
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #292 on: February 02, 2015, 07:17:25 PM »
Thanks! Can you shoot at maximum resolution at 25fps?

reddeercity

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2293
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #293 on: February 02, 2015, 07:25:33 PM »
Thanks! Can you shoot at maximum resolution at 25fps?
I would think so , I Shoot continuous 23.976 fps @ 1872x936 1:1 and 3x crop @2048x872
Link to a post I write on the resolution Frame size  that's possible
http://magiclantern.fm/forum/index.php?topic=11205.msg136460#msg136460

Sane__

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 31
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #294 on: February 02, 2015, 08:20:35 PM »
Very helpful! Thanks!

thomas132

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #295 on: February 03, 2015, 10:51:07 PM »
Hi there,

I've been using ML on my 5d2 for a while now with great success.

Lately I have encountered a problem that I can't figure out myself, since I've set up my camera for filming RAW MLV, my file names when using AETTR have changed from IMG_ to _IMG_ but with the file's XMP still being named IMG_. It appears that this way, Lightroom (where I process most of my timelapses) can't connect the XMP to the file making post-deflicker useless.

Has anyone encountered/solved this problem?

Many thanks!

reddeercity

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2293
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #296 on: February 04, 2015, 02:18:00 AM »
Need more info , installed nightly build date,  camera setting etc...
We can help more then.

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12564
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #297 on: February 04, 2015, 08:37:57 AM »
Or a little knowledge about Canon menu ;)

Set color space to sRGB, not Adobe RGB.

Kharak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1009
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #298 on: February 04, 2015, 04:53:47 PM »
What do you mean about setting the color space to sRGB and not Adobe rgb?

Is there any difference in the Raw output, if so, wouldn't Adobe rgb contain more colors?
once you go raw you never go back

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12564
Re: Canon 5D Mark II / 5D2
« Reply #299 on: February 04, 2015, 04:55:26 PM »
No, the difference is only in the CR2 metadata and file names.