Author Topic: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch  (Read 55216 times)

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #75 on: August 03, 2017, 03:26:53 PM »
There you go. 10bit needs some caretaking then.

tonij

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 38
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #76 on: August 04, 2017, 06:04:20 AM »
Just tried this script
Threw in a 5 second clip (120 frames of 1728x972 14bit) along with option 12 and the process took 4.5mintues is that right? Seems really really slow

reddeercity

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2267
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #77 on: August 04, 2017, 08:12:58 AM »
@reddeercity: Yes I tried MLVProducer but i alway get some green lines at the bottom of the image.
That's from the focus pixel map , there one line at the top & bottom but only in the center of image
I turn off the focus pixel map in MLVProducer to show the green line at the top & bottom with focus pixel


Same image but I enable Focus Pixel Map in MLVProducer



So I would just crop out the top & bottom green line to get rid of it , that's the limitation of the 100D with focus pixels.

Exported from mlvproducer prores444 with corrected blacklevels to 125 with some color correction
https://drive.google.com/file/d/0BxNY4d4Aa7KuNmJLbjZJUUowQkU/view?usp=sharing

The file seems corrupt.


No  --just the black level is off the file reports as 10bit with black level of 456 and white level of 937 , I adjusted black level to 125 which is close to the 5D2 10bit of 111.

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #78 on: August 04, 2017, 09:27:22 AM »
Great Redeercity. 125 is the magic black level number. Confirmed working.
You should be able to set that black level number in the batch_mlv menu and it will also use dfort´s pixel map automatically to get rid of your focus pixels. Just tried it in Switch for mac.
You can even set chroma smooth to 2x2 for even better results.

canneloni

  • Freshman
  • **
  • Posts: 97
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #79 on: August 04, 2017, 09:52:21 AM »
Thanks @reddeercity, i'll give MLVProducer another try :)

@Danne: When i try to use cumstom blacklevel it somehow won't accept my input. You can see it in the screenshot below

100D.100B ; Canon 18-55 STM ; Canon 50 1,8 II ; Canon 75-300 4,0 - 5,6 III ; Sigma 17-50 2,8

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #80 on: August 04, 2017, 10:30:11 AM »
Yes, some bug. I tried it over here. I am not a windows guy so can´t see at all why this is happening. What is even stranger is that if you deselect manually written black level 125 by reselecting (15) in the menu it seems to work after this, deleting the input. Very fishy.

Think I got a fix. Hold on.

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #81 on: August 04, 2017, 11:17:39 AM »
@canneloni
Issue should be fixed now
batch_mlv
https://bitbucket.org/Dannephoto/batch_mlv/downloads/batch_mlv.zip

canneloni

  • Freshman
  • **
  • Posts: 97
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #82 on: August 04, 2017, 11:39:34 AM »
Downloaded and testet it: It works! :) Thank you guys very much!
100D.100B ; Canon 18-55 STM ; Canon 50 1,8 II ; Canon 75-300 4,0 - 5,6 III ; Sigma 17-50 2,8

Kharak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 976
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #83 on: August 08, 2017, 11:40:09 PM »
I cannot find the mlv_dump on steroids thread.

Am I blind or? I searched the entire forum, but I only get references to mlv_dump on Steroids, no thread??


Found it under " Re: ong class="highlight">mlvong>_ong class="highlight">dumpong> on steroids"

@Danne

I've been on vacation and returned home to my other home without any computer, so I have not been able to do anz more testing on the Batch. I'll return to my other home and work on the 19th and have a ton of Post-Processing waiting for me, and I really wanna go with the batch automation for the two projects I have. I am sorry I couldn't do more testing as I told you I would, but having a family and shooting and processing, everything is so time consuming and I really had to spend time with the family. I hope you understand and keep believing in this "app" :)

My biggest curse is I can't stop shooting micro projects on the side and I am accumulating a s*** load of footage to process :/
once you go raw you never go back

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #84 on: August 09, 2017, 12:21:55 AM »
No worries Kharak.
By the way. I´m about to port "Switch" over to windows through linux subsystem. If you have that on your windows 10 You might aswell try that out when it´s ready :).

By the way. Don´t forget to download the latest batch_mlv. Fixed a small error.

Kharak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 976
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #85 on: August 09, 2017, 01:46:49 PM »
My station runs 8.1 with Shell Extension (privacy concerns). But my gf's laptop has win 10, albeit its no workhorse. I will be trying some proxy stuff on her computer to see if i can finish some side project while I am here. Yesterday I had a quick go with your latest batch version on her comp, but only got blanks. I need to a bit more reading on what her computer is missing for it to work. Does the batch require Net Framework to work?


Oh, Switch is CR2HDR! Thought it was something entirely new. Well I cant wait!
once you go raw you never go back

Kharak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 976
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #86 on: August 11, 2017, 04:07:15 PM »
@Danne

I cannot get this computer to convert any lossless MLV with the Batch Menu.


I saved all the codes for mlv_dump on my computer, that you had in the How To - Notepad and all the others you posted to me later on, like cutting MLV's and so on.

It seems you replaced the How To - Readme with the latest one, I want to try the old fashion way with the code or maybe if you still have it around, the version right before Darkframe Automation, I have some MLV's from our Vacation that I'd like to see.
 
I also took only MLV_dump on Steroids and dragged and dropped MLV's on it and it says processing, but then just quits and doesnt even generate a folder..

What do I need to convert? mlv_dump should be enough, right? is there some backend missing, I can't remember what I had on my station, it has pretty much everything ever released on ML forums.

once you go raw you never go back

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #87 on: August 11, 2017, 04:25:33 PM »
Can you send me a sample MLV file that do not convert?
You can reach any version of batch_mlv from source tree on bitbucket. Download source tree and double click from the desired place in source tree and enter your folder.

Kharak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 976
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #88 on: August 11, 2017, 10:06:52 PM »
Yes ofcourse.

Uploading 800 MB one. Too much?

Or you can tell me the code again to cut the MLV's, I can't find where you posted it for me last time. :)
once you go raw you never go back

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #89 on: August 11, 2017, 10:35:41 PM »
800mb is fine :).
Or:
Mlv_dump -f 10 -o OUT.MLV IN.MLV

Kharak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 976
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #90 on: August 11, 2017, 11:57:36 PM »
The 800 MB file Refused to complete the upload. Don't know why.

The cutting of the MLV is the first "ML" thing I got to work on this laptop.

Link:
https://mega.nz/#!scoTRQIb!pxUjJVc2MmLinzutUxwH232oUe4b1r4JlRv072SeJXw
once you go raw you never go back

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #91 on: August 12, 2017, 12:51:08 AM »
Well, it´s working over here. What is your workflow? Everything must be inside the folder. The bin, the batch_mlv.cmd script etc.
Just put your MLV files next to the script and double click then select (r) from the menu to run it. Is that what you do? If so. Can you delete the last occurrence of the word cls in the script and run it and see what the script is saying? Any error messages?

Kharak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 976
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #92 on: August 12, 2017, 01:11:21 AM »
Yes, everything is together. Though I don't have any darkframe MLV's in the folder. Thought it would just skip the DF process if nothing was there. Starting to think otherwise now?
 I never got the DF automation to work on my comp in July, didn't get to try out all the possible solutions you posted in July, decompressing the DF's and so on, also could you post the code for that btw? "-d something".

So I will make new DF MLV's and try the cls thing tomorrow. Getting a bit late for me now.

Thanks for the help, Danne.
once you go raw you never go back

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #93 on: August 12, 2017, 01:15:07 AM »
Just make it work without any darkframes first. Could you check and see what terminal is saying by erasing cls as I suggested?

Kharak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 976
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #94 on: August 12, 2017, 01:47:22 PM »
Ok, two problems. My gf's computer has german language, so technical computer terms are pretty hard for me to understand. I only speak basic german. 2nd, I can't figure out how to open the script in notepad. I don't get any "öffnen mit" when I right click it. Do I need a hex editor or something like that? I can't edit the .cmd to txt in Properties or by renaming.

Any Win10 user with more experience than me?


Also added DF's, but same blank output after it has converted the DF's to the "avg..14bit.." etc.
once you go raw you never go back

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #95 on: August 12, 2017, 02:29:08 PM »
Do geöffnet with notepad I think :). No hex.
Darkframes need to decompressed MLV files to work.
HEre is an older build you can try but I really like to narrow down your issue on the latest version so please keep on lucking even if this works.
https://bitbucket.org/Dannephoto/batch_mlv/downloads/batch_mlv_old.zip

Kharak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 976
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #96 on: August 12, 2017, 06:13:55 PM »
It was "Bearbeiten" - "Edit" :)

I found this cls part.

This is the surrounding thing, what exactly should I delete?

...

cd..
cd..
) else (
@echo -c> bin/mlv_dump_settings/CMPRS
)
cls
GOTO MENU

...

The @echo part?
once you go raw you never go back

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #97 on: August 12, 2017, 06:21:37 PM »
Not sure. Away atm. It's the last cls at the bottom part of the script.

Danne

  • Contributor
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6969
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #98 on: August 13, 2017, 03:55:30 AM »
Fixed an issue when naming folders with spaces. Should work with and without darkframes.
batch_mlv
https://bitbucket.org/Dannephoto/batch_mlv/downloads/batch_mlv.zip

Kharak

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 976
Re: [WINDOWS] simple right clic menu mlv dump batch
« Reply #99 on: August 13, 2017, 11:21:39 AM »
Your fix seems to have fixed it :)

So far so good, converting as we speak with Darkframe Automation. I just know that some of the MLV's are 24p and a greater frame size than the 60p, will see how it handles those. The DF's are 1920x800.


I suggested this before, but shouldn't this script have a Thread by its own? For other users looking for a windows script. So they won't have to read through first 2 pages of a botched script that doesn't function properly.

Now that there is a Menu, this is almost an App in itself.

Just a suggestion to keep the forum more clear for the not so Hardcore ML'ers.

Thank you for being so dedicated to us Win users, you being a Mac man and all ;)
once you go raw you never go back