Author Topic: 5D3 113-ml-v.2.3.NEXT disappears  (Read 2476 times)

Frenky

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
5D3 113-ml-v.2.3.NEXT disappears
« on: January 25, 2014, 12:37:02 AM »
Hi, I have this problem (sorry for my english).
Even if I follow exactly each step to install ML, ML firmware disappear when I turn off the camera.
I can see 113-ml-v.2.3.NEXT is installed, but when I turn the camera off it's like if I haven't installed it.
Canon firmware 1.1.3 comes back again.
Can you help me?
Thanks.

SteveScout

  • Freshman
  • **
  • Posts: 99
Re: 5D3 113-ml-v.2.3.NEXT disappears
« Reply #1 on: January 25, 2014, 02:08:12 PM »
Did you set your SD card (as you are probably using the SD card slot to boot ML as all of us do on the MK3) to have the bootflat enabled? Otherwise it canĀ“t boot the firmware automatically. The EOScard tool does this for you. After doing that with all ML files on it it should work if you set the flag in the camera to automatically load firmwares from cards in the camera. This is described as first step in all ML installtion manuals .. after all that it should work flawlessly.

Kbam

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 9
Re: 5D3 113-ml-v.2.3.NEXT disappears
« Reply #2 on: January 27, 2014, 07:55:53 PM »
This is usually the case with my camera as well, i.e 5D3 113-ml-v.2.3.NEXT disappears, however since your sd card is already enabled to boot the camera, and always make sure your CF card is selected to write media in canon menu, magic lantern firmware will still load