Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Felipe

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11
226
Archived porting threads / Re: [UNMAINTAINED] Canon 100D / SL1
« on: February 08, 2014, 01:42:14 PM »
crap i may sell this and get a t5i

There is not ML for recent T5i cameras they all come with the new firmware 1.1.3 and ML is for 1.1.1, Keep your SL1 at least is smaller.

227
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 30, 2014, 11:51:50 PM »
Yes in fact is matter of getting used to going to Canon menu when in manual. Is great to be able to check levels, Thank you.
The sound shutter is very interesting and works perfect. 8) ;D

228
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 30, 2014, 10:05:55 PM »
Meters are fine to show in both cases, and other testers have said they are stable on both 650d and 700d  :)
No, on Manual before to hit record shows different levels that when you hit record, as you explained, shows automatic levels on manual, because ML is not capable yet to control manual gain
Unless we go Canon menu or record a 1 second video and then engages the right levels or Canon menu levels.
That is why will be nice if on manual shows meters only while recording just to remember going to Canon menu to verify.
On automatic is perfect congratulations and thank you.

229
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 30, 2014, 08:57:57 PM »
Can you show meters while recording on manual and show meters full time with automatic, because meters full time on manual in a stressful situation
can lead to mistakes.

230
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 30, 2014, 04:14:29 PM »
Fantastic almost, almost there

231
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 28, 2014, 05:34:51 AM »
Do you have a 650d and 700d?
650-700-SL1 All same family, but only 650 has ML, SL1, and 700 have not , and makes them simple cameras, Hope you guys will be able to brake that code.
Personally don't know code or programming.

232
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 27, 2014, 05:59:32 PM »
Yeah, still same issue as last time with meters full time on your camera, they were said to read high for some reason, to bad, cause the only way you can use Audio Remote Shoot is if meters are going fulltime, fine on 700D, but def does not seem fine on 650D, sorry 8[, was worth a shot though. And no, I can't borrow a 650D to test with, sorry.
700D firmware 1.1.3 that is the one I'm using since december

233
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 27, 2014, 04:14:04 PM »
I turned on Audio Remote shoot for you with meters full time, works fine on 700D, hope it works for the 650D as well, here is the link. Also updated to latest ML source.
https://bitbucket.org/mk11174/t5i/downloads/ML_650D_ML_Audio_Jan_27_2014.zip
January 13 build has the right levels but meters only while recording this january 27 fulltime meters audio not stable, audio levels high, Is there any way you can borrow a 650 somewhere?
Thank you by the meters while recording.

234
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 27, 2014, 02:41:56 PM »
It does work on the test version with audio meters, but wont be in the nightly builds because audio meters push the camera tasks to its limits so it is considered unstable, but working great on 700D and should work fine on yours too with beep task disabled, but not sure since I dont have 650D, on 700D disabling beep task is just enough to keep the camera stable in photo and movie mode and audio trigger works fine in both when meters are enabled. I can only share the version with you but it wont be allowed in nightly till someone with better skills can figure out the task issues.
Meters working great very stable , I've done 2 events with the camera , bit rate 1.6 , zebras, cropmarks. Perfect

235
Camera-specific Development / Re: Canon 700D / T5i
« on: January 15, 2014, 06:24:04 AM »
New firmware version 1.1.3 is now available at Canon site. Good News or Bad News ?
http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/slr_cameras/eos_rebel_t5i_18_55mm_is_stm_lens_kit#DriversAndSoftware

236
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 14, 2014, 04:42:34 AM »
Can someone tell me if Zebras are supposed to appear in Playback mode? I only see them when Liveview is enabled. GlobalDraw is set to ON.
NO

237
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 13, 2014, 06:22:05 PM »
Sorry guys, the meters need to be killed till the camera can handle all the tasks correctly, Alex feels its just not stable enough yet and he has done this for many years so we need to trust him. So no more meters at all in the Nightly, but if you would like a version of it, I will be happy to post link for you guys for testing, I am running them on my 700D and all is good so far, but as Alex says, it does not mean it is stable yet. But we need to test it to be sure, we need to put them to work and see how the camera can deal with the extra tasks and the 650D and 700D are bother by a Task limit for some reason.

I read some comments at 700d  Subject, about focus stacking and Is not real with the 650D, Continuous Focus or any other task , I checked is working fine.
However beware because of my workflow I don't load modules, or record in raw , instead I increase the bit rate to 1.8 .
So the camera with meters while recording Nightly January 13, works perfect on all function I tryed, again I don't do raw, because my workflow has to be faster.

238
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 12, 2014, 02:21:51 PM »
Can you try this bin?
https://bitbucket.org/mk11174/t5i/downloads/ML_650D_ML_Audio_Jan_11_2014_Test2.zip

The issue remains,  when I open the Canon Menu and go to the ML interface levels change . It doesn't happen with January 9 version. meters when recording only. :'(

239
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 12, 2014, 03:41:13 AM »
Well, not perfect fix yet anyway, it was only suppose to be a temp solution until we get the audio code written for our audio chip, but I guess it does no good if meters are not accurate, probably best to not use then?

The meter is great and very accurate, and have no bugs in the previous version when was not continuous, that was in January 9 version . Just that this last one needs
to  do some corrections. Mean while I can not live without your meters, that now are my meters.
Again I don't see any flickering at all, I guess because my Panasonic Gold SDHC Card 90 read 45 write card. ;D ;D ;D

240
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 12, 2014, 03:13:32 AM »
I think you got me wrong there. The colors of the meters are fine the levels just dont represent the real levels that are being recorded (to much db and flickering). To get the ML-Levels to show the real db-values I have to open up the Canon-audiomenu and close it again. Then the levels are correct.

Just test if you got diffrent db-values after opening and closing the canon audio menu.

tbh I dont think this has anything to do with a to slow sd-card.

Yes I edited my last reply. Again not flickering at all but levels change when you open the Canon Menu and Red peaking has a bug there also.
BACK to January 9 version

241
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 12, 2014, 02:45:13 AM »
Hi there guys,

I just registered to report a Bug:

When I boot the Magic Lantern Build with the Full Time Audio Meters, the meters do show up but they flickering a lot and are showing way to high levels (compared to the native canon audio meters). To get rid of these flickering I need to go to the Canon audio settings and back and then the levels show up correctly.

Anyone else noticed this ?

I am using a Rode Videomic Pro on my 650D, dont know if it affects these issue.

Also, im not sure if I may missed anything, but I do not have an audio-tab on my ML-menu.
No No flickering at all , If is flickering I guess you are not using a fast enough card, but just guessing.
Using external mic as well, but not either with internal mic.
HOWEVER ONE THING I noticed is that when you turn the camera on doesn't show red or peaking with red color when peaks, but when you go to Canon menu and return to ML interface does show the red of peaking when it happens. Yes levels show too high
YES Levels are more precise with the january 9 version not continous meters but when recording only

242
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 12, 2014, 12:54:28 AM »
No, unfortunatly now from me, I don't know how to program the Audio IC code, so for now this is all we can get. I only know very basic stuff.
Meters are a lot, a huge step with my Rebel, Thank you ;D

243
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 12, 2014, 12:32:05 AM »
Anyone want to test to see if Full Time Audio Meters now work?
https://bitbucket.org/mk11174/t5i/downloads/ML_650D_ML_Audio_Jan_11_2014.zip
Yes does work. Full time Jesus you are Great, Any chance to adjust levels while recording. Thank you :P

244
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 08, 2014, 02:38:29 PM »
Probably not for awhile, I believe only 1% has been working on other cameras with the same audio chip, code needs to be re-written to make all those features work with ML.

Adding the stubs was just a tiny first step, but at least we will have sound with mlv_rec, that is huge in my eyes.

But yeah, we do have the audio features in Canon menu, so not really needed I guess.
Meters are a huge advancement for me , do you think adjusting levels while recording is possible in the near future ? Again thanks.

245
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: January 07, 2014, 10:34:08 PM »
Yes Sir does work, as you said only while recording but before recording I adjusted levels in the native Canon Audio control. Thank you if any bug I'll let you know
External mic works like a charm
By the way the sensor shortcut to adjust levels while recording doesn't work :-*

246
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: December 04, 2013, 06:33:15 AM »
my 32gb cards work fine, no different then 8 or 16.. i believe the trouble starts at 64gb!
Thank you so will buy 32x2

247
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: December 04, 2013, 03:26:41 AM »
I've always use 16 and 8 GB SDHC Panasonic class 10 gold cards with ML , and works great however I'm considering using 32 gb cards,
and wonder if 32 gb cards could show any issues compared to 16gb or 8gb card .  Thank you in advance to any one with experience on this topic 

248
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: December 02, 2013, 10:20:15 PM »
ML is Great Super stable, video to models with total confidence. In fact the only audio feature I'll love to have is meters while recording , that will be very christmas
 8) :P :-*

249
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: October 16, 2013, 09:53:56 PM »
Aldo its an alpha, the ML software is very stable....

Solid as a rock making a living with it

250
Camera-specific Development / Re: Canon 650D/T4i 1.0.4 [Status: Alpha]
« on: October 08, 2013, 08:42:08 AM »
Yes Walter it will come . :'(

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11