Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Markelian

#1
Yes, the 5x5 does seem to help it, thank you for the advice.
Yes there's a lot of fringing on those shot which i was wondering about too..
I tried to replicate it but now that i am home i can't get this behaviour to appear again in this form, at worst i just get normal CA's on high contrast edges (like bright background against dark foreground).
#2
Another thing, sometimes there's also a color chroma line issue thing:

https://i.imgur.com/eoFYd7K.png
source: https://uploadnow.io/f/vW0W4bg (original, converted, and conversion log)
#3
Very interesting, there the situation is reversed.
Basically no more lines in the sky area, but now the sealightpost and pier have the lines.
I thought maybe it was lightroom being like that, but opened now in every image viewing program i could find and it always renders like that.
Is it like that for you?
https://i.imgur.com/QPdELGT.png

#4
Sorry for long reply. I tried playing around with settings now, including adding --force, but the effect is always the same.
Near the bottom of the export log it does say "horizontal stripe fix..." so i guess it is a known problem, just i guess doesn't fix it for my camera?
#5
Maybe the window doesnt display properly if you have JS disabled (fair enough), but clicking options free download->slow download-> should instantly download without waiting.
I dont know any good ones off the top of my head because this one has always worked (so i ask what you prefer), i dont use ones that require account.
Here's a different one that i found that also doesnt tease on download https://uploadnow.io/f/DM5scG1
#6
Sure thing, here it is https://ufile.io/p66hbqrg
If you preffer another file host i can use that, this one doesn't tease bady after clicking slow download.

I use barracudaGUI with latest cr2hdr from the site:
options used for conversion:
Last update: 06fae84 on 2017-12-03 23:53:11 UTC by alex:
cr2hdr: experiment - yet another exposure matching algorithm

Active options:
--amaze-edge    : use a temporary demosaic step (AMaZE) followed by edge-directed interpolation (default)
--cs2x2         : apply 2x2 chroma smoothing in noisy and aliased areas (default)
--wb=graymax    : set AsShotNeutral by maximizing the number of gray pixels (default)

After that i just import into Lightroom and that is it, it shows up like that, usually on areas where there is little contrast, smooth tones etc..
I think its some after effect of the dual iso alternating lines, when i shoot horizontal they are horizontal, when i rotate vertical they are vertical.
#7
Hello,
Just to bump the thread or restart conversation a bit:
Courious how i get this "denim" looking pattern of noise with 5D2.
Dualiso 100/800:

link: https://i.imgur.com/Gh6uMaZ.png
https://i.imgur.com/0QAwetL.png
I hope i'm not imagining things? Anyway this is pretty cropped in so it's not so visible all the way out, but still courious.
#8
Ah i see :) Will do, and thank you for the help! 
#9

Quote from: names_are_hard on July 23, 2023, 01:35:40 PM
No problem, phrasing was just a bit confusing :)

Did you test my fixed build?

Yes sir, works a treat.
Quote from: names_are_hard on July 23, 2023, 01:35:40 PMAnd, why are you using this slightly weird iso-research build anyway?
I wanted to play with the ISO registers and see if i can get any more DR out of this camera, and that was the latest build on the site (what other could i have used?) . I also tried looking for some older ones within the thread but all that i found using search seem expired (404)..
#10
Quote from: names_are_hard on July 21, 2023, 03:12:48 AM
I've never seen anyone call a build "bricked" before.  Hard to imagine what that would mean.

The post you reference is from 2012, with the user not using this build at all, so I don't think it's relevant.  No, having both LEDs lit doesn't mean the processor is locked up and heating rapidly.

I see no evidence that this is damaging cameras, do you have something specific?  It's explained that ML can crash and temporarily lock up your cam, and that you should remove the battery if this happens.

Thanks for the new build names_are_hard, and thanks Walter for confirming issue! You carry a lot of legitimacy, and with that, a lot less resistance to your words.

My apologies for using weird terminology (i understand "bricked" is a specific hardware term and it might not apply here). I was corroborating the 2 posts above my post which say the same thing, hoping if enough of us bump thread something maybe happens (even though i dislike saying that because it places expectation on others, but im not good at coding). Also sorry i should have specified i was talking about last iso-build, i said that nowhere and just assumed other will be able to guess, that was not ideal of me.. if i had to rewrite that post there's a lot i could change to make it clearer.



#11
Can confirm as well, the 5D2 build is bricked, you get both leds on (red and blue) indefinitely when turning off, also it sometimes crashes during idle (?).
Tried to scrape the thread but red's old builds are down, and the only other build you can load these modules on is the 4k raw one, which 5d2 doesnt have, so basically this project doesnt exist for 5d2 on public internet.

Im not sure if it's that, but i think the both leds on thing might correspond to the state of the "ARM chip being locked in a loop, heating up very rapidly" that's on the wiki. Most i waited for 20s but there's another user on the forum who got the 2 leds on issue and left it a couple of minutes without taking the battery out, and now his camera works on and off (this thread https://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=3358.0)
Anyway maybe delete it off the list since its not working anyway (and everyone moved on from the project i guess?) , so it doesnt destroy people's cameras in case it does represent the locked ARM processor state.