Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Hmm

Pages: [1]
1
Camera-specific discussion / Re: Canon EOS M
« on: August 23, 2019, 07:30:42 AM »
Hello everyone, I have the same problem as Fadis, same samsung 128gb, exfat. On my PC it gives very good read/write speeds but on EOSM it's very unstable and typically gives about 25mb/s.
BUT, if I reformat this card in camera then I get stable max possible speed for EOSM. What's the reason for this to happen? Why formatting helps, but after some short time card starts underperforming? Even tho on PC speeds are stable all time.

This is my old post https://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=9741.msg211051#msg211051

2
Camera-specific discussion / Re: Canon EOS M
« on: January 27, 2019, 12:23:01 PM »
Hi everyone! I've encountered an interesting issue. My Samsung EVO 128gb microSD ocassionally starts to work at very low speeds (about 21 MB/s) and keep working like that until I format it. I have sd_uhs hack loading at startup. Things I tried: removing battery, different croprec modes, older ML builds, recording RAW video without croprec, loading sd_uhs manually, loading sd_uhs in photo mode and etc.
And the most interesting thing is, after I formated the card on my PC write speeds returned to normal. BUT, after some tests with ML (I tried using silentpic.mo with 4k croprec preset on 1/4000 shutter speed) my camera froze (so I had to remove the battery), and after 3-4 more crashes like that I decided to check if I am still getting nice write speeds. And guess what, my microSD card starts to underperform once again. This time I decided to format it in camera and it helped.

Any thoughts about what exactly casing it? Is there any way I can fix it without formating my card?

And, I would be very grateful if somebody makes a working silentpic.mo as 4fps burst speed is too low for my needs.

Pages: [1]