Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - canneloni

Pages: [1] 2 3 4
1
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: October 29, 2019, 10:51:12 AM »
Any Idea which would bei best to start? Form the Code Basis I figured cmos5 and cmos7 are referenced

2
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: October 29, 2019, 08:49:51 AM »
Okay, I think I mixed things up then. He uses mcm_rewire, which I thought is similar to anamorphic mode. But apparently it's something different.

I hoped that I could help getting mcm_rewire to work on 100d by changing certain registries while in anamorphic mode, but it seems like I misjudged what is needed to get it to work.

Nontheless: How can I help with getting this mode to work?

3
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: October 29, 2019, 08:21:27 AM »
When i use the anamorphic mode, the Preview is completely distorted in real time view. Framing is to slow for me to be actual useful.
From Zeeks videos on YouTube I thought the EOSM has better resolution and preview with mcm_rewired.

But maybe I just use it wrong?

4
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: October 28, 2019, 11:48:23 PM »
Out of curiosity: What exactly would be needed to get correct preview like on eosm in mcm_rewire? "Bruteforcing" register values? I got a development enviroment on ubuntu with VS code and can compile myself. Since I have absolutely no coding skills with C (or any other language for that matter) but am willing to do some trial and error it would be great if someone could point me to where to start.
I looked through the code of crop_rec.c from Dannes linked repository and think I got a bit of whats going on there but am not to sure on where to start.

Thanks in advance!

5
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: October 19, 2019, 02:27:09 PM »
So, I switched back to using Dannes already compuled build from June25th, used my 100D with the manual lens and it worked well until I got this error.
I used 2.5k crop_mode with 1920x1080 resolution and 24fps override exact fps. Not sure if it's interesting for anyone, just thought i could share.


Code: [Select]
ASSERT: !IS_ERROR(semErr)
at ./EekoApp/Color/WB/LV/LvWbAlgorWrap.c:522, CLR_CALC:ff420810
lv:1 mode:3

CLR_CALC stack: 1c8e80 [1c90d8-1c50d8]
0xUNKNOWN  @ d090:1c90d0
0xUNKNOWN  @ 3a758:1c90a8
0x0003A450 @ ff0f9e6c:1c9090
0xUNKNOWN  @ 3a480:1c9080
0xUNKNOWN  @ 3a508:1c9060
0xFF4202C4 @ ff25ab60:1c8f60
0x00001900 @ ff42080c:1c8eb8
0x0044C478 @ 44c57c:1c8e80

Magic Lantern version : Nightly.2019Jul25.100D101
Mercurial changeset   : 7be4623267a6 (crop_rec_4k_mlv_snd_isogain_1x3_presets) tip
Built on 2019-07-25 09:59:05 UTC by daniel@Daniels-MBP.
Free Memory  : 575K + 2230K

6
General Chat / Re: How many people would like to donate?
« on: October 18, 2019, 05:22:13 PM »
First off: I would gladly donate! You're doing amazing work and I'm sure people will happily support you guys!

But when it comes to the question of where to focus development, I think it would be best to concentrate on the cheaper models with many users, like the m50 or soon m6II. The thing is, good cameras are getting cheap, many great features ML implemented in the camera-world are now widely available for Canon cameras and also for other camera brands. I don't think professionals will buy a 5DIV to shoot video, even if ML will work on there.
There are cameras like the BMPCC6k that do a fantastic job of providing people with what they need in a cheap cinema camera. But especially the entry level cameras often have some software-limitations that ML could possibly work around.The eos m line is very popular and with sigma announcing their lenses for that mount I think it will grow even further. The EOS R isn't as well accepted yet, although it still is a great camera. But the quality is already so good (especially with 10Bit 422 4k external recording) and the software limitations are so little, that there is not much of a need to improve, at least compared to the m50 or m6II. The EOS M is already amazing and just imagine what it could do with DP-focus.
I would say many people use ML in a non-professional field or as b-cameras, so focusing on pro cams seems like it would mean a lot of development for not so widely spread cameras.

What I'm trying to say is: I would focus on users who don't already have high-end cams that need no improvement and only have a "small" user-base, but rather focus on the cams that could benefit the most and have many users that could profit. And for ML to grow and still be relevant in a few years, adopting new bodies seems like a must to me. I'm pretty sure many people already switched to Sony,Fuji etc. because they offer better AF, details etc. but miss canons overall build quality. ML could be the reason to switch back.
With tools like MLV-App, the overall workflow has gotten a lot easier and the quality benefit justifies the extra steps you have to take. But ML cams with no AF will still give users a good reason to switch to another brand.


7
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: September 21, 2019, 12:50:55 PM »
Hey Guys, I ran into a strange error today. I recently got two old pentax k-mount lenses and I just got an adapter to use them on my 100D. If I record a raw clip with it and try to play it back in camera the camera sort of freezes and I don't see the clip. I can, however, play it back with the file manager when I select it. If I record a normal clip with a native lens afterwards I can't play the new clip back either.

The other problem I ran into is this: When I use crop_rec or rather, when I try to enter movie mode with the manual lens on, the camera completely shuts down or sometimes shows error 70.

I'm currently on vacation so I don't have much time to test it further.

Btw: I used a build I compiled from Dannes repo on Sept. 5th.

8
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: June 26, 2019, 01:34:01 PM »
The newest upload works perfectly with my SD-Card :) Thank you very much! The Anamorphic mode works fine as well, at least most of the time. Still have some problems with focus pixel, but I think I have to download dforts latest map files and install them into MLV App.

9
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: May 13, 2019, 09:35:11 AM »
Info display comes and goes. How is speed? Around 50-55 should be alright. If reduced to 20mb means the sd_uhs code wasn´t applied.
Just ran a cardspeed benchmark, got ~21MB/s with the module enabeld and ~41MB/s without it.
The code is definitely applied, why else would the card get slower? Also, in Memory patches, there are three entries, two called "SD UHS" and one called "SDR 104".

Never had problems with the older UHS hack.

Canneloni,

Just activate the Autorun option for the overclocking script in the Script menu and it will overclock the card automatically every time you turn camera on. 

In the newer builds there is no need for that (and also no lua script) since it should be applied automatically anyway.

Edit: Used the SD_UHS Module from May02 Build and got ~60MB/s write and 4718MB/s(?!) read speed.
Edit2: Okay, I tried to record a video and recieved a message "Card full". I formatted my card in camera and now the camera won't turn on when the card is inserted. If the card is ejected, it turns on fine. The card is still readable on the computer. Will try to remove bootflag later/tommorw to see if I can get it to work again.

10
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: May 11, 2019, 07:44:39 AM »
Downloaded the May 8th Build and have a weird bug. When i enable sd_uhs my SD_card actually gets slower while recording. It drops to about 20 MB/s while it is at 40 MB/s when i disable it.

I use the SanDisk Extreme Pro 95 MB/s 64GB

11
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: February 04, 2019, 06:29:16 PM »
Tested your build. Real time preview does not seem to work in normal 4k preset. The SD_UHS patches seem to be applied. Recorded a short video of what I did and put it together with the log files:

https://we.tl/t-I7tfCCLQ8r

Edit: Wait, sorry, didn't download your newest build (since the link did not work). Went to your repo and downloaded this and will test again. Sorry ^^

Edit2: Okay, tested again. Now there is no console on the screen and the camera does not crash, but the real time preview for 3k and 4k (no 3x1 binning) is still broken. I don't see a 5k preset without 3x1 binning. Framing preview seems to work. Also sd_uhs patches seem to work properly.

12
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: February 04, 2019, 09:41:20 AM »
Tested Feb04 Build. I also get the console showing up when using 4k_3x1 or 5k_3x1 preset. And I don't get real time preview, still just some weird lines. SD overclock seems to work as usual.

edit: @OlRivrRat Here is my configured ML folder for you to download: https://we.tl/t-j0qTMBjswd

Put the camera in 1080_24fps canon mode, load the ML files on your SD card, install ML, restart the camera to photo mode, let the lua script for SD Hack start and after a "done" appears on the screen, switch to video mode. From there go to Movie tab, make sure "Crop mode" is set to "4k 3x1 24fps". If you press Av while crop mode is highlighted, you should see that bitrate is set to 9 bit and ratios is set to 2.35:1 . Leave the crop mode setting and switch to RAW video and press Av. You should see that Resolution is set to 4000x568 and Data format is set to 14-bit lossless. Set preview to "framing" and leave the ML menu. Make sure to press magnification once, so you get into x5 Zoom mode. You should be able to see a black and white like preview. Hit recrod and your camera should be able to record the clip IF your SD Card is fast enough. Maybe you get an older build with SD_Hack AND benchmark tool, to see if your SD card really is fast enough.


13
Is there an option to set a default folder for darkframes and MLV App automaticly selects the right darkframe for the clip, similar to how mlv_dump does?

14
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: January 12, 2019, 01:41:02 PM »
Tried the latest build yesterday, it works great for me! I get 5K, but only a few seconds with framing preview on. Is there any chance to implement a feature that temporarily gives you realtime preview by holding the down button? I know we can switch between preview modes by pressing half shutter, but it does not work correctly with realtime preview option.

Now, I'm no programmer, but as far as I understand, you guys somehow "hijack" a raw stream for crop_rec, right? And thus, the real time preview does not work. Is there any chance to use a button wich is not used during liveview to directly switch between raw streams? Like, as long as I press the down button on the right dial I get a raw stream, wich offers real time preview for things like setting correct focus and exposure and once I let go it goes back to the raw stream for crop_rec.

And for post production: There is need for new focuspixel maps, right? I might be able to get you guys some MLVs in different resolutions, modes etc to create these new maps. Just let me know what you need (and I will of course look at the focuspixel thread).

15
Reverse Engineering / Re: UHS-I / SD cards investigation
« on: April 20, 2018, 01:49:19 PM »
I also tested it on my 100Dwith the SanDisk extreme Pro and I get a strange bug. While running the new module it first gets really high transfer speeds but suddenly it gets lower than without the module to around 24mb/s.  After it finished I run the benchmark test and get the same speeds. Any idea why ?

16
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: February 08, 2018, 08:29:46 PM »
So, just to clear things up on how I use the FRSP feature i recorded a video of me using it and provides some sample images. As one can see in the video i select 1/25th as shutter speed, but the camera still sets it to 1/3th when I take the photo. The exif data in the sample images also show this shutter speed.

If there is some kind of error on my side using the module, please let me know so I can provide proper feedback whether or not the module works as it should.

Video and images can be found here:

https://drive.google.com/open?id=12mgivX0btxZed2HrOzAI1RFVEqhp8sUU

Edit:

@ a1ex: I did some touchscreen tests and recorded them. I was not sure if the log file was still logging, so I might have stopped early with the tests, but hopefully it's stills usefull. Link

17
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: February 05, 2018, 08:15:57 PM »
@IDA How do you get any kind of aperture control and this shutter speeds ? Whatever I do I cat get the aperture higher than 2.8 (wich is the lowest possible) and shutter speed gets only to 1/4th of a second, but i have to select 1/250 in the settings to get it there.

18
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: February 04, 2018, 07:16:09 PM »
Anything specific you want to be tested? I Just clicked inside the quick control and a bit in canon menus

https://drive.google.com/open?id=1RMd6qDjsfUV_ncwnPfJ82z6TZMw6QbvD

19
Did the test on 100D (hope I did it right) with latest crop_rec build (magiclantern-crop_rec_4k.2018Feb04.100D101). Folder with pictures can be found here:

https://drive.google.com/open?id=1nHumQo7ZMGHq7lz-Ml6FPgdyGBRSGv7_

While doing the free_memory test, the camera crashed and created a log file, wich also can be found in the linked folder.

20
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: February 04, 2018, 12:34:42 PM »
So I tested the updated startup-log Build a1ex and only used the Q/Set button and the "back" error on the touchscreen to get out of the quick menu again. It works like before, i have to push the button ~2 Seconds to get into the menu, otherwise nothing happens.

Here is the Log:
https://drive.google.com/open?id=1IJ7n7hPcZ-y7k0M6HuX77jUOZYZUuPf6

I'll have a look at your other posts regarding test and see if I can help. In the meantime I installed ubuntu subsystem on Windows 10 and am able to compile ML, although i really can't to much more then copy/paste commands. I don't have any clue how to apply the patch you mentioned before. But hopefully i will learn :) Im thankful for any info/tutorial you can point me to.

Edit: Did the test with Q/Set Button in CFn 0 , other logs will come soon.
Edit2: Did test with all settings for Q/Set: https://drive.google.com/open?id=1aykPq2ekmUpe_FWEZRH6vL2qpm_XxTKy

21
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: February 03, 2018, 11:36:02 AM »
Unfortunately I'm not able to compile yet (although I will look into that again). I will also have a look at your lua test, if i have time.

In the meantime I experimented a bit more with FRSP and found something interesting (might be common knowledge already, but it's news to me): If I use dof preview button (the one right next to the lens) it triggers the shutter for FRSP and if I push it twice very fast i can change the aperture for FRSP on my EF-S 24mm 2.8 to what ever aperture i want. I tested it with Dannes latest build but will give it another try with yours, a1ex, to see if it makes any sense with the delayed shutter you implemented.

Edit: Did the test with latest crop_rec Build from a1ex and did not really get it to work the same way. I do get an image but it's very very dark and i can only see the overlays on some areas of the picture. I also get a "raw error" message output at the top left of the corner.

22
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: February 03, 2018, 10:54:44 AM »
I downloaded the test build, but the SET button works different then in your latest crop_rec build. In the test build it works like before, i have to hold the set button for 2 seconds to get into the quick settings menu and therefore can use auto ettr. I'm not sure if the log helps and if i tested this correctly but either way you'll find the log as an attachment.

https://drive.google.com/file/d/1vKTzjteB_0v96HVHI-LiciSaEGWD7gVd/view?usp=sharing

23
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: February 03, 2018, 10:20:27 AM »
It might be a problem on my side, but it seems like the behavior of the Q/SET Button changed again. It's now the same way as on stock, if I press it, I immediately get into the quick settings instead of having to press it for 2 seconds. This makes auto ettr not functional, since with the new method of FRSP i can't really use double click half shutter.

Am I missing something here or did it change for everyone?

24
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: January 23, 2018, 08:09:07 AM »
Just did a quick test with the newest build and recorded some video playing on my monitor in 5x Zoom and didn't see any hiccups. But i got different resolution options, now i got 1920x1078 . I also have (probably even before the latest build) problems with my SD Card which i have to figure out first to do real test with real recording times and resolution, but so far I didn't see any hiccup :) I used fps override to go from 30fps to 24.

25
Camera-specific discussion / Re: Canon 100D / SL1
« on: January 22, 2018, 10:47:12 PM »
I will try to do a full test soon but just came across this idea: Did anyone try it with mv720 and fps override? I just tried it very quick and the file came out almost fine. Maybe there is a chance in seeing what happens there and if there is any significant difference ?

Pages: [1] 2 3 4