Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - C700d

Pages: [1]
1
General Help Q&A / 700D quality on wide angle lenses
« on: December 24, 2018, 03:29:13 AM »
Hi all,

Still desperately trying to create useable footage this camera and ML. With a 50mm lens I'm producing some nice footage. However with my Wide angle lens (Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM Lens) the quality is worse than a potatoe.

https://ibb.co/4ZL6JHV - I don't even know how to explain the quality issue, it's not sharp, it looks off and smudged and weird. It is like this on many different builds.

Will a sharper wide angle lens correct this issue?
I've also realised that to stop frame skipping from happening I lower the resolution; fair enough, but how can I record at a lower resolution without it cropping the area of recording on the live view screen? It's almost impossible to see what's being recorded in frame while on a gimbal etc.

Thank you for your advice

2
Raw Video / Lag in Live view
« on: October 14, 2018, 02:39:59 PM »
Any causes for this?

I've disabled FPS override.

Thank you

P.s Apologies, I've fixed the previous post.

3
Hello all,

I'm in desperate need and becoming so frustrated in my attempts to get this so called better quality.

I have been trying many different builds including nightly, experimental, 10 bit versions, yet my footage constantly borders on flip phone video quality.
Can anyone please advise me on what I'm doing wrong and what the best possible build and settings I need to input in order to get better quality footage without awful pixelation?

I am aware I am limited by the camera itself and I am not expecting 4k professional looking footage but something that is at least better than the 700D default compression, which is meant to be the whole point of ML.

Currently I am shooting on the experimental 10 bit build, shooting raw at 10bit at 1x, 16:9, and at a resolution whereby it teeters on SD card write limit of around 35/40mbps soI can shoot without it stopping.
My work flow is exporting to DNGs images through MLVapp and then exporting through Premiere Pro upscaled to 1080p (also tried 720p) with everything set to max in terms of export quality.

I have a number of lenses (mostly kit but nothing too awful) yet the quality is always the same. It is a pixelated mess! Where am I going wrong?

I have attached two images, the first is how my exported quality looks and the second of the plane is a compressed video of someone else shooting a plane on a 700D equipped with ML. Why is mine so awful in comparison?

He is also using kit lenses so I'm not sure what is happening, though I am starting to think it may be the sharpness of my lenses (lack of) causing the issues, but there is still a huge amount of sludgy pixelation.


Thank you for your time and answers! And apologies for the rage.




Pages: [1]