Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mr.Click

Pages: [1]
1
Camera-specific discussion / Re: Canon 80D
« on: May 31, 2017, 09:06:17 PM »
Thanks you for your engagement , keep the work up  :)

2
Camera-specific discussion / Re: Canon 80D
« on: February 19, 2017, 02:03:54 PM »
There is a new firmware for the 80D available , maybe this will help developing an 80D ML Version ?

3
Camera-specific discussion / Re: Canon 80D
« on: October 08, 2016, 09:59:23 PM »
Ah you are German too  :D
You are still thinking wrong.  The outer AFCross  Sensors don´t work worser with a brighter lens. They work the same with a f 1,2 lens as they work with a f 5,6 lens. ( Same as most other EOS DSLR´s like 70D, 60D, 7D, 50D etc)
That only means that the lens doesnt´t have to be darker than f 5,6 . With a f 8 lens they probably stop working.
Only the Mid AF Sensor works with f8 Lenses and works as a Dual Cross Sensor with better light sensitivity when you mount f 2,8 glass or brighter.
With some rare lens combinations you even get 27 Af Points working at f8.
But all AF Sensors work very good with bright lenses( f 1-f 2,8) and also with dark lenses.(3,2- 5,6) No Problem.
Surprisingly the 80DAF works more accurate at all than it´s predecessors. I nearly have no AF misses since I have the 80D.
Hope you understand now. ( einfach umgekehrt denken, die Canon Beschreibung ist so geschrieben das man es schnell falsch versteht)

4
Camera-specific discussion / Re: Canon 80D
« on: October 07, 2016, 08:07:55 PM »
No you´re wrong. All AF points work as cross sensors even with a slow f5,6 lens , but only the mid Sensor works as a dual cross Sensor with a fast lens ( f 0..-f 2,8)
The Mid AF Sensor even works at f8 . With Special lenses & Converters even 27 AF Sensors work at f8.

Please excuse my worse English ;-)

5
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha6 31st May)
« on: July 06, 2015, 01:45:00 PM »
Nikfreak, I found out, that the freazing Touch Screen Issue  after erasing a Picture, is caused by the Playmode actions ( in Image Review Settings) I turned it off now and the Issue is gone. I use Alpha 6

6
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha6 31st May)
« on: June 13, 2015, 03:27:43 PM »
this Issue just happens after erasing a Picture.

7
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha6 31st May)
« on: May 31, 2015, 09:11:29 PM »
ok I will give it a 2nd try  :)

8
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha5b 23rd April)
« on: May 31, 2015, 07:36:50 PM »
"I have an issue with the Alpha 5 A build, in Playback mode the Touchscreen sometimes freezes while zooming in. I have to leave Playbackmode to get the Touchscreen working again. It doesn´t matter if Quickzoom is enabled or not. It sometimes just freezes."

Edit: I found out that this Problem only appears, after I erased a Picture during Playback Mode, after erasing, the Touchscreen gets freezed.
I now went back to the earlier ML Version ( Alpha 4b) , with this Version,the Issue is gone. It only apears with the Alpha 5 A.

Thank you for the new Alpha 6. :)  I still have this Issue with this Build. I went back to Alpha 4b again, wich works best for my needs on my 70D till now.

9
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha5b 23rd April)
« on: May 04, 2015, 09:49:45 PM »
That would be great :-)

10
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha5b 23rd April)
« on: May 04, 2015, 09:46:28 PM »
"I have an issue with the Alpha 5 A build, in Playback mode the Touchscreen sometimes freezes while zooming in. I have to leave Playbackmode to get the Touchscreen working again. It doesn´t matter if Quickzoom is enabled or not. It sometimes just freezes."

Edit: I found out that this Problem only appears, after I erased a Picture during Playback Mode, after erasing, the Touchscreen gets freezed.
I now went back to the earlier ML Version ( Alpha 4b) , with this Version,the Issue is gone. It only apears with the Alpha 5 A.

11
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha5b 23rd April)
« on: May 02, 2015, 03:45:20 PM »
I have an issue with the Alpha 5 A build, in Playback mode the Touchscreen sometimes freezes while zooming in. I have to leave Playbackmode to get the Touchscreen working again. It doesn´t matter if Quickzoom is enabled or not. It sometimes just freezes.

12
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha4 14th March)
« on: March 14, 2015, 09:45:40 PM »
Thank you you Nikfreak for implementing Dual ISO so fast to Alpha 4B
 :)

13
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha4 14th March)
« on: March 14, 2015, 01:41:53 PM »
Thank you for the new Alpha, looks good. But I couldn´t find Dual ISO on this Build, which I´m enjoying on the alpha 4. So I decided to switch back to Alpha 4 back again.

14
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha4 10th March)
« on: March 11, 2015, 01:31:00 PM »
Dot Tune works fine & Dual ISO too  :)

15
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha3 11th February)
« on: February 23, 2015, 07:21:44 AM »
Is there a posibility to activate AF Field Expansion and Spot AF with ML? This are 7D Features, which I hope, are may be only not activated by Original Firmware from Canon.

16
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha2 28th January)
« on: January 29, 2015, 05:30:07 PM »
I tried Dot Tune, ist doesn´t work. It starts and then stops after 2 Seconds with a note saying " canceled by user" 

17
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha2 28th January)
« on: January 28, 2015, 08:14:49 PM »
Thank You very much Nikfreak !  Quickzoom is working fine now ! And thank´s for Dot Tune  :)

18
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D (Alpha1 19th January)
« on: January 19, 2015, 10:00:01 PM »
Thank you very much, good work !  :)
I tryed the Quick Zoom , it still doesn´t  work properly. Zoom to 100% whith one single press doesn´t work too .

19
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D
« on: January 17, 2015, 06:09:16 PM »
Hm, i don´t have this problems on my 70D.

20
Camera-specific discussion / Re: Canon 70D
« on: January 15, 2015, 08:22:56 PM »
Hello, I´m new to the Forum, I tried the new Alpha today, it works well , thank you very much, well done  !

I didn´t try all Functions yet, one issue I noticed is that the Image Review Settings doesn´t work properly ( I loved the Quick Zoom on my Old 50D) I´m not sure, but it seems that Quick Zoom works while zooming out, but not while zooming in.


( please Excuse my English I do not speak it so often)

Pages: [1]