Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - dangerh33@mac.com

Pages: [1]
1
Raw Video Postprocessing / Re: Salvaging Pink Crazy DNGs
« on: September 12, 2013, 02:44:14 AM »
Let me add this to the "help" list.. I will gladly PayPal someone who can help me salvage these files tonight.
I will pay for your time.

2
Raw Video Postprocessing / Salvaging Pink Crazy DNGs
« on: September 12, 2013, 02:22:25 AM »
Hello everyone, I understand we may have accidentally recorded some RAW video to the SD card instead of the CF card.
We may also have done Load Modules wrong.

My big question is this:
"Can we salvage this footage?"

We have a few dozen RAW files ranging from 300MB to 1.5GB's that are 1920x1080, 29.97.
Losing this footage would be epic. I have Hex Fiend installed for Mac and have changed the footer as instructed.
All I get is 1 frame that's good and the rest are Pink crazy dng's.

Can anyone please help?

thanks
Dan

3
Same issue, here need help! Is there any way to salvage this footage? The RAW files appear full size to what we shot, just getting all jumbled pink craziness.

4
Raw Video / Re: Hit or Miss
« on: August 23, 2013, 01:57:04 AM »
Thanks for the heads up, that makes sense.

I ended up uninstalling and putting the Aug 6 build for the Mark III on there. Used the Komputerbay cards 1000x and it defaulted to 1080p 29.97 based I guess
on the new camera settings. With the fresh install, it works like a charm, better than before. I'm really liking this build.

Couple of stats:
5D Mark III
Camera set to 30fps ALL-1
Magic Lantern Aug 6 build
1920x1080
Magic lantern @ 29.97fps
It was recording between 90-96 mb/sec
Average File Length: 5-7 seconds, approx 200 frames per shot

I rolled the dice and used it for a commercial earlier this evening, everything worked.
Lot's of "action" and "cut"s, which is much easier in post then just rolling.

Thanks again for the help..
Dan



 

5
Raw Video / Re: Hit or Miss
« on: August 22, 2013, 03:46:58 AM »
Hello, not using the "zoom in" crop mode.. I think that's what you're asking. Just shooting in 1880x1024 RAW.
I did the FPS override so I could shoot 29.97fps (30) for TV. Lost a ton of footage recently, bummer. I still have the RAW
files, any chance of recovery?

Moving forward I'm going to try a clean install from a new SD card, but I'm weary. I LOVE this firmware!!!! Just want
to be able to rely on it

thanks
Dan

6
Raw Video Postprocessing / Saving true DNGs from RAW files
« on: August 18, 2013, 05:51:28 AM »
Shot about 70 RAW files on 5D Mark III today. The first 5 were fine. The next 20 were not. The final 40 were fine.
The ones that were not are producing alternating frames from RAW file #5 and another random file throughout all 20 unpacked DNG folders.
The RAW files are correct in size. Can someone tell me these are salvageable on a Mac? Any help is much appreciated   thanks, Dan

7
Raw Video / Hit or Miss
« on: August 18, 2013, 05:11:34 AM »
Hello, been using ML 2.3 on 5D Mark III now for a couple months. Amazing stuff guys, seriously. Hats off to the team at Magic Lantern.
Initially, I used KomputerBay cards 1000x and the result was good. I switched over to Lexar 1000x hoping for a little more speed.
The obvious answer to my question is "the cards dude", but hear me out please..

On my last 3 shoots, sometimes it records correctly giving me a perfect RAW file, converted to DNGs and then to AE for 4444 encoding.
OTHER times it records the RAW file, which gives me alternating images of the last good RAW file. And yet other times, alternating pink frames.

I really can't put my thumb on what is causing some to be good and bad. I LOVE, LOVE the hack, but in reality I'm not sure I can continue to use it and lose footage from shoots. Is the simple solution to wipe my SD (ML resident card) clean, re-format my CF cards and try from scratch or is this a known issue?

I'm shooting 1880x1024, 30fps in batches of 3-6 seconds per shot. Any help is greatly appreciated    thanks, Dan

8
General Help Q&A / Re: 5D Mark III running
« on: May 30, 2013, 03:04:25 AM »
ok, successfully updated firmware to 1.1.3 on the 5D Mark III.
Whats the best version of Magic Lantern to run on this?

Thanks
Dan

9
General Help Q&A / 5D Mark III running
« on: May 30, 2013, 02:46:27 AM »
Hello,

I'm very anxious and excited to start running Magic Lantern on my Mark III.
Currently, I have Firmware 1.0.7 installed.

Can you please post the best firmware upgrade and then ML version I should be
using?

Thanks in advance, you guys rock

Dan

Pages: [1]