Author Topic: Vertical lines on .mov video (not raw) using 1100D  (Read 372 times)

Sefrautic

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 2
Vertical lines on .mov video (not raw) using 1100D
« on: October 21, 2017, 06:57:19 PM »
Excuse me if I repeating this issue, I already managed to find similar problem on forum in this thread, despite the fact that there was a raw video:
https://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=9415.0

But after reading the whole thread and thread after, that was posted in the last comment I simply lost in words(non-english speaker) and as a result I did not find a solution.
So, here is the origin snaphot of .mov video that was taked from VLC and it's copy with reduced gamma so you can clearly see the stripes
Origin:
https://www.flickr.com/photos/[email protected]/37123987124/in/dateposted-public/

Gamma:
https://www.flickr.com/photos/[email protected]/23981889408/in/dateposted-public/

Video was shot in H.264(I think?) because as I understand 1100D can't into ML Raw(mlv). Just want to know is it fixable or I need to use something in post.

Once again, I'm sorry if I repeating

bpv5P

  • Member
  • ***
  • Posts: 164
Re: Vertical lines on .mov video (not raw) using 1100D
« Reply #1 on: October 21, 2017, 09:08:20 PM »
Have you tried to shoot without magic lantern? If you did and the error persist, ML is not causing this problem.
Check if you're recording in progressive frames (for example, 720p not 720i). Check the bitrate settings on ML (if you haven't changed it, the value should be 1.0x cbr).
It seems to be some issue with debayering, are you sure it's not RAW recording?
If nothing works, remove magic lantern from card. Format the card. Update the original canon firmware. Go on menu > reset settings. Reboot the camera. After that, the camera should be as before you installed ML...

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10439
  • 5D Mark Free
Re: Vertical lines on .mov video (not raw) using 1100D
« Reply #2 on: October 22, 2017, 10:09:43 AM »
This might help (at least for fixing existing clips): https://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=17021.msg166432#msg166432

There is a build for 1100D with raw video enabled (Experiments page), but nobody tried it yet, to my knowledge. If you do, please report back.

Sefrautic

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 2
Re: Vertical lines on .mov video (not raw) using 1100D
« Reply #3 on: October 22, 2017, 07:54:50 PM »
I submitted a reply already but it was not posted for some reason. I discovered that issue really was in 1100D itself, not ML. So sorry for that stupid post.
Before this thread was created I checked the video that was shot before ML was installed and at first glance I did not notice any lines. Now I checked this video again more precisely and yeah, it have lines too but not so visible because this video was darker and these lines, apparently, are only in the light.