Author Topic: flash tweaks, not working on T3i  (Read 793 times)

MarkMcCombs

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
flash tweaks, not working on T3i
« on: September 03, 2017, 05:28:13 PM »
Hi All - newb to ML and I apologize if I've missed the answer to this somewhere, but I did search a bit.

On Flash Tweaks, it shows the option to fire the flash on ODD numbered exposures, and no flash on evens - BUT my 580ex is firing with ALL exposures, which I don't want.   

Help?

Thanks,

Mark

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10444
  • 5D Mark Free
Re: flash tweaks, not working on T3i
« Reply #1 on: September 03, 2017, 07:24:58 PM »
Does it work with the built-in flash?

MarkMcCombs

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: flash tweaks, not working on T3i
« Reply #2 on: September 05, 2017, 03:40:04 PM »
no.

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10444
  • 5D Mark Free
Re: flash tweaks, not working on T3i
« Reply #3 on: September 05, 2017, 05:15:50 PM »
Any older build where it used to work? If the oldest nightly doesn't work, try the old v2.3.

If none of the old builds work, the only thing I can do is to disable the feature on this model.

PaulHarwood856

  • Member
  • ***
  • Posts: 240
Re: flash tweaks, not working on T3i
« Reply #4 on: September 06, 2017, 01:33:01 AM »
Hey MarkMcCombs,

    I'm not sure if this is remotely close to the solution, but do you by any chance have a hot shoe protector and are using the flash separately? I remember on the T3i the flash settings act odd when there is a protector on top, and it's possible it could be affecting these features. Sorry if this is not close to the right answer, but it's all I have, so I figured I would share. I hope this helps.

- Paul

MarkMcCombs

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 3
Re: flash tweaks, not working on T3i
« Reply #5 on: September 07, 2017, 10:38:08 PM »
nope, no flash protectors (not sure what that is?)

Mark